ΕΠΟ: Παρουσιάζει σήμερα τη λίστα των υποψηφίων αρχιδιαιτητών στους εκπροσώπους του επαγγελματικού ποδοσφαίρου

Ο Μπαλτάκος

bet365

Γεμάτη η σημερινή ημέρα (10/10) σε επίπεδο διαδικασιών στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αλλά και στην ΕΠΟ για τον επόμενο ξένο αρχιδιαιτητή και διάδοχο του Στιβ Μπένετ.

Ημέρα στην οποία θα έχουμε και συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου αλλά και Δ.Σ. της ΕΠΟ είναι η σημερινή (Τρίτη). Στις 10 το πρωί θα συνεδριάσει η ΕΕΠ με κεντρικό θέμα το νέο αρχιδιαιτητή μετά την παραίτηση του Στιβ Μπένετ και στις 12 το μεσημέρι θα ακολουθήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (διοικητικό συμβούλιο) καθώς η Ομοσπονδία θα επιδιώξει να επισπεύσει τις σχετικές διαδικασίες. Προς συζήτηση στο Δ.Σ. υπάρχουν κι άλλα θέματα, αλλά εφόσον θα γίνουν διεργασίες για τον νέο αρχιδιαιτητή στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου θα υπάρξουν σχετικά και στο συμβούλιο μετά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το προεδρείο της ΕΠΟ είναι έτοιμο να παρουσιάσει ονόματα ξένων βετεράνων διαιτητών και υποψηφίων για τη θέση του αρχιδιαιτητή. Θα τα παρουσιάσει στην ΕΕΠ και από εκεί και πέρα θα κριθεί το τι διαδικασία θα έχουμε μετά. Για να συγκροτηθεί η σχετική λίστα η ΕΠΟ είχε ζητήσει τη συνδρομή του Ρομπέρτο Ροσέτι, επικεφαλής της επιτροπής διαιτησίας της UEFA. Κατά άλλες πηγές είχε πάντως μεταφερθεί προς την ΕΠΟ από ανθρώπους της Λίγκας ότι θα έπρεπε να αλλάξει όλη η σύνθεση της ΚΕΔ κάτι που πρακτικά βέβαια δεν μπορεί να γίνει. Να υπενθυμιστεί ότι εδώ και αρκετές ημέρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης ως πρόεδρος της Λίγκας έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα τη θέση του για το ζήτημα του αρχιδιαιτητή.

Ο Μαρινάκης ανάμεσα στα άλλα είχε επισημάνει ότι «πρέπει άμεσα να συγκληθεί η ΕΕΠ και να οριστεί το πλαίσιο λειτουργίας της ΚΕΔ. Άμεσα να ζητηθούν από την UEFA / FIFA ονόματα 3 υποψηφίων αρχιδιαιτητών με πλήρη βιογραφικά, που δεν θα έχουν καμιά σχέση με την Ελλάδα και να αποφασίσουμε ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει αρχιδιαιτητής και θα πλαισιώνεται με άλλα δυο μέλη επίσης ξένους. Μάνταλοι, Λαμπαδαρίου και τα λοιπά σαπρόφυτα δεν πρέπει να έχουν καμιά σχέση με το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ποτέ ξανά και για κανένα λόγο.

Πρέπει να ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους ότι στα παιχνίδια του Big 4 και των 4 με τον Άρη θα σφυρίζουν ξένοι διαιτητές ελίτ, διαιτητές πρώτης κατηγορίας ή δεύτερης από προηγμένα πρωταθλήματα, των 15 πρώτων χωρών του Ranking της UEFA. Αν αυτά δεν αλλάξουν άμεσα και δεν αποφασιστούν με την ευκαιρία της διακοπής, δεν πρόκειται να οριστούν από την Λίγκα τα παιχνίδια του Πρωταθλήματος που ακολουθούν. Άλλη αγωνιστική με Μάνταλους δεν μπορεί να παιχτεί».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα