Ολυμπιακός: Δύο εξτρά παράμετροι που μας «οδηγούν» στη διαπίστωση για τη φετινή ομάδα

Ολυμπιακός: Δύο εξτρά παράμετροι που μας «οδηγούν» στη διαπίστωση για τη φετινή ομάδα

Ολυμπιακός: Δύο εξτρά παράμετροι που μας «οδηγούν» στη διαπίστωση για τη φετινή ομάδα

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο Gazzetta μία κατ΄ αρχήν άποψη για τον φετινό Ολυμπιακό, βασιζόμενος στην εικόνα του, αλλά και σε δύο επιπλέον παραμέτρους.

Δύο μήνες μετά το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη νέα σεζόν, το 1-0 επί της Γκενκ στο Καραϊσκάκη, νομίζω ότι είναι μία καλή ευκαιρία για μία πρώτη αποτίμηση της προσπάθειας που κάνει η καινούργια ομάδα-και δεν εννοώ σε επίπεδο αποτελεσμάτων, που τα ξέρουμε όλοι.

Η γεύση λοιπόν που μου αφήνει αυτός ο Ολυμπιακός είναι ότι κάτι καλό γίνεται. Μιλάω για το ποδόσφαιρο που παίζει, τις αρχές που έχει ως ομάδα, την όλη εικόνα του. Δεν λέω ότι με…τρελαίνει κι ότι τα έχει…σπάει και ότι στο τέλος θα τα σαρώσει όλα. Λέω ότι «κάτι» βλέπω, κάτι μου αρέσει. Και διατυπώνω την συγκεκριμένη γνώμη εξαιτίας και κάποιων σημαντικών παραμέτρων.

Πρώτον, άργησε να προσληφθεί προπονητής, με συνέπεια κατ΄ επέκταση να καθυστερήσει κι η υλοποίηση του όλου σχεδιασμού. Ο Μαρτίνεθ ήρθε λίγες ημέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας, εκεί γύρω στις 20 με 25 Ιουνίου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά από τις 15 μεταγραφές, προετοιμασία κανονικά με την ομάδα έκαναν μόνο δύο! Οι Ισπανοί, που ήρθαν πρώτοι, ο Ιμπόρα κι ο Κίνι. Είναι οι μόνοι που έπαιξαν στα φιλικά του καλοκαιριού! Να βάλω κι ότι έπαιξε μισή ώρα κι ο Φρέιρε στο τελευταίο φιλικό στη Νόριτς;…Όλες οι άλλες (ορισμένες πραγματικά σπουδαίες) μεταγραφές, από τους Ελ Κααμπί, Αλεξανδρόπουλο, Σκάρπα, Πορόζο, Έσε, Ορτέγκα, έως τους Ποντένσε, Σολμπάκεν, Γιόβετιτς, Μπρίνιτς, ενσωματώθηκαν στην ομάδα μέσα από την παρουσία τους στα επίσημα παιχνίδια, ορισμένα εκ των οποίων φυσικά ήταν απολύτως κρίσιμα, με την μπάλα να καίει-κι ακόμη δεν έχουν παίξει σε επίσημο παιχνίδι ο Ρίτσαρντς κι ο Μπιανκόν.

Ποντένσε

 

Δεύτερον, ο Ολυμπιακός προχωράει τη σεζόν στηριζόμενος σε ελάχιστους από τους περσινούς παίκτες που είχαν αποτελέσει τη βάση της ομάδας του: Πασχαλάκη, Ρόντινεϊ, Φορτούνη, Μασούρα. Αυτοί οι τέσσερις και συμπληρωματικά Μπιέλ, Ντόη. Έχει αξιοποιηθεί ο Ρέτσος και όλοι οι άλλοι έχουν φύγει. Μιλάμε για τον καλύτερο σε απόδοση (Χουάνγκ), τον πρώτο σκόρερ (Μπακαμπού), τον επί μία τριετία αναντικατάστατο αμυντικό χαφ (Εμβιλά), τον επί 2,5 χρόνια αναντικατάστατο αριστερό μπακ (Ρέαμπτσιουκ), τον βασικότερο στόπερ (Παπασταθόπουλο) κι ακόμη μονάδες που είχαν βοηθήσει σε πολύ κρίσιμα παιχνίδια (Βαλμπουενά, Σαμασέκου, Κανός, Μπα). Μην ξεχνάμε δε ότι ο Χάμες μπορεί να έφυγε τον Απρίλιο, μέχρι που τραυματίστηκε κι άρχισε να βγάζει τη χειρότερη εκδοχή του χαρακτήρα του, ήταν σε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της σεζόν ο ηγέτης της ομάδας. Αν μετρήσατε, είναι 10 παίκτες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, καταγράφω την άποψη ότι «κάτι» βλέπουμε από αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού στο πρώτο δίμηνο της σεζόν και μετά από έξι ευρωπαϊκά παιχνίδια κι εφτά πρωταθλήματος. Κάτι μας λέει ότι μπορεί να κάνει μέσα στη σεζόν, διορθώνοντας τα λάθη της και καλύπτοντας καλύτερα τις αδυναμίες της.

Άλλωστε, ακόμη κι έτσι, για τις λεπτομέρειες της λεπτομέρειας δεν έχει νίκη και ισοπαλία στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Παρεμπιπτόντως, ακόμη κι ο Μαντί, που επέστρεψε και πήρε τη θέση του Χουάνγκ, έχασε τη μισή και πλέον προετοιμασία-στα δύο φιλικά στην Βρετανία πρόλαβε να παίξει.

Άσχετο:

Έγινε μία επαφή, λένε πηγές από τη Γαλλία, του Ολυμπιακού με τον Βαλόν Μπερίσα τον περασμένο μήνα. Ο 30χρονος κεντρικός χαφ της Εθνικής ομάδας του Κοσόβου είχε λύσει την 1η Σεπτεμβρίου το συμβόλαιο του με τη γαλλική Ρεμς.

Ο Μπερίσα, με παρελθόν και σε ομάδες όπως η Ζάλτσμπουργκ και η Λάτσιο, έδειξε να προβληματίζεται για το ρόλο που μπορεί να έχει στον Ολυμπιακό, καθότι θέλει να πάει σε μία ομάδα στην οποία να είναι σημαντικός, να παίζει κοινώς βασικός.

Η πόρτα είναι ανοικτή ακόμη. Θα δούμε.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Υπάρχει η πληροφορία ότι κάποια στιγμή τέθηκε θέμα επιστροφής του Εμβιλά, που ως γνωστόν δεν βρήκε ομάδα όλο το καλοκαίρι.

Εμβιλά

Κατά την ίδια πληροφορία, ήταν αρνητικό το ισπανικό τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού κι έτσι δεν έγινε τίποτα με τον 33χρονο Γάλλο, που βέβαια πλέον έχει να παίξει ποδόσφαιρο σχεδόν πέντε μήνες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.