ΠΑΟΚ: Ο «αντισυμβατικός» Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ και η επίσκεψη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

ΠΑΟΚ: Ο «αντισυμβατικός» Γουίλιαμ Τροστ-Έκονγκ και η επίσκεψη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Εκονγκ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

bet365

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ απέδειξε το πόσο κοντά βρίσκεται στους συνανθρώπους του. Η ιδιαίτερη επίσκεψη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και η κοινωνική δράση του.

Ο Γουίλιαμ Τρόοστ Έκονγκ είναι ένας άνθρωπος με πολλές κοινωνικές ευαισθησίες, το γνωρίζαμε προτού έρθει στην Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ.

Ο εκ των αρχηγών της Εθνικής Νιγηρίας έχει πρωτοστατήσει, άλλωστε, στον «πράσινο» ποδοσφαιρικό τρόπο ζωής, και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους πάντες αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό όσο μεγάλο είναι το πάθος του για το ποδόσφαιρο, άλλο τόσο είναι μεγάλο το ενδιαφέρον του και για την κλιματική αλλαγή.

Περνώντας μεγάλο μέρος των παιδικών του διακοπών στη Νιγηρία, όπου ζει ο πατέρας του, ο γεννημένος στην Ολλανδία κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, έχει ζήσει από πρώτο χέρι τις επιπτώσεις της μόλυνσης του περιβάλλοντος και το τι προκαλεί η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Πριν από μερικούς μήνες συνεργάστηκε με τον, φιλικό προς το περιβάλλον, κατασκευαστή παπουτσιών ποδοσφαίρου Sokito, για να υπολογίσει το αποτύπωμα άνθρακα της κίνησης παρακολουθώντας τις εκπομπές όλων των ταξιδιών και πτήσεων με αυτοκίνητο που πραγματοποιούσε ο ίδιος και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι στη συγκεκριμένη συμφωνία.

Ο Έκονγκ στέκεται δίπλα στους συνανθρώπους του προσφέροντας ένα μέρος των χρημάτων που εισπράττει από το ποδόσφαιρο για να υποστηρίξει τους ανθρώπους στη Νιγηρία που λαμβάνουν θεραπεία κατά των παραμελημένων τροπικών ασθενειών.

Η επίσκεψη στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Σ’ όλους όσοι γνωρίζουν το παρελθόν και τις ευαισθησίες του δεν προκάλεσε έκπληξη η πρόσφατη επίσκεψη στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στη Θεσσαλονίκη.

«Ήταν απίστευτο το ότι σας συνάντησα. Βλέποντας την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, ανυπομονώ να σας βοηθήσω», ανέφερε ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ μετά το τέλος της συνάντησης, όπου ενημερώθηκε διεξοδικά για τις δράσεις του ΕΕΣ προκειμένου να συμβάλει στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, αλλά και να στηρίξει το έργο του οργανισμού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο Ερυθρός Σταυρός:

«Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, William Troost Ekong, επισκέφθηκε με δική του πρωτοβουλία τα γραφεία του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να συμβάλλει στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας αλλά και να στηρίξει συνολικά το πολύπλευρο ανθρωπιστικό έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια ο William Troost Ekong ενημερώθηκε διεξοδικά για τις δράσεις του Περιφερειακού Τμήματος ΕΕΣ Θεσσαλονίκης, ενώ στην περιήγησή του, στους χώρους συλλογής και διαλογής των ειδών είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Δείτε την ανάρτηση του Νιγηριανού κεντρικού αμυντικού του ΠΑΟΚ:

Η ανάρτηση του Εκονγκ για τον ΕΕΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα