Ο Παλάσιος στο καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του στον Παναθηναϊκό

Ο Παλάσιος στο καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του στον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Παλάσιος στο καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του στον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Σεμπάστιαν Παλάσιος, την εξαιρετική εκκίνησή του στην αγωνιστική περίοδο και το μέλλον του στον Παναθηναϊκό.

Στην ερώτηση «ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού αυτές τις τρεις σεζόν είναι περισσότερο από τον καθένα ''παίκτης του Ιβάν'', δηλαδή πιο κοντά στα όσα θεωρεί ιδανικά ο Σέρβος τεχνικός ανά θέση» η απάντηση θα ήταν μία. Το ερώτημα εξάλλου είναι εύκολο, σαν τα πρώτα πέντε του «Ποιός θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».

Μα, φυσικά, ο Σεμπαστιάν Παλάσιος. Ο ορισμός του παίκτη του προπονητή, ο ορισμός του team player, ένας εξτρέμ με τρομερή ισορροπία ανάμεσα σε επιθετικά και αμυντικά χαρίσματα, ένας ποδοσφαιριστής με μοναδική τακτική συνέπεια, ένας εξτρέμ που απειλεί, πατά την περιοχή, σκοράρει με καλή συχνότητα, δημιουργεί πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα, χωρίς να διαθέτει ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά, ειδικά στο crossing, όπου και υστερεί σε σχέση με τους υπόλοιπους ακραίους του ρόστερ.

Ένας εξτρέμ που ξέρεις πως σε κάθε παιχνίδι δεν θα σε «κρεμάσει» αμυντικά, θα δώσει μέχρι και την τελευταία του γραμμή ενέργειας και πάνω από όλα ξέρεις ότι σε δύο-τρεις φάσεις θα είναι «μέσα», ανεξάρτητα από την αποτελεσματικότητά του, η οποία σε όλη την ποδοσφαιρική του ζωή έχει να κάνει πολύ περισσότερο με την ψυχολογία, την ημέρα, την στιγμή παρά με την ποιότητα στα τελειώματά του.

Ο «Τούκου» εντελώς αθόρυβα και χωρίς να έχει την προβολή/αναγνώριση που του πρέπει, πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της καριέρας του στον Παναθηναϊκό, στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ούτε στο περσινό αλλά ούτε και στο προπέρσινο πρωτάθλημα ήταν τόσο κομβικός, καθοριστικός και επιδραστικός στο ξεκίνημα του «τριφυλλιού» στην Super League όσο στο φετινό.

Ο Αργεντινός άσος είναι πρώτος εξτρέμ στη Λίγκα έχοντας συμμετοχή σε πέντε γκολ της ομάδας του. Έχει πετύχει τρία και έχει δημιουργήσει ακόμη δύο. Ασίστ από εκείνες που αποτελούν τον ορισμό της λέξης. Σε κενή εστία έβγαλε και τον Βέρμπιτς στη Τρίπολη και τον Γερεμέγεφ με τον Ατρόμητο. Στη τριπλέτα των τερμάτων που έχει σημειώσει, είχε εξαιρετικά διαγώνια τελειώματα ενώ είναι πρώτος σε ολόκληρο το πρωτάθλημα στις επαφές μέσα στην αντίπαλη περιοχή με 42.

Ακόμη και στον εσωτερικό ανταγωνισμό, o Παλάσιος μέχρι στιγμής είναι με διαφορά από τον δεύτερο ο πιο επιδραστικός εξτρέμ του Παναθηναϊκού. O Aϊτόρ είναι εκτός συζήτησης λόγω της επιστροφής από τον σοβαρό τραυματισμό και το πρόβλημα στο πέλμα, ο Μαντσίνι έχει σκοράρει μόνο μία φορά κόντρα στην Μπράγκα και έκτοτε ουδέν ενώ ο Βέρμπιτς έχει δύο τέρματα στο πρωτάθλημα και πρέπει να βρει διάρκεια στην απόδοσή του, με τα πρώτα δείγματα να είναι ενθαρρυντικά.

ff

H κορυφαία ενδεκάδα της Super League σύμφωνα με το Wyscout

Ο Λατινοαμερικανός άσος μπορεί να μην είναι κάποιος «όμορφος» ποδοσφαιρικά στο μάτι, μπορεί να μην σηκώνει την κερκίδα στο πόδι με τις ενέργειές του, όμως, το ψωμί του το βγάζει και με το παραπάνω. Και φέτος. Όπως πέρσι, όπως και πρόπερσι, αποτελώντας τον πιο σταθερό παίκτη-μαζί με τον Ιωαννίδη- στο δημιουργικό κομμάτι.

Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, όταν θα έχει φτάσει στα 32.5, με τις αντοχές, τις μετρήσεις, τα τρεξίματά του να παραπέμπουν σε πολύ νεότερο αθλητή. Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο πως το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί αναβάθμιση στα άκρα της επίθεσης, ένας τρόπος να αναβαθμίσεις το ρόστερ σου είναι και ο εξής:

Ο βασικός της προηγούμενης τριετίας, αυτός που ξέρεις τι μπορεί να σου προσφέρει(13 γκολ πρόπερσι, 6 πέρσι, ήδη 3 φέτος και όλα τα υπόλοιπα που αναφέραμε παραπάνω), κατεβαίνει μία σκάλα πιο κάτω στην «ιεραρχία» από πρώτος γίνεται τρίτος και στην «θέση» του έρχεται κάποιος που θεωρητικά είναι καλύτερος, πιο ποιοτικός, κάποιος που μπορεί να σου αλλάξει την ζωή.

Στο επίπεδο που έχει φτάσει ο Παναθηναϊκός χάρη στην δουλειά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχει φέρει τον εαυτό του σε μία ιδανική ποδοσφαιρική κατάσταση. Δεν χρειάζεται ποτέ «τρέλες» στις μεταγραφές, δεν έχει ανάγκη από δέκα και δώδεκα νέους παίκτες αλλά από στοχευμένες κινήσεις που τον ανεβάζουν ακόμη περισσότερο.

Η διατήρηση του κορμού, της χημείας, της συνέχειας είναι πάνω από κάθε μεταγραφή και χάρη σε αυτόν τον κανόνα, ο Παναθηναϊκός προοδεύει από χρονιά σε χρονιά. Και ο Παλάσιος, όπως και άλλοι «παλιοί», μπορούν να αποτελέσουν τον συνδετικό κρίκο στην κάθε αναβάθμιση, όπως έκαναν και φέτος το καλοκαίρι...


@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.