Παναθηναϊκός: Οι Ιωαννίδης και Τσέριν είναι... χρυσάφι στα χέρια του (vid)

Παναθηναϊκός: Οι Ιωαννίδης και Τσέριν είναι... χρυσάφι στα χέρια του (vid)

Οι Ιωαννίδης και Τσέριν είναι τα ακριβότερα περιουσιακά στοιχεία του Παναθηναϊκού

bet365

Ο Φώτης Ιωαννίδης και ο Άνταμ Τσέριν είναι τα δύο μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία του Παναθηναϊκού πληρώντας μία σειρά από κριτήρια της αγοράς που ανεβάζουν την αξία τους.

Η μεστή εμφάνιση του Ιωαννίδη με την Ολλανδία και ο Τσέριν που πήρε στους... ώμους του την Σλοβενία και την οδήγησε στη νίκη με 1-0 στην έδρα της Βόρειας Ιρλανδίας με δικό του τέρμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ, έδειξαν και στους αγώνες των εθνικών τους ομάδων πως είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν την διαφορά ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο. Γι' αυτόν, αλλά και για κάποιους ακόμα λόγους, που θα εξηγήσουμε παρακάτω, αποτελούν αυτή τη στιγμή τους δύο παίκτες του Παναθηναϊκού με την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία.

Οι δύο τους ήταν δύο από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας στην περσινή τρομερή προσπάθεια που έκανε για να πάρει το πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια. Φέτος, μπορεί να ξεκίνησαν ως δεύτερες επιλογές στην θέση τους, δεν σταματήσαν όμως ποτέ να προσπαθούν και να δουλεύουν και γι' αυτό ήδη έχουν κερδίσει πίσω τις θέσεις τους και αποτελούν πρώτη επιλογή γι' αυτές.

Κι αν ο Ιωαννίδης είχε ως «αντιπάλους» τον Σπόραρ, που είχε και πέρυσι, και τον Γερεμέγιεφ, που έτσι κι αλλιώς έμεινε στο ρόστερ για να πλαισιώσει τους δύο αυτούς, ο Τσέριν κατόρθωσε να εκτοπίσει από την ενδεκάδα την ίσως μεγαλύτερη καλοκαιρινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού βάσει ονόματος και οικονομικών δεδομένων, τον Τόνι Βιλένα.

Η επιλογή τους με το βλέμμα... στο μέλλον

cerin_io

Αμφότεροι ήρθαν στην ομάδα ως επενδύσεις. Σε διαφορετικό καιρό και γι' αυτό με διαφορετικά οικονομικά δεδομένα. Γιατί όταν αποκτήθηκε ο Ιωαννίδης το καλοκαίρι του 2020 από τον Λεβαδειακό με περίπου 100 χιλ. ευρώ, τα χρήματα του Τσέριν δεν δινόντουσαν για μεταγραφές. Όχι μόνο τέτοιου τύπου, αλλά γενικότερα.

Το καλοκαίρι του 2022 που ήρθε όμως ο Σλοβενός τα πράγματα είχαν αλλάξει άρδην στο οικονομικό κομμάτι και γι' αυτό πλέον το «τριφύλλι» μπορούσε να δαπανήσει αυτά τα 700-800 χιλ. που έδωσε για τον Τσέριν προκειμένου να πάρει ένα παίκτη που μπορεί να μην απέδιδε κατευθείαν για βασικός, ωστόσο είχε προοπτική.

Τελικά βέβαια ο Σλοβένος μέσος ήρθε στους «πράσινους» σαν... έτοιμος από καιρό και δεν άργησε να πάρει... σπίτι την φανέλα του βασικού για την θέση του 8αριου.

Κάπως έτσι οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές ήρθαν στην ομάδα σαν «στοιχήματα», ως συμπληρωματικοί για το ρόστερ, αλλά δούλεψαν και ανταμείφθηκαν με μία θέση στην ενδεκάδα, που κέρδισαν με την αξία τους. Τώρα τόσο εκείνοι όσο και ο σύλλογος βλέπουν τα αποτελέσματα αυτής της δουλειάς τόσο με την απόδοσή τους στο γήπεδο όσο και με τα χρήματα τα οποία έχουν φτάσει πλέον να αξίζουν.

Η εξαιρετική ηλικία και ο χαρακτηρισμός «διεθνείς»

Ioannidis.

Ο Ιωαννίδης είναι στα 23 του χρόνια και ο Τσέριν στα 24, ηλικίες εξαιρετικές για όποια ομάδα ενδιαφερθεί να τους αποκτήσει, αφού έχουν ήδη πάρει αρκετές εμπειρίες τόσο από πρωταθλητισμό όσο και από μεγάλα ματς, ενώ ταυτόχρονα έχουν τα πιο ώριμα ποδοσφαιρικά έτη της καριέρας τους μπροστά τους.

Για τον πρώτο έφτασε ήδη πέρυσι τον χειμώνα η πρώτη πρόταση από ομάδα του MLS, αλλά ο Παναθηναϊκός είπε «όχι» στα περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ που εκείνοι προσέφεραν. Πλέον για τον Ιωαννίδη αξιώνει οκταψήφιο νούμερο και είναι λογικό, αφού εκείνος έχει καταλήξει να είναι «franchise player», που λέμε και στο ΝΒΑ.

Στην αύξηση της χρηματιστηριακής τους αξίας έχει βοηθήσει και το γεγονός πως είναι διεθνείς με τις εθνικές τους ομάδες. Ο Τσέριν έχει πλέον πάρει... σπίτι του την φανέλα του βασικού ενώ ο Ιωαννίδης είναι πλέον τακτικά στις κλήσεις.

Μάλιστα, ο πρώτος είναι και από τους διακριθέντες της Σλοβενίας συνήθως, μίας ομάδας που αυτή τη στιγμή είναι πρώτη στον όμιλο που συμμετέχει στα προκριματικά του Euro 2024 και φλερτάρει με την πρόκρισή στα τελικά της διοργάνωσης. Ο Ιωαννίδης από την άλλη παλεύει... με τα θηρία και βγαίνει κερδισμένος σιγά σιγά. Μην ξεχνάμε πως έχει να συναγωνιστεί παίκτες, όπως οι Παυλίδης, Γιακουμάκης και Δουβικάς.

Παίκτες δηλαδή που κάνουν εξαιρετική δουλειά στις ομάδες τους αυτή την εποχή. Ο Γιακουμάκης είναι έκτος σκόρερ στο MLS με 15 γκολ με την Ατλάντα Γιουνάιτεντ, ο Παυλίδης δεύτερος σκόρερ με την Άλκμααρ στην Ολλανδία έχοντας σημειώσει 10 γκολ σε οκτώ παιχνίδια ενώ ο Δουβίκας φέτος μεταγράφηκε στην Θέλτα με οκταψήφιο ποσό έχοντας ήδη δύο γκολ σε έξι ματς στην La Liga.

Ο Μπρινιόλι και οι θέσεις που... πριμοδοτούν τους δύο

brignoli

Πολλοί θα έλεγαν πως στην ίδια θέση με εκείνους είναι και ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι που κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις με τον Παναθηναϊκό και αποτελεί τον καλύτερο τερματοφύλακα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ωστόσο εδώ υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που αφήνουν πιο πίσω τον Ιταλό. Αρχικά, το γεγονός πως το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι, αν και ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις για την ανανέωσή του. Ο Ιωαννίδης ανανέωσε στο τέλος της περασμένης σεζόν και υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2027 ενώ ο Τσέριν δεσμεύεται ήδη με συμβόλαιο μέχρι το 2026.

Ταυτόχρονα ο Ιταλός κίπερ είναι ήδη 31 ετών. Μπορεί να μην είναι μεγάλος για τερματοφύλακας, ωστόσο στο μυαλό μίας ομάδας που θέλει να τον κάνει δικό της, σίγουρα παίζει ρόλο το γεγονός πως ξέρει ότι ναι μεν θα πάρει έναν παίκτη που μπορεί να την βοηθήσει άμεσα τα επόμενα χρόνια, αλλά δεν μπορεί εύκολα να υπολογίζει στην μεταπώλησή του για να βγάλει πολλά παραπάνω χρήματα.

Σημαντικό ρόλο παίζουν και οι θέσεις των τριών παικτών. Μπορεί πλέον να δίνονται αρκετά χρήματα και για τους τερματοφύλακες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, όμως τα λεφτά που ξοδεύονται για την απόκτηση παικτών που αγωνίζονται στην μεσαία γραμμή και πιο μπροστά συνεχίζουν να είναι περισσότερα. Αν π.χ. είχαμε δύο παίκτες αντίστοιχων δυνατοτήτων, αλλά και συνθηκών (ηλικία, συμβόλαιο κλπ.), που ο ένας ήταν τερματοφύλακας και ο άλλος 8αρι ή επιθετικός, στην δεύτερη περίπτωση τα χρήματα που θα απαιτούνταν για την μετακίνησή τους θα ήταν περισσότερα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα