Τι είχαν κάνει οι προηγούμενοι προπονητές του Ολυμπιακού με ΠΑΟ, στη θέση του Μαρτίνεθ!

Τι είχαν κάνει οι προηγούμενοι προπονητές του Ολυμπιακού με ΠΑΟ, στη θέση του Μαρτίνεθ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος συνεχίζει να καταγράφει στο blog του στο Gazzetta δεδομένα για τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Οι παλιότεροι θα το θυμούνται, το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-4 το 1990, στο παλιό βέβαια Καραϊσκάκη. Οι οπαδοί και των δύο ομάδων που είχαν βρεθεί στο φαληρικό γήπεδο εκείνο το απόγευμα, είχαν υποψίες ότι το παιχνίδι ήταν στημένο (!), αφού κάθε φορά που ισοφάριζε ο Ολυμπιακός, αμέσως μετά δέχονταν κι άλλο γκολ!

Πού το θυμήθηκα τώρα αυτό! Θα καταλάβετε από τη συνέχεια του σημερινού άρθρου που πραγματεύεται τα αποτελέσματα που έχει φέρει κάθε προπονητής του Ολυμπιακού όταν είχε βρεθεί στην ίδια θέση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, υποδεχόμενος δηλαδή για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό! Γιατί είναι μία από τις ιδιαιτερότητες του κυριακάτικου ντέρμπι ακριβώς αυτό το πράγμα, ότι ο Ισπανός δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά τους «πράσινους»-σε αντίθεση με τον Γιοβάνοβιτς, που έχει…βαρεθεί να παίζει με τους «ερυθρόλευκους», έχοντας μόλις μία ήττα, αλλά φαρμακερή, το 0-1 πριν λίγους μήνες, που του στέρησε το πρωτάθλημα.

Ας δούμε λοιπόν τι έχει κάνει κάθε προπονητής του Ολυμπιακού, όταν έπαιξε ως γηπεδούχος για πρώτη φορά με τον Παναθηναϊκό:

Ανιγκό νίκη 1-0 (Ρέαμπτσιουκ) στις 8.5.2023

Μίτσελ ισοπαλία 0-0 στις 25.2.2023

Μαρτίνς ισοπαλία 1-1 (Σισέ-Κάτσε) στις 11.11.2018

Γκαρθία ισοπαλία 1-1 (Φορτούνης-Μουνιέ) στις 4.3.2018

Μπέντο νίκη 3-0 (Μποτία, Ελιουνούσι, Ιντέγε) στις 6.11.2016

Σίλβα νίκη 3-1 (Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ιντέγε-Μπεργκ) στις 13.3.2016

Μίτσελ ισοπαλία 1-1 (Μήτρογλου-Φιγκερόα) στις 14.4.2013

Βαλβέρδε νίκη 2-1 (Μιραλάς, Τζιμπούρ-Λέτο) στις 19.2.2011

Ζίκο νίκη 2-0 (Μήτρογλου δύο) στις 29.11.2009

Βαλβέρδε

Βαλβέρδε ισοπαλία 0-0 στις 1.3.2009

Σόλιντ νίκη 3-2 (Ριβάλντο δύο, Κωνσταντίνου-Γκονζάλες, Γκέκας) στις 15.1.2006

Μπάγεβιτς νίκη 1-0 (Ριβάλντο) στις 4.12.2004

Προτάσοφ νίκη 3-0 (Τζιοβάνι, Γιαννακόπουλος δύο) στις 11.5.2003

Μπιγκόν ισοπαλία 2-2 (Ανατολάκης, Αλεξανδρής-Γκαλέτο, Λυμπερόπουλος) στις 26.3.2000

Μπάγεβιτς νίκη 1-0 (Τζόρτζεβιτς) στις 8.12.1996

Λίμπρεχτς ισοπαλία 1-1 (Αλεξανδρής-Βαζέχα) στις 28.12.1994

Πέτροβιτς ισοπαλία 0-0 στις 22.8.1993

Μπλαχίν ισοπαλία 0-0 στις 19.10.1990

Η σούμα λέει ότι σε 18 παιχνίδια που ένας προπονητής του Ολυμπιακού έπαιξε για πρώτη φορά κόντρα στον Παναθηναϊκό και δη ως γηπεδούχος, όπως θα κάνει τώρα ο Μαρτίνεθ, οι «κόκκινοι» δεν έχασαν ποτέ! Είχαν από εννιά νίκες κι εννιά ισοπαλίες.

Ως υποσημειώσεις, υπάρχουν πέντε παρατηρήσεις.

Μίτσελ

Πρώτη, ότι οι Μίτσελ, Βαλβέρδε και Μπάγεβιτς έχουν δύο περάσματα, άρα το έχουν κάνει δύο φορές. Με τον Μπάγεβιτς να έχει δύο νίκες, τον Μίτσελ δύο ισοπαλίες και τον Βαλβέρδε μία ισοπαλία και μία νίκη. Άρα, και να μην βάζαμε τα αποτελέσματα από τα δεύτερα περάσματα τους, δεν θα άλλαζε κάτι στο τελικό αποτέλεσμα.

Δεύτερη, ότι αρκετοί προπονητές πριν παίξουν από τον πάγκο του Ολυμπιακού ως γηπεδούχοι πρώτη φορά κατά του ΠΑΟ, είχαν παίξει νωρίτερα εναντίον του ως φιλοξενούμενοι. Οι Ανιγκό (0-2), Βαλβέρδε (1-2), Μπιγκόν (0-2) είχαν χάσει…Οι Βαλβέρδε πάλι (0-0) και Μίτσελ (1-1) είχαν φέρει ισοπαλίες…Οι Σόλιντ (2-0), Πέτροβιτς (3-2) είχαν νικήσει…

Τρίτη, πλήρη ισορροπία σε νίκες και ισοπαλίες (από τέσσερις) υπάρχουν και στα παιχνίδια που έχουν γίνει περίπου τέτοια εποχή όπως και τώρα, δηλαδή στο πρώτο μισό της σεζόν.

Τέταρτη, μοναδικός Έλληνας προπονητής που έχει παίξει με τον Ολυμπιακό κατά του ΠΑΟ όλα αυτά τα χρόνια είναι ο Λεμονής! Και δη με τέσσερα περάσματα από τον Ολυμπιακό! Στο πρώτο, και μεγαλύτερης διάρκειας, είχε φέρει 1-1 ως γηπεδούχος στο πρώτο του παιχνίδι με τον ΠΑΟ, για το Κύπελλο. Και στο δεύτερο, λίγο μετά, είχε κερδίσει 1-0 για το πρωτάθλημα, πάλι γηπεδούχος.

Πέμπτη, τελευταία φορά που έχασε προπονητής του Ολυμπιακού υποδεχόμενος για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό ήταν ο Ούγγρος Κόμορα, πριν 33 χρόνια, στις 25.2.1990, το 3-4 με το οποίο ξεκίνησα το σημερινό άρθρο! Σε ένα παιχνίδι που ήταν 0-0 στο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη εξελίχθηκε με γκολ του ΠΑΟ και ισοφάριση του Ολυμπιακού τρεις φορές (!), μέχρι που ο ΠΑΟ έβαλε γκολ και στο 90’ και το ματς έληξε, με τον Ολυμπιακό να μην προλαβαίνει να ισοφαρίσει για τέταρτη φορά!

Μαρτίνεθ

Η ουσία είναι να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Μαρτίνεθ, που στο άλλο ντέρμπι που έχει παίξει είχε την ισοπαλία (1-1) στη Φιλαδέλφεια.

Άσχετο:

Από τους παίκτες που ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αποκτήσει από το ισπανικό πρωτάθλημα το περασμένο καλοκαίρι, ένας είναι αυτός που με την απόδοση του σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν δικαιώνει τον θόρυβο που είχε γίνει γύρω από τη μεταγραφή του, αλλά και τα λεφτά που δόθηκαν για την αγορά του.

Πρόκειται για τον Αργεντίνο Λούκας Μπογέ (πρώην της ΑΕΚ), που βγάζει μάτια με την Γρανάδα, έχοντας ήδη στο ενεργητικό του τρία γκολ και τρεις ασίστ στα έξι παιχνίδια στα οποία έχει προλάβει να παίξει από τις 2 Σεπτεμβρίου! Ο 27χρονος σέντερ φορ πωλήθηκε από την Έλτσε με 7 εκ. Ευρώ (το 70% των δικαιωμάτων του). Πραγματικά ολοκληρωμένος επιθετικός.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Κι αφού ο λόγος για Αργεντίνους, να σημειώσουμε ότι ο Λοβέρα έχει ξεκινήσει καλά με τη Ροζάριο Σεντράλ, στην οποία τον έχει δώσει δανεικό ο Ολυμπιακός. Στην αρχή έβγαλε ένα τραυματισμό, αφού δεν είχε κάνει καθόλου προετοιμασία, αλλά πλέον είναι τρεις σερί αγωνιστικές στις οποίες παίζει όλο και παραπάνω (ένα ημίχρονο στην πρώτη και σχεδόν όλο το 90λεπτο στις άλλες δύο), έχοντας μάλιστα και καλή παρουσία, όντας επικίνδυνος με σέντρες και σουτ.

Λοβέρα

Κοντεύει να φτάσει τα 25 ο Λοβέρα και αν δεν παίξει καλά και στην πρώην ομάδα του (από εκεί τον είχε αγοράσει ο Ολυμπιακός), δεν ξέρουμε πια τι θα επιφυλάσσει γι΄ αυτόν το μέλλον. Ήδη, ο Ολυμπιακός τον έχει δανείσει στη Ράσινγκ Κλαμπ, στην Ομόνοια και στον Ιωνικό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.