Λύσσα και πόλεμο κατά της ΑΕΚ (και για το γήπεδο)...

Λύσσα και πόλεμο κατά της ΑΕΚ (και για το γήπεδο)...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Λύσσα και πόλεμο κατά της ΑΕΚ (και για το γήπεδο)...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη νέα (και πάλι αποτυχημένη) προσπάθεια επίθεσης στους νταμπλούχους (τούτη τη φορά λόγω Εθνικής) και έχει υστερόγραφο... του 2018!

Είναι συγκλονιστικό το πόσο (και παράλληλα άγνωστο το γιατί) ενοχλεί γνωστά ...πιστόλια της δημοσιογραφίας – αρθρογραφίας η ΑΕΚ και το γήπεδό της στην Νέα Φιλαδέλφεια. Από την πρώτη μέρα που άνοιξε, από την πρώτη ώρα λειτουργίας, από τη πρώτο δευτερόλεπτο που οι φίλοι της Ένωσης και του ποδοσφαίρου που είχαν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το γήπεδο, έως και μόλις πριν λίγες μέρες για το ματς της Εθνικής μας με την Ολλανδία συμβαίνει αυτό: γράφουν και λένε κομπλεξικά ανθρωπάκια, τύποι που έχουν λάβει εντολή και άλλοι με πρόβλημα προσωπικό (και αντίληψης όπως έχει αποδειχθεί) κατά της ΑΕΚ και του γηπέδου της με την παραμικρή αφορμή. Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει και στο βαθμό που γίνεται από δαύτους...

Η αλήθεια είναι ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε καθημερινά με το ρεπορτάζ και τους γνωρίζουμε, κάποιους εξ αυτών από την υποχρέωση να συνεργαστούμε και μαζί τους (δεν επιβάλλουμε άλλωστε σε Μέσα που εργαζόμαστε ποιους θα προσλαμβάνουν), γνωρίζαμε τι θα ζήσουμε. Είχαμε πάρει τα μηνύματα και είχαν ξεκινήσει οι επιθέσεις προτού καν μπει ένα... τούβλο στο χώρο που σήμερα βρίσκεται το πιο σύγχρονο γήπεδο της Ελλάδας και ένα από τα πιο όμορφα στην Ευρώπη (όπως ψηφίστηκε άλλωστε πέρυσι το πιο όμορφο νέο γήπεδο που ξεκίνησε να λειτουργεί). Από τότε έγραφαν ότι δεν θα γίνει το γήπεδο, ή πως τα χώματα πάνε δεξιά κι αριστερά, είτε ότι το κράτος δίνει το 50% (και όχι μέσω περιφέρειας το 20%) της χρηματοδότησής του!

Ψέματα, επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα, περιφέρεια, δήμο και τόσα άλλα για να μη γίνει, με στόχο να καθυστερήσει και πολλοί ΑΕΚτζήδες τελικά να μην καταφέρνουν να ζήσουν την εμπειρία της επίσκεψης στο νέο γήπεδο, διότι τότε κάποιοι παρασκηνιακά έκαναν τα πάντα για να αργήσει όσο περισσότερο γίνεται το γήπεδο της Ένωσης. Ακόμη και όταν έγιναν τα εγκαίνια, άνοιξε τις... πύλες του το κιτρινόμαυρο στολίδι και κάστρο, υπήρξε κανάλι και Μέσα που έκαναν αφιερώματα σε βάρος του γηπέδου αυτού. Δεν είναι ασφαλές έγραφαν, είναι κακό γήπεδο, δεν λειτουργεί σωστά, λείπουν πράγματα και ας μην είχαν τη δυνατότητα ούτε επίσκεψης για να διαπιστώσουν αν είναι αλήθεια αυτά που έλεγαν – έγραφαν.

Βέβαια δεν τους απασχολεί η αλήθεια, ποτέ δεν τους ενδιέφερε, για κανέναν λόγο: στόχος και σκοπός ήταν να βγάλουν λύσσα γενικά (και ειδικά για το γήπεδό της) και να κάνουν πόλεμο στην ΑΕΚ! Γεγονός που δεν σταμάτησαν ποτέ όλο αυτό το διάστημα και όχι απλά συνεχίζουν, με αφορμή το ματς με την Ολλανδία, βρέθηκε η κατάλληλη ευκαιρία ελέω της εικόνας του αγωνιστικού χώρου και εννοείται πως δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έβγαλαν όλη τη... λύσσα τους τα ...πιστόλια και υπαλληλικό προσωπικό των αφεντικών τους μέσω των ΜΜΕ που ελέγχουν, όπως και οι κομπλεξικοί οι οποίοι το παίζουν δήθεν αντικειμενικοί και σωστοί αλλά πολεμούν την ΑΕΚ με κάθε τους ευκαιρία.

 

Η απόλυτη αλητεία των ΜΜΕ με αφορμή την Εθνική!

Ελλάδα-Ολλανδία

Από το... μηδέν της δημιουργίας του γηπέδου είχαν πρόβλημα με τον δήμο και αποθέωναν τον Βασιλόπουλο, τότε δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας για τον πόλεμο που έκανε στην ΑΕΚ, δούλευε (ίσως άθελά του) για λογαριασμό τους. Όταν βγήκε ο Βούρος ξεκίνησε η επίθεση σε αυτόν και φυσικά έπειτα σε κάθε αφεντικό της Περιφέρειας και σε όλους τους υπουργούς, είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Νέας Δημοκρατίας, αν υπέγραφαν ότι απαιτούνταν για να προχωρήσει (πολύ αργά ελέω αντιδράσεων) το θέμα του γηπέδου. Κατάφεραν να πάνε πίσω το έργο πάνω από ενάμιση χρόνο και να στερήσουν σε πολλούς ΑΕΚτζήδες που δεν τα κατάφεραν και απεβίωσαν να κάνουν το όνειρο ζωής τους πράξη! Αλλά όλα εδώ πληρώνονται...

Τους ενόχλησε η άδεια του γηπέδου, έπειτα η λειτουργία του, μετά ο αετός που πετούσε (και μένα δεν μου άρεσε αλλά αυτοί αποθέωναν το θέαμα στην Λάτσιο και την Μπενφίκα, οι ίδιοι το έκραζαν), τους πείραξε (όσο και τους Τούρκους) η εικόνα της Αγιάς Σοφιάς χωρίς μιναρέδες, τους ένοιαξε για τα πλέξιγκλας που δεν έβλεπε ο κόσμος της ΑΕΚ και τόσα άλλα. Οι τύποι και τα Μέσα (όλα) όπου για τα επεισόδια με αστυνομικές δυνάμεις σε κάθε ευρωπαϊκό ματς στο Φάληρο αλλά και της Εθνικής, ή στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας μεταξύ πάλι οπαδών και αστυνομικών δυνάμεων, έβαζαν 100 λέξεις βαριά και ήταν 10ο και κάτω θέμα σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, την πρώτη στιγμή έντασης έξω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και προς το άλσος το έκαναν πρώτο θέμα στα Μέσα που ελέγχουν!

Τώρα με αφορμή το ματς της Εθνικής έγραψε και η... κουτσή (κομπλεξική) Μαρία για το γήπεδο: για τον αγωνιστικό χώρο με τη διαφορά ότι κανένας δεν έκανε ρεπορτάζ να ρωτήσει, όχι την ΑΕΚ, αλλά τον υπεύθυνο της Superleague για όλους τους αγωνιστικούς χώρους (της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος πρόεδρος της οποίας είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης για να καταλάβει και ο τελευταίος μπούφος). Δεν πήραν καν τηλέφωνο, είτε τα παιδάκια που έβαλανα να γράψουν, είτε οι αρθρογράφοι, είτε οι αρχισυντάκτες και φυσικά όταν έκανε ανάρτηση σχετική ο απόλυτα αρμόδιος μπήκε το θέμα χαμηλά (πλην του Gazzetta για να παινέψουμε το σπίτι μας μιας και είναι η αλήθεια) γιατί δεν... πουλάει. Αλητεία στα καλύτερά της.

Έγραψαν ότι σκόπιμα έκλεισε το πέταλο, ότι κάνει κουμάντο η Original, ναι έφτασαν σε αυτό το σημείο ΑΛΗΤΕΙΑΣ για να γράψουν κάτι πάλι αρνητικό για το γήπεδο της ΑΕΚ. Βέβαια στην Ολλανδία που είχαν κάνει ρεπορτάζ έγραψαν από την παραμονή αγώνα ότι για λόγους ασφαλείας θα μείνουν 7.000 θέσεις κενές όπως αποφάσισαν UEFA και EΛ.ΑΣ. Οι ''δικοί'' μας όμως γιατί να κάνουν ρεπορτάζ; Για να αναδείξουν την αλήθεια και να τους χαλάσει το παραμύθι;;; ΑΛΗΤΕΙΑ!

Ακόμη και για τα σπασμένα καθίσματα που είχε δυο εβδομάδες η Ένωση μπροστά της για να τα αντικαταστήσει αφού παίζει με τον ΠΑΟΚ στις 30 του Οκτώβρη! Αλλά κάτι να βρούμε αρνητικό, οτιδήποτε, να βγάλουμε το κόμπλεξ μας, την κακία μας, το πρόβλημά μας, διότι είναι πασιφανές ότι οι τύποι έχουν πρόβλημα γενικά στη ζωή τους και ειδικά κάποιοι (και) με την ΑΕΚ (σύντομα θα τους το λύσουμε όμως, να είναι σίγουροι)...

Μπίσεσβαρ και Ελίασον

Υγ: Διαβάσατε όσα είπε ο Μπίσεσβαρ για το 2018 και το πιστόλι του Σαββίδη; Για το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ ζήτησε συγγνώμη από όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος για την αντίδρασή του η οποία ήταν απαράδεκτη και προκάλεσε την οριστική διακοπή, άρα και τιμωρία, του αγώνα με την ΑΕΚ εκείνη την βραδιά; Σιγά μη το διαβάσετε πουθενά... Είναι δυνατό να παίξει σε μεγάλα Μέσα και σε όλα τα media κάτι τέτοιο που ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ξανά απόλυτα την Ένωση και όσα έγιναν εκείνο το βράδυ στην Τούμπα που γέμισε ξαφνικά σε ...μια ώρα και από το -5 βρέθηκε ο αντίπαλος στο -2, αλλά ήθελε και να κερδίσει με γκολ οφσάιντ και να μη τιμωρηθεί για ντου του προέδρου του που διέκοψε οριστικά το παιχνίδι. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής της ομάδας του είπε «όλοι είδαμε το πιστόλι, ήταν απίστευτο. Μας είπε συγγνώμη, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για αυτό. Έχει άδεια μαζί του για το όπλο, αλλά το να βγαίνει στο γήπεδο με αυτό είναι απίστευτο»! Τι άλλο να πει στ' αλήθεια; Κι όμως εδώ στο Ελλαδιστάν ακόμη λένε τα δικά τους και ο Λουτσέσκου (όχι ότι τον παίρνει κανείς σοβαρά βέβαια πλέον, όλοι γνωρίζουν).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...