Superleague 1: Οι παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ και αναμένεται να κάνουν την διαφορά μετά τη διακοπή

Φώτης Καρακούσης
Superleague 1: Οι παίκτες που δεν έπαιξαν πολύ και αναμένεται να κάνουν την διαφορά μετά τη διακοπή

bet365

Μετά από 18 ημέρες διακοπής λόγω των εκλογών και των Εθνικών ομάδων η Super League επιστρέφει και το Gazzetta στέκεται στους παίκτες που είτε λόγω τραυματισμών, είτε γιατί αποκτήθηκαν την τελευταία στιγμή, δεν έχουμε απολαύσει φέτος.

Μετά από 18 ημέρες διακοπής λόγω των αυτοδιοικητικών εκλογών και των Εθνικών ομάδων, η Super League ανοίγει και πάλι αυλαία με την 8η αγωνιστική στην οποία φυσικά ξεχωρίζει το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό. Με αφορμή τη μεγάλη αυτή διακοπή (θα υπάρχει ακόμα μία μετά από 4 αγωνιστικές αλλά μιας βδομάδας), το Gazzetta θα αναφερθεί στους παίκτες που δεν έχουμε δει ως τώρα είτε γιατί τραυματίστηκαν, είτε γιατί είναι νέες μεταγραφές και περιμένουμε να τους δούμε. Για την ακρίβεια παίκτες που οι ομάδες τους περιμένουν πράγματα από αυτούς.

Ολυμπιακός: Περιμένει πολλά από τον Σολμπάκεν

Ολυμπιακός: Περιμένει πολλά από τον Σολμπάκεν

Παναθηναϊκός: Να ξαναδεί τον περσινό καλό Αϊτόρ

Παναθηναϊκός: Να ξαναδεί τον περσινό καλό Αϊτόρ

ΠΑΟΚ: Περιμένουν τον Μάρκος Αντόνιο

ΠΑΟΚ: Περιμένουν τον Μάρκος Αντόνιο

ΑΕΚ: Να ξαναδεί τον περσινό Λιβάι Γκαρσία

ΑΕΚ: Να ξαναδεί τον περσινό Λιβάι Γκαρσία

ΟΦΗ: Καλός ο Μπάουμαν αλλά ο Χριστογεώργος περιμένει την επιστροφή του

ΟΦΗ: Καλός ο Μπάουμαν αλλά ο Χριστογεώργος περιμένει την επιστροφή του

Πανσερραϊκός: Ο Μασαρίποφ αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά

Πανσερραϊκός: Ο Μασαρίποφ αποκτήθηκε για να κάνει την διαφορά

Λαμία: Η καριέρα του Τζαγκόεφ μιλάει από μόνη της

Λαμία: Η καριέρα του Τζαγκόεφ μιλάει από μόνη της

Άρης: Ο Τζούρασεκ είναι ο παίκτης που περιμένουν μετά την διακοπή

Άρης: Ο Τζούρασεκ είναι ο παίκτης που περιμένουν μετά την διακοπή

Αστέρας Τρίπολης: Περιμένει Σον Γκος, αλλά και Ντιάρα, Ντίκο

Αστέρας Τρίπολης: Περιμένει Σον Γκος, αλλά και Ντιάρα, Ντίκο

Κηφισιά: Σναϊντερλάν, παίκτης με συμμετοχές στην Γιουνάιτεντ και σε Εθνική Γαλλίας

Κηφισιά: Σναϊντερλάν, παίκτης με συμμετοχές στην Γιουνάιτεντ και σε Εθνική Γαλλίας

ΠΑΣ Γιάννινα: Θέλει τα γκολ του Έφορντ

ΠΑΣ Γιάννινα: Θέλει τα γκολ του Έφορντ

Ατρόμητος: Ο Ουκρανός Ιμερέκοφ που πιστεύουν πως θα δέσει την άμυνα

Ατρόμητος: Ο Ουκρανός Ιμερέκοφ που πιστεύουν πως θα δέσει την άμυνα

Παναιτωλικός: Περιμένουν τον Μαυρία οι Αγρινιώτες

Παναιτωλικός: Περιμένουν τον Μαυρία οι Αγρινιώτες

Βόλος: Θέλουν ενίσχυση στην άμυνα με τον Μύγα

Βόλος: Θέλουν ενίσχυση στην άμυνα με τον Μύγα

Ξεκινάμε από τον Ολυμπιακό που βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Όσον αφορά τους Πειραιώτες θα ασχοληθούμε με έναν παίκτη που ναι μεν έχει παίξει ήδη δύο φορές, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για καινούργια προσθήκη. Ο λόγος για τον Όλα Σέλβαγκ Σολμπάκεν. Ο Νορβηγός ανακοινώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου και ως τώρα έχει 2 συμμετοχές. Η πρώτη ήταν κόντρα στον Άρη όπου οι Πειραιώτες επικράτησαν με 4-1 και ο ίδιος έπαιξε 55 λεπτά και ο δεύτερος και πάλι στο Καραϊσκάκης απέναντι στην Κηφισιά με τους «ερυθρόλευκους» να νικάνε με 4-0 και τον ίδιο να αγωνίζεται για 69 λεπτά.

Ο Ολυμπιακός περιμένει πολλά από τον Σολμπάκεν και δεν είναι λίγοι όσοι λένε πως με το ξεκίνημα της Super League ο 25χρονος διεθνής Νορβηγός θα δείξει τα στοιχεία που έκαναν τους Πειραιώτες να κινηθούν για να τον αποκτήσουν. Επίσης στο ροτέισον των «ερυθρολεύκων» αναμένεται να μπει ο Ζούλιαν Μπιανκόν με τον Γάλλο αμυντικό που ως τώρα δεν έχει κάποια συμμετοχή να αρχίσει να παίρνει λεπτά.

Συνεχίζουμε με τον Παναθηναϊκό όπου τα περισσότερα βλέμματα είναι λογικό να είναι στραμμένα στον Αϊτόρ, τον μεγάλο άτυχο της περσινής χρονιάς, καθώς ουσιαστικά έχασε το μεγαλύτερο διάστημα, κάτι που στοίχισε στους «πράσινους». Φέτος ο Αϊτόρ έχει ήδη τρεις συμμετοχές και ένα γκολ, αυτό με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, χωρίς ακόμα να παίξει ολόκληρο ενενηντάλεπτο. Συγκεκριμένα μπήκε για 27 λεπτά στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, για 37 λεπτά στην επίσης εκτός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα και 45 στο εντός έδρας ματς με τον Βόλο.

Μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό είναι λογικό και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να μην θέλει να ρισκάρει, αλλά σίγουρα και αυτός περιμένει να επιστρέψει ο Αϊτόρ, ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά. Ένας καλός Αϊτόρ ανεβάζει επίπεδο το «τριφύλλι» και όλοι στην ομάδα ελπίζουν να τον δουν και πάλι να παίζει όπως στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς.

Πάμε στον ΠΑΟΚ που βρίσκεται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από τους Θεσσαλονικείς περιμένουμε να δούμε τον Μάρκος Αντόνιο Σίλβα Σάντος. Ο Βραζιλιάνος μέσος που αποκτήθηκε από την Λάτσιο δεν έχει ακόμα συμμετοχή στο πρωτάθλημα λόγω προβλημάτων τραυματισμού και οι «ασπρόμαυροι» τον περιμένουν πως και πως. Και λογικό να τον περιμένουν καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με ποιότητα που μπορεί να κάνει την διαφορά στην μεσαία γραμμή.

Μια διαφορά που είχε κάνει μόλις στα 18 του στην Ουκρανία και την Σαχτάρ με την οποία έπαιξε σε 101 παιχνίδια σε 4 σεζόν σκοράροντας 22 φορές και μοιράζοντας και μία ασίστ, ενώ και στην Λάτσιο σε μία χρονιά είχε 22 συμμετοχές. Αριθμοί που από μόνοι τους δείχνουν πως μιλάμε για έναν παίκτη που σίγουρα έχει λείψει στο φετινό ξεκίνημα και που όλοι στον ΠΑΟΚ περιμένουν να επιστρέψει και να προσφέρει αυτά που μπορεί.

Και στην ΑΕΚ θα αναφερθούμε με παίκτη που έχει δείξει το τι μπορεί να κάνει και που σίγουρα η φετινή απουσία του έχει στοιχίσει στους «κιτρινόμαυρους». Ο λόγος για τον Λιβάι Γκαρσία. Ο εκ των καλύτερων παικτών της Ένωσης στην περσινή εξαιρετική χρονιά (αν όχι ο MVP) και την κατάκτηση του νταμπλ, φέτος έχει παίξει μόλις σε ένα ματς πρωταθλήματος λόγω τραυματισμών. Όπως καταλαβαίνει κανείς, δεν υπάρχει άνθρωπος στην ΑΕΚ που να μην περιμένει να δει και πάλι τον επιθετικό από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο.

Ένας υγιής Λιβάι είναι όπως και ένας υγιής Αϊτόρ, μπορούν δηλαδή και οι δύο να αλλάξουν επίπεδο την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Με την επιστροφή του Λιβάι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα γίνει ακόμα πιο επιθετική, ενώ πιο επιθετική θα είναι και η άμυνά της, καθώς μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που μαρκάρει ψηλά πιέζοντας πάρα πολύ τους αντιπάλους αμυντικούς.

Ο ΟΦΗ είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος στις 7 πρώτες αγωνιστικές. Οι Κρητικοί μετά από τις 7 πρώτες αγωνιστικές βρίσκονται στην 5η θέση με 12 βαθμούς έχοντας κερδίσει μέσα στο Γεντί Κουλέ τους ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως ο Βάλντας Νταμπράουσκας δεν περιμένει να γυρίσει κάποιος παίκτης μετά την διακοπή, εκτός ίσως του Νίκου Χριστογεώργου. Ο 20χρονος τερματοφύλακας έχει μία συμμετοχή, αλλά έμεινε πίσω λόγω τραυματισμών με τους Σωτηρίου και τον Μπάουμαν να έχουν από 2.

Το τελευταίο διάστημα ο Ελβετός έχει κερδίσει την θέση του βασικού και όσο και οι Κρητικοί συνεχίσουν το ίδιο καλά, δεν βλέπουμε να υπάρξει αλλαγή. Ο Χριστογεώργος πάντως περιμένει την ευκαιρία και ίσως να είναι αυτός το κάτι διαφορετικό σε σχέση με πριν την διακοπή ή το να έχουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής οι Νέιρα και Τοράλ.

Αν θεωρούμε πως ο ΟΦΗ είναι μια φορά η ευχάριστη έκπληξη στο έως τώρα πρωτάθλημα, ο Πανσερραϊκός είναι δέκα. Οι νεοφώτιστοι βρίσκονται στην 6η θέση με 9 βαθμούς παίζοντας στα περισσότερα παιχνίδια όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Πάμπλο Γκαρσία έχει χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες πλην του τελευταίου αποκτήματος του Ουζμπέκου, Γιαλολιντίν Μασαρίποφ.

Ο πρώην συμπαίκτης του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ αποκτήθηκε για να ανεβάσει ακόμα παραπάνω την επιθετική γραμμή των «λιονταριών» και αν έχει τα νούμερα που είχε στην πατρίδα του τότε είναι σίγουρο πως θα τα καταφέρει.

Στην Λαμία με την οποία συνεχίζουμε, ο παίκτης που περιμένουν μετά την διακοπή είναι ένας που έχει κάνει τεράστια καριέρα στην Ρωσία. Ο λόγος για τον Άλαν Τζαγκόεφ. Ο 33χρονος μέσος μετράει μόνο στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας 395 εμφανίσεις και 77 γκολ και 93 ασίστ, αριθμοί που ζαλίζουν και που σίγουρα δείχνουν την ποιότητα ενός ποδοσφαιριστή, όταν φυσικά μιλάμε και για ένα τόσο δυνατό πρωτάθλημα.

Ο Ρώσος μέσος δεν έχει ακόμα συμμετοχή στην Λαμία καθώς αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή και ο Λεωνίδας Βόκολος περιμένει να είναι έτοιμος για να τον έχει στην διάθεσή του, γνωρίζοντας πως ένας τέτοιος παίκτες είναι σε θέση να αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την μεσαία γραμμή της ομάδας του.

Συνεχίζουμε με τον Άρη. Οι Θεσσαλονικείς η αλήθεια είναι πως δεν έχουν καταφέρει να κάνουν και τόσο καλή χρονιά και βρίσκονται μόλις στην 8η θέση με 8 βαθμούς. Ο Άκης Μάντζιος που επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας περιμένει όσον αφορά μετά την διακοπή, την επιστροφή του Νέβεν Τζούρασεκ. Ο Κροάτης μέσος αποκτήθηκε με την ελπίδα να κάνει την διαφορά στο κέντρο, αλλά οι τραυματισμοί δεν τον έχουν αφήσει να δείξει τι μπορεί να κάνει.

Στα 7 πρώτα παιχνίδια έχει αγωνιστεί 3 φορές η πρώτη για 10 λεπτά στο ΟΦΗ – Άρης 3-2, η δεύτερη για 45 στο Λαμία – Άρης 1-0 και η τρίτη μόλις 14 στο Άρης – Αστέρας Τρίπολης 3-2. Ο Μάντζιος περιμένει έναν έτοιμο Τζούρασεκ που με την σειρά του θέλει στην επιστροφή μετά την διακοπή να παλέψει και να κερδίσει θέση στην βασική ενδεκάδα.

Στον Αστέρα Τρίπολης αυτόν αρχικά που περιμένουν είναι τον Σαν Γκος. Ο Ιρλανδός αμυντικός μέσος αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή και ακόμα δεν έχει συμπεριληφθεί ούτε καν στην αποστολή, όχι να έχει παίξει. Ωστόσο στο διάστημα της διακοπής δούλεψε ακόμα πιο πολύ και είναι πολύ πιθανό να μπορέσει να βρεθεί αρχικά στην αποστολή στο ματς με την ΑΕΚ.

Από τον Ιρλανδό ο Μίλαν Ράσταβατς περιμένει σκληράδα στον χώρο του κέντρου, μια σκληράδα που έχει λείψει από τους Αρκάδες. Επίσης ουσιαστικά νέα πρόσωπα αναμένεται να είναι οι Γιούμπα Ντιαρά και Φέντε Βίκο παίκτες που λόγω τραυματισμών δεν έχουν παίξει πολύ, αλλά ο Σέρβος προπονητής τους υπολογίζει.

Η Κηφισιά ζει το όνειρό της την φετινή χρονιά, καθώς έχει καταφέρει για πρώτη φορά στην ιστορία της να ανέβει στην Super League. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων είναι στην 10η θέση με 6 βαθμούς και περιμένει την επανέναρξη του πρωταθλήματος για να δει τον Μοργκάν Σναϊντερλάν. Με βάση καριέρας ίσως το μεγαλύτερο όνομα από όλους όσους περιμένουμε να δούμε μετά την μεγάλη διακοπή.

Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που έχει φορέσει 15 φορές τη φανέλα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, έχει μπει στην αποστολή για Μουντιάλ και Euro, έχει παίξει σε έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου, όπως είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έχει παίξει σε 200 αγώνες της Premier League. Ο Γάλλος μέσος είναι ξεκάθαρο πως μπορεί να ανεβάσει επίπεδο την μεσαία γραμμή των νεοφώτιστοι και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει.

Στις 7 πρώτες αγωνιστικές υπάρχουν οι ομάδες που έχουν κάνει καλό ξεκίνημα και αυτές που δεν τα έχουν καταφέρει τόσο καλά. Στην δεύτερη κατηγορία βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα με τους Ηπειρώτες να είναι στην 11η θέση με μόλις 5 βαθμούς. Ο Θανάσης Στάικος περίμενε την διακοπή για να δουλέψει ακόμα περισσότερο με την ομάδα του, ενώ όσον αφορά τους παίκτες αυτός που αναμένεται να πάρει περισσότερα λεπτά είναι ο Τζόσεφ Έφορντ.

Ο 27χρονος Αμερικανός επιθετικός, όπως έχει δείξει και στην χώρα μας και τον Εργοτέλη το έχει το γκολ και από την στιγμή που οι «κυανόλευκοι» δεν σκοράρουν και τόσο συχνά, είναι από αυτούς στους οποίους ο νεαρός τεχνικός ποντάρει για μια καλύτερη εικόνα της ομάδας του. Επίσης και ο Μπατίστ Λεό θα πάρει όπως όλα δείχνουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Ο Ατρόμητος είναι μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα δύο από τις ομάδες που δεν έχουν ξεκινήσει καλά. Οι Περιστεριώτες έχουν προβληματίσει με την παρουσία τους στις 7 πρώτες αγωνιστικές, έχοντας μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα. Ένα πρόβλημα που καλείται να λύσει ο Μαξίμ Ιμερέκοφ. Ο 32χρονος κεντρικός αμυντικός αποκτήθηκε το καλοκαίρι, αλλά αρχικά έχασε χρόνο λόγω πολέμου (θέμα με τα χαρτιά του) και στην συνέχεια λόγω μικροτραυματισμών.

Ως τώρα έχει παίξει μόλις ένα ματς και αυτό για 45 λεπτά στην βαριά ήττα της ομάδας του από τον Παναθηναϊκό με 5-0 και σίγουρα αναμένεται στην επανέναρξη να πάρει περισσότερες ευκαιρίες.

Ο Παναιτωλικός είναι ανάμεσα στις 3 ομάδες που ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν μια νίκη (Βόλος και Ατρόμητος οι άλλες δύο) με συνέπεια να βρίσκεται στην 13η θέση με μόλις 3 βαθμούς. Οι Αγρινιώτες θέλουν να παρουσιάσουν ένα διαφορετικό πρόσωπο μετά την διακοπή με τον Γιάννη Πετράκη που αντικατέστησε τον Γκάμπριελ Σούρερ, να περιμένει πολλά και από τον Χάρη Μαυρία. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει απουσιάσει από πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμών.

Για την ακρίβεια έχει μόλις δύο συμμετοχές. Η μία στην ισοπαλία με τον ΟΦΗ με 1-1 όπου έπαιξε 58 λεπτά και αποχώρησε λόγω τραυματισμού και η δεύτερη στην ήττα από την Λαμία με 1-0 όπου έπαιξε μόλις 1 λεπτό. Στον Παναιτωλικό θέλουν την εμπειρία του Μαυρία και περιμένουν μετά την διακοπή να παλέψει με αξιώσεις για μια θέση στην ενδεκάδα.

Και κλείνουμε με τον Βόλο που φέτος δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα των προηγούμενων ετών με συνέπεια να βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στους Βολιώτες αυτό που περιμένουν αναφορικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος, είναι Ο Γιώργος Μύγας. Ο έμπειρος αμυντικός είχε υποστεί ρήξη συνδέσμων και ήταν εκτός από το ξεκίνημα της σεζόν μια απουσία σημαντική για την άμυνα του Βόλου.

Πρόσφατα ξεκίνησε κανονικά προπονήσεις και ο Μπαριέντος ο οποίος έχει μόλις δύο συμμετοχές στα πρώτα ματς με Λαμία και Παναθηναϊκό και έκτοτε ήταν εκτός με τραυματισμό. Πρόσφατα και αυτός μπήκε σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων και είναι ξανά διαθέσιμος.