ΑΕΚ: Οι επιλογές του Αλμέιδα για την αριστερή πλευρά ενόψει Αστέρα Τρίπολης

ΑΕΚ: Οι επιλογές του Αλμέιδα για την αριστερή πλευρά ενόψει Αστέρα Τρίπολης

Δημήτρης Βέργος
Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα

bet365

Οι τραυματισμοί των Γκατσίνοβιτς και Πισάρο κάνουν τον Ματίας Αλμέιδα να πρέπει να εξετάσει άλλες επιλογές για την αριστερή πλευρά της ΑΕΚ μεσοεπιθετικά στο εκτός έδρας ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Με την επιστροφή όλων των διεθνών, ο Ματίας Αλμέιδα έχει από σήμερα όλους τους ποδοσφαιριστές του συγκεντρωμένους στα Σπάτα για να προετοιμάσει την ΑΕΚ για την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων που θα τη βρει απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή. Πέρα από τον Λιβάι Γκαρσία, εκτός είναι οι Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Ροδόλφο Πισάρο, κάτι που σημαίνει ότι ο «Πελάδο» θα πρέπει να επιλέξει κάποιο άλλο πρόσωπο για την αριστερή πλευρά.

Μια λύση είναι ο Στίβεν Τσούμπερ, ο οποίος με τον Αλμέιδα χρησιμοποιείται στη θέση πίσω από τον επιθετικό. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός μπήκε τις τελευταίες μέρες σε φουλ ρυθμό προπονήσεων ξεπερνώντας τις ενοχλήσεις που του είχαν στερήσει τη συμμετοχή στα τελευταία ματς της ΑΕΚ πριν τη διακοπή. Ο Τσούμπερ φέτος έχει χρησιμοποιηθεί αριστερά τρεις φορές, παίζοντας στο εντός έδρας παιχνίδι με την Αντβέρπ για ένα μισάωρο πριν αλλάξει θέση με τον Γκατσίνοβιτς και στα ματς με Βόλο και Ολυμπιακό που ακολούθησαν.

Μία άλλη επιλογή, την οποία έχουμε δει να συμβαίνει αρκετές φορές, είναι η χρησιμοποίηση του Ορμπελίν Πινέδα αριστερά, αν και ο Μεξικανός χαφ προέρχεται από ένα υπερατλαντικό ταξίδι επιστρέφοντας από τις ΗΠΑ και από τις φιλικές αναμετρήσεις με την Εθνική του Μεξικού. Κάτι που θα πρέπει να συνυπολογιστεί ενόψει και των ματς με Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ που έρχονται. Ο «Μαγίτο» έχει αποδείξει πάντως ότι στέκεται επάξια σε όποια θέση κι αν επιλέγεται από τον «Πελάδο», υπηρετώντας άριστα το πλάνο του.

Τρίτη λύση από τις διαθέσιμες επιλογές του ρόστερ θα μπορούσε φυσικά να είναι ο Ζίνι, ο οποίος χρησιμοποιείται κυρίως εκεί από τον Αλμέιδα όταν τον περνάει ως αλλαγή. Ο 21χρονος Ανγκολέζος έχει ποδοσφαιρικό θράσος και θα παίρνει χρόνο συμμετοχής μέσα στη σεζόν βοηθώντας σημαντικά στο ροτέισον του Αργεντινού κόουτς.

Ο Αλμέιδα έχει μπροστά του να προετοιμάσει μια απαιτητική και πολύ σημαντική τριάδα αγώνων που έρχεται με Αστέρα Τρίπολης εκτός, Μαρσέιγ εκτός και ΠΑΟΚ εντός, η οποία μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ -εφόσον κάνει το δύο στα δύο εντός των συνόρων και σταθεί στο ύψος της στη Μασσαλία- να πλησιάσει την κορυφή και να διατηρηθεί πάντα σε τροχιά πρόκρισης στον σούπερ ανταγωνιστικό όμιλο που συμμετέχει στο Europa League. Προτεραιότητα φυσικά για τον «Πελάδο» και τους παίκτες του είναι ο αγώνας στην Τρίπολη για να πάρει η ΑΕΚ το διπλό και τα επόμενα ματς μπορούν για την ώρα να περιμένουν...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα