Το 2-4-0 στα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και το διαμάντι Χάρης Κωστούλας!

Το 2-4-0 στα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και το διαμάντι Χάρης Κωστούλας!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα αποτελέσματα στα ντέρμπι των αιωνίων υπό παρόμοιες βαθμολογικές συνθήκες τις τωρινές και γράφει και για το μακράν μεγαλύτερο πρότζεκτ της Ακαδημίας του Ολυμπιακού.

Είναι η έβδομη φορά τα τελευταία 25 χρόνια που ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό με μία βαθμολογική διαφορά που δεν την λες μεγάλη, αυτό το +3 που έχει αυτή την στιγμή. Οπότε έχει ενδιαφέρον να δούμε τι είχε γίνει σε εκείνες τις έξι περιπτώσεις, στις οποίες η διαφορά του Ολυμπιακού ήταν από +1 η, +2, έως +4 η, +5 από τον Παναθηναϊκό.

2021 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-0 την 5η αγωνιστική, έμεινε το +4 του Ολυμπιακού

2018 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (Σισέ-Κάτσε) την 10η αγωνιστική, έμεινε το +5 του Ολυμπιακού (πλασματικό, αφού ο ΠΑΟ είχε τιμωρία – 6 βαθμών)

2016 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0 (Μποτία, Ελιουνούσι, Ιντέγε) την 10η αγωνιστική, έγινε +7 το +4 του Ολυμπιακού (στην κεντρική φωτογραφία το γκολ του Ιντέγε)

2014 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 (Αυλωνίτης) την 7η αγωνιστική έγινε +6 το +3 του Ολυμπιακού

2008 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (Άντζας-Εντόϊ) την 16η αγωνιστική, έμεινε το +1 του Ολυμπιακού

2003 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 (Στολτίδης-Κωνσταντίνου) την 11η αγωνιστική, έμεινε το +2 του Ολυμπιακού

STOLTIDHS

Άρα, σε αυτά τα έξι παιχνίδια που παίχτηκαν υπό συνθήκες βαθμολογικές κοντινές με τις σημερινές, ο Ολυμπιακός κέρδισε τα δύο, ο Παναθηναϊκός κανένα και τα τέσσερα υπόλοιπα έληξαν ισόπαλα. Μάλιστα, με εξαίρεση ένα 3-0 του 2016, με όλα τα γκολ από το α΄ ημίχρονο (!), όλα τα άλλα παιχνίδια ήταν πολύ «κλειστά», με σκορ 1-0, 1-1 και 0-0.

Μπορούμε επιπλέον να παρατηρήσουμε ένα εξίσου πολύ σοβαρό δεδομένο, πώς όταν ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ κέρδισε και τις δύο φορές, ενώ όταν ο Παναθηναϊκός άνοιξε αυτός το σκορ είχαμε πάντα ισοπαλία 1-1!

Τα πέντε πρώτα παιχνίδια έγιναν στο Καραϊσκάκη και το τελευταίο στη Ριζούπολη.

Άσχετο: Πολύ σημαντικά νέα για τον Ολυμπιακό. Πλέον μετά τον Ρόντινεϊ, που περιμένει να πάρει πορτογαλικό διαβατήριο, στην αναμονή για να παίζει ως Κοινοτικός είναι κι ο Έσε! Μάλιστα, ο νεαρός Αργεντίνος αναμένεται να αποκτήσει κοινοτικό (για την ακρίβεια πολωνικό!) διαβατήριο άμεσα, πιο νωρίς από τον Βραζιλιάνο.

ΕΣΕ

Πρόκειται για εξέλιξη πολύ ενδιαφέρουσα, ενόψει και της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, καθώς ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή δεν έχει καμία θέση ξένου (είναι έξι, οι Ρόντινεϊ, Ορτέγκα, Έσε, Μαντί, Ελ Κααμπί, Πορόζο, και δικαιούται να παίζουν πέντε) και μένει σχεδόν μονίμως έξω ο Πορόζο.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Όποιος έκατσε να δει χθες το Ολυμπιακός Β-Παναθηναϊκός Β για το πρωτάθλημα της Super League 2, είχε την ευκαιρία να απολαύσει πρώτον ωραίες ποδοσφαιρικές στιγμές και δεύτερον τον Χάρη Κωστούλα, το καλύτερο πρότζεκτ της Ακαδημίας του Ολυμπιακού εδώ και χρόνια, από τότε που έβγαλε τον Παναγιώτη Ρέτσο, με τη μεταγραφή των 20 εκ. Ευρώ στην Μπάγερ Λέβερκουζεν στα 19 τότε χρόνια του.

Ο Κωστούλας στα 16,5 χρόνια (!) παίζει με αντιπάλους πολύ μεγαλύτερους σε ηλικία και τους φέρνει πέρα με άνεση. Κανονικά έπρεπε να είναι στην Κ17 του Ολυμπιακού, αλλά από πέρυσι κιόλας παίζει άλλοτε στην Κ19 κι άλλοτε στην Β ομάδα (!), καθώς τον βοηθάει και η σωματική του διάπλαση. Πάνω απ΄ όλα, όμως, τον βοηθάει η ποιότητα του και η δουλειά που καταθέτει σε κάθε παιχνίδι.

Χθες, στη μόλις δεύτερη εμφάνιση του ως βασικός στον Ολυμπιακό Β΄ άνοιξε κιόλας λογαριασμό πετυχαίνοντας ένα έξοχο προσωπικό γκολ (το 2-0), είχε μία ασίστ που δεν την αξιοποίησε ο Αλγκασίμ, με δύο κεφαλιές του δημιούργησε φάσεις δείχνοντας μεταξύ άλλων εξαιρετική αντίληψη, έκανε όμορφες ενέργειες συνοδευόμενες με πάσες, αλλά ήταν πάντοτε και ένας μαχητής στο γήπεδο, για να κλέψει μπάλες, να γυρίσει να κόψει επίθεση του ΠΑΟ και παράλληλα να βγάλει κι εξαιρετική πάσα μπροστά. Θα άγγιζε η εμφάνιση του το τέλειο αν δεν έκανε λάθος κοντρόλ σε θέση γκολ.

Ο Ολυμπιακός έχει στα χέρια του ένα διαμάντι το οποίο θα πρέπει να φροντίζει να το επεξεργάζεται κάθε ημέρα και καλύτερα. Δεν βγαίνει εύκολα στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιθετικός σαν τον Κωστούλα Τζούνιορ κι η αξιοποίηση του πρέπει να είναι τέλεια. Ούτε να καθυστερήσει η ανάπτυξη του, ούτε να προωθηθεί υπερβολικά γρήγορα και «καεί». Ευτυχώς κιόλας που το παιδί δείχνει προσγειωμένο, έχοντας πίσω του τον πατέρα του Θανάση, ένα από τα πιο καλά και σοβαρά παιδιά που πέρασαν από τον Ολυμπιακό.

ΟΛΥ Β' - ΠΑΟ Β'

Κατά τα άλλα, ένα μίνι ντέρμπι που έως το 50’ ήταν για «καλώς τα παιδιά 3-0» (ωραίο και το γκολ του Τσέλιου για το 1-0), εξελίχθηκε στη συνέχεια σε θρίλερ, με τον Παναθηναϊκό να μειώνει με εξαιρετικό γκολ σε δημιουργία κι εκτέλεση, να χάνει πέναλτι, τον γκολκίπερ του να κάνει λάθος στο 3-1, αλλά τους πράσινους να μην το βάζουν κάτω και τον Μπαγκαλιάνη να σώζει επί της γραμμής της εστίας του Παπαδούδη βέβαιο γκολ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.