Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το χρονοδιάγραμμα μέχρι την τελική απόφαση για το ντέρμπι που πάει για το 2024

Δημήτρης Τομαράς
Χουάνκαρ

bet365

Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός θα παιχτεί από εδώ και πέρα στις δικαστικές αίθουσες και το Gazzetta επιχειρεί να παρουσιάσει τα βήματα που θα γίνουν ώστε να δούμε τελικά ποια θα είναι η τύχη του ντέρμπι!

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, μία κροτίδα τραυμάτισε σοβαρά τον Χουάνκαρ. Τη στιγμή έκανε προθέρμανση, ο Ισπανός μπακ αποχώρησε με το φορείο, στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο και ο Παναθηναϊκός αποχώρησε πέντε λεπτά μετά το περιστατικό. Το ματς διακόπηκε οριστικά, χωρίς να αναφέρεται στο φύλλο αγώνα υπαιτιότητα των γηπεδούχων ή των φιλοξενούμενων.

Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν κλήθηκε σε απολογία, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα για το τί θα γίνει με το ντέρμπι που δεν τελείωσε ποτέ. Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει ήδη κινητοποιηθεί για να βρει το άτομο που πέταξε την κροτίδα.

Αν προκύψει ευθύνη του Ολυμπιακού, τότε σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΚΑΠ, οι Πειραιώτες θα χάσουν το ματς με 3-0 και θα τους αφαιρεθεί και ένας βαθμός από το πρωτάθλημα, ενώ αν τελικά δεν αποδειχθεί πως φταίνε για το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν ολοκληρώθηκε, τότε θα δούμε το παιχνίδι να γίνεται για το χρονικό διάστημα από το 49ο μέχρι και το 90ο λεπτό. Δηλαδή για 41 λεπτά...

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τα επόμενα βήματα

Πάμε να δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα βήματα που θα ακολουθήσουν από δω και πέρα οι νομικοί εκπρόσωποι, καθώς η... μπάλα έχει πάει πλέον στα χέρια τους.

  • 26/10: Η εκδίκαση της υπόθεσης όπου ή θα έχουμε απευθείας απολογία ή θα ζητηθεί (λογικά) προθεσμία για υπομνήματα ή θα ζητηθεί αναβολή από τον Ολυμπιακό. Εδώ να τονίσουμε ότι ο Παναθηναϊκός από τη στιγμή που δεν έχει κληθεί σε απολογία, θα πρέπει να ζητήσει κύρια ή πρόσθετη παρέμβαση. Εφόσον γίνει αυτό το αίτημα δεκτό θα συμμετέχει στη διαδικασία.
  • 30-31/10: Πιθανότατα θα υποβληθούν τα υπομνήματα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν τις θέσεις τους, εφόσον βέβαια γίνει δεκτή η ενδεχόμενη παρέμβαση του Παναθηναϊκού. Βέβαια υπάρχει και η χρονική εκδοχή για υπομνήματα την Παρασκευή και απόφαση από Δευτέρα ή τη Δευτέρα.
  • Έφεση: Δεύτερη εβδομάδα Νοεμβρίου. Μοιάζει αδύνατον να μην έχουμε έφεση από τους ερυθρόλευκους ή τους πράσινους (εφόσον τελικά συμμετάσχουν στη διαδικασία) όποια κι αν είναι η απόφαση.
  • Εκδίκαση της Εφεσης: Τρίτη εβδομάδα Νοεμβρίου
  • CAS: Μέσα στον Δεκέμβριο, αναμένεται να βρεθούν οι δύο πλευρές σε δικαστήρια εκτός συνόρων. Συγκεκριμένα, στην ανώτατη δικαστική βαθμίδα

*Ελλείψει προθεσμίας που ορίζεται στα καταστατικά ή τους κανονισμούς της ομοσπονδίας, ενδιαφερόμενο σωματείο ή αθλητικό φορέα, ή προηγούμενης συμφωνίας, η προθεσμία για την προσφυγή είναι είκοσι μία ημέρες από την παραλαβή της απόφασης κατά της οποίας έχει προσβληθεί. Τα συμβαλλόμενα μέρη των τακτικών διαδικασιών διαιτησίας της CAS μπορούν επίσης να συμφωνήσουν να επισπεύσουν τη διαδικασία, όπως προβλέπεται στον Κώδικα CAS, Άρθρο R44.4. Οι συνηθισμένες διαδικασίες διαρκούν συνήθως από έξι έως δώδεκα μήνες, ενώ οι ταχύτερες διαδικασίες ήταν μόνο 19 ημέρες.[13] Αυτό είναι μικρότερο από τη μέση διάρκεια της διαφήμισης, και σίγουρα επένδυση, διαιτησίες.

Άρα, λοιπόν, βάσει των παραπάνω πάμε για απόφαση με το νέο έτος.

** Υπάρχει και το σενάριο να μην γίνει δεκτή η πρόσθετη παρέμβαση του Παναθηναϊκού, να αποφασιστεί συνέχιση του αγώνα κι ο Ολυμπιακός να την δεχτεί, οπότε να έχουμε απόφαση και... μπάλα μέσα στο '23.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα