Ολυμπιακός: Όσο χάνεις, τόσο θα φανεί βουνό και το να κερδίσεις την Τόπολα στο Καραϊσκάκη…

Ολυμπιακός: Όσο χάνεις, τόσο θα φανεί βουνό και το να κερδίσεις την Τόπολα στο Καραϊσκάκη…

Ολυμπιακός: Όσο χάνεις, τόσο θα φανεί βουνό και το να κερδίσεις την Τόπολα στο Καραϊσκάκη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta μία πρώτη προσέγγιση για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γουέστ Χαμ.

Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού αγωνιά για την έκβαση της δικαστικής διαμάχης του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, αλλά ας έχουμε στο μυαλό μας ότι στην πραγματικότητα θα ξέρουμε τι θα γίνει, αν δηλαδή συνεχιστεί από το 49ο λεπτό (που κατά την γνώμη μου έτσι θα γίνει) η, αν υπάρξει μηδενισμός, μετά από ένα μήνα!

Τώρα υπάρχει η εκδίκαση της υπόθεσης στον πρώτο βαθμό, από την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας. Θα υπάρξει απόφαση και στη συνέχεια ο όποιος ηττημένος θα καταθέσει έφεση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της ΕΠΟ, όπου εκεί θα δικαστεί η υπόθεση σε δεύτερο και ουσιαστικά τελεσίδικο βαθμό-εκτός κι αν κάποιος στη συνέχεια πάει και στο CAS. Αλλά αφήνοντας το τελευταίο ενδεχόμενο, που είναι τραβηγμένο, για να υπάρξει απόφαση από την επιτροπή εφέσεων θα πρέπει να έχει περάσει περίπου ένας μήνας από σήμερα. Βεβαίως, και είναι σημαντική η απόφαση της πρωτοβάθμιας επιτροπής, αλλά μόνο τότε, με την απόφαση και της Εφέσεων, θα ξέρουμε δεδομένα τι θα γίνει.

Άρα, υπομονή! Υπομονή κατ΄ αρχάς για να δούμε αν γίνει κι αυτό στην Ελλάδα και τιμωρηθεί ένας σύλλογος με μηδενισμό χωρίς να έχει βρει, χωρίς να έχει κτυπήσει, αντικείμενο έναν ποδοσφαιριστή.

Προς το παρόν, ο Ολυμπιακός έχει να δώσει ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, αύριο με την Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκη. Μεγάλο, γιατί παίζει με μία αγγλική ομάδα, κάτοχο του Κόνφερενς Λιγκ 2023 και σεμιφιναλίστ στο Γιουρόπα Λιγκ 2022. Αλλά και γιατί οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάρει μόλις ένα βαθμό από τις δύο πρώτες αγωνιστικές στη φάση των ομίλων και δεν έχουν πολλά περιθώρια, αν θέλουν να διεκδικήσουν κάτι από τον όμιλο-αρκεί να σκεφθούμε ότι τα δύο επόμενα παιχνίδια τους είναι στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ και στη Γερμανία με την Φράιμπουργκ.

Ολυμπιακός

Και μπορεί να λένε όλοι ότι ο Ολυμπιακός τουλάχιστον θα συνεχίσει στο Κόνφερενς Λιγκ ως τρίτος, κερδίζοντας την Τόπολα στον Πειραιά την τελευταία αγωνιστική, όμως αυτά είναι μόνο θεωρίες. Πολύ απλά γιατί η Τόπολα μπορεί να τσιμπήσει βαθμούς από εκεί που δεν το περιμένεις. Πρώτον, διότι και στα δύο μέχρι τώρα παιχνίδια της εμφανίστηκε ανταγωνιστική, χάνοντας 1-3 εκτός έδρας από τη Γουέστ Χαμ, την οποία κέρδιζε 1-0 έως το 66’ και φέρνοντας ισοπαλία 2-2 εντός έδρας από τον Ολυμπιακό, παρότι έχανε 0-2. Και δεύτερον, διότι μπορεί κάποια εκ των Γουέστ Χαμ η, Φράιμπουργκ η, και οι δύο στη συνέχεια να εμφανιστούν αδιάφορες γιατί θα έχουν ήδη προκριθεί. Οπότε, το ματς Ολυμπιακός-Τόπολα την τελευταία αγωνιστική να μην έχει καμία ουσία!

Ξέχωρα, όμως, από το κίνητρο της τρίτης θέσης, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κυνηγήσει το καλύτερο δυνατό από κάθε παιχνίδι του στη φάση των ομίλων, πόσο δε μάλλον από ένα εντός έδρας όπως το αυριανό. Ήδη, άλλωστε, προέρχεται από μία πάρα πολύ αποτυχημένη περσινή σεζόν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, παίρνοντας μόλις δύο ισοπαλίες σε έξι παιχνίδια και τερματίζοντας ξεκάθαρα τελευταίος. Κάπως έτσι άλλωστε έχει υποχωρήσει στην 46η θέση του ranking της ΟΥΕΦΑ, χειρότερη του εδώ και πολλά χρόνια.

Κάθε ισοπαλία, κάθε τρίποντο έχει τη σημασία του στην Ευρώπη. Και λεφτά φέρνει στο σύλλογο και πόντους στο ranking και πρεστίζ και βεβαίως ψυχολογία στην ομάδα. Με άλλο ηθικό πάει στο πρωτάθλημα όταν είναι καλά στην Ευρώπη και με άλλο ηθικό όταν πάει χάλια στην Ευρώπη. Τα άσχημα αποτελέσματα πάντα φέρνουν φθορά, στον προπονητή, στους παίκτες, στο κλαμπ ολόκληρο, με τον κόσμο να δυσφορεί κλπ, κλπ. Άρα, είναι πολύ σημαντικό τόσο αύριο, όσο και στα άλλα δύο παιχνίδια του στην Αγγλία και τη Γερμανία ο Ολυμπιακός να τα παλέψει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, κι ας είναι αουτσάιντερ-κι η Τόπολα, εξάλλου, αουτσάιντερ ήταν και του πήρε το βαθμό…

Φορτούνης

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής. Η Γουέστ Χαμ είναι αήττητη στα 17 τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της (15 περσινά και δύο φετινά), κάνοντας ρεκόρ για αγγλική ομάδα (!)-και φτάνοντας στο Νο 36 του ranking της ΟΥΕΦΑ. Ο δε Ολυμπιακός, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, πρέπει να καταγράψουμε ότι έχει ξεχάσει τι θα πει νίκη στο Γιουρόπα Λιγκ, σε επίπεδο φάσης ομίλων και συνέχεια, νοκ άουτ. Εδώ και 11 παιχνίδια δεν έχει κερδίσει! Κι από αυτά τα 11, τα πέντε είναι στο Καραϊσκάκη: 0-3 από την Αταλάντα, 0-3 από την Φράιμπουργκ, 0-3 από την Γκαραμπάγκ, 0-2 από τη Ναντ, 2-3 από την Φράιμπουργκ. Βλέπουμε να δέχεται σχεδόν σε κάθε παιχνίδι τρία γκολ και να έχει σκοράρει μόνο στο τελευταίο, το φετινό…

Υπό αυτές τις συνθήκες, εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας το μέγεθος της δυσκολίας της αποστολής της ομάδας του Μαρτίνεθ. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να δοθεί μάχη, και δη η μεγαλύτερη μάχη. Γιατί όσο χάνεις και ξαναχάνεις και ξαναχάνεις, τόσο μετά γίνεται και πιο δύσκολο να επιστρέψεις στις νίκες. Θα φανεί βουνό και το να κερδίσεις την Τόπολα…

Άσχετο: Ο Φρέιρε υπέστη υποτροπή στην θλάση που είχε υποστεί στα Γιάννινα γι΄ αυτό και μετά τα παιχνίδια με την Τόπολα και τον Παναθηναϊκό, έχει τεθεί νοκ άουτ (τουλάχιστον) κι από τα επόμενα τρία, με Γουέστ Χαμ, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ. Άρα, μιλάμε για συνολική απουσία μίνιμουμ ενάμιση μήνα.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο γιατρός του αγώνα μπορεί ΜΕΤΑ το ντέρμπι να δηλώνει πολλά και διάφορα στα σάιτ. Σημασία, όμως, έχει τι έγραψε εκείνη την ώρα και το παρέδωσε στον διαιτητή.

Κι εκείνη την ώρα έγραψε, ενώπιον του Ιταλού διαιτητή, ότι «ο παίκτης φαίνεται κατά την γνώμη μου νευρολογικά εντάξει, αλλά μη έχοντας τα κατάλληλα εργαστηριακά μέσα στο ιατρείο δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ικανός η, δεν είναι για να παίξει».

Μαρινάκης

Όλα τα άλλα που βγαίνουν και λένε διάφοροι είναι για τις εντυπώσεις…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.