Παναθηναϊκός - Πανσερραϊκός 5-0: Πάρτι με πεντάρα και φοβερό Σπόραρ!

Σωτήρης Μυκονίου

bet365

Με τον Σπόραρ σε καταπληκτική βραδιά - δυο γκολ, ασίστ, κερδισμένο πέναλτι, κερδισμένη αποβολή - ο Παναθηναϊκός που προηγούνταν ήδη 2-0 από το 10' συνέτριψε με 5-0 τον Πανσερραϊκό που αγωνιζόταν από το 45' με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ουεντραόγκο.

Ο Παναθηναϊκός έκανε μία εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στον Πανσερραϊκό φροντίζοντας εξ' αρχής ώστε να έχει ένα «χαλαρό» απόγευμα με το γρήγορο 2-0 που έκανε στα πρώτα δέκα λεπτά του αγώνα, το οποίο τελικά έφτασε μέχρι το 5-0. Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι τρεις Σλοβένοι των «πρασίνων», Τσέριν, Σπόραρ, και Βέρμπιτς, με τον πρώτο να μπαίνει μάλιστα ως ανακαστική αλλαγή και να σκοράρει, και τους άλλους δύο να είναι οι καλύτεροι παίκτες του «τριφυλλιού».

Πως ξεκίνησαν οι δύο ομάδες

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε την απόφαση να προχωρήσει η ομάδα σε αρκετές αλλαγές προκειμένου να ξεκουράσει κάποιους παίκτες από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν στο παιχνίδι με την Ρεν. Ο Σέρβος κόουτς επέλεξε να αντικαταστήσει τους Μπρινιόλι, Βαγιαννίδη, Γεντβάι, Τσέριν, Τζούρισιτς, Ιωαννίδη και πέρασε στην θέση τους Λοντίγκιν, Κώτσιρα, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα, Βέρμπιτς και Σπόραρ. Ελλείψει άλλου στόπερ ο Πέρεθ πήρε την θέση του Αράο στο «6» και ο Βραζιλιάνος πήγε στην θέση των στόπερ. Κάπως έτσι οι «πράσινοι» ξεκίνησαν με τους Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σένκφελντ, Αράο, Μλαντένοβιτς, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα, Μπερνάρντ, Βέρμπιτς, Παλάσιος, Σπόραρ.

Από την άλλη ο Πάμπλο Γκαρσία παρέταξε τον Πανσερραϊκό με μόλις δύο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Άρη, αλλά διατήρησε ίδιο τον σχηματισμό του. Ο Ουρουγουανός τεχνικός πέρασε στην ενδεκάδα τους Τόμας και Ουεντραογκό στις θέσεις των Πεταυράκη και Μούργου. Κάτω από την εστία για τα «λιοντάρια» έκατσε ο Χόβαν. Στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Μπέργκστρομ και Αυλωνίτη ενώ στο δεξί και το αριστερό άκρο οι Δεληγιαννίδης και Μορέιρα αντίστοιχα. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Ουενατραογκό και Στάικος, με τον Χατζηστραβό μπροστά τους ενώ στις θέσεις των εξτρέμ βρέθηκαν οι Τόμας και Πηλέας. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Κόστα Άλεξιτς.

Γκολ στα πρώτα 45 δευτερόλεπτα!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε στην τετριμμένη φράση «μπαίνω δυνατά στο παιχνίδι» σάρκα και οστά, αφού μόλις στην πρώτη φάση που δημιούργησε στο παιχνίδι, κατόρθωσε και άνοιξε το σκορ με τον Σπόραρ στο 45ο δευτερόλεπτο. Ο Ρούμπεν Πέρεθ έκανε μία μακρινή μπαλιά από τον χώρο του κέντρου, ο Σπόραρ, που είχε κινηθεί ωραία ανάμεσα στα δύο στόπερ, κατέβασε την μπάλα και τελείωσε ιδανικά την φάση απέναντι στον Χόβαν κάνοντας το 1-0.

 

Το κομβικό «όχι» του Λοντίγκιν και το 2-0

Οι «πράσινοι» λίγο έλειψε να πετάξουν ότι έχτισαν με το γκολ στο ξεκίνημα λίγο αργότερα, όταν ο Κόστιτς βγήκε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή απέναντι στον Λοντίγκιν, αλλά ο Έλληνας κίπερ έκανε μία πολύ σημαντική απόκρουση διατηρώντας απαραβίαστη την εστία του.

Αυτό στο 8ο λεπτό και μόλις δύο λεπτά μετά οι «πράσινοι» όντας απόλυτα κυνικοί βρήκαν και δεύτερο τέρμα μόλις στην δεύτερη ευκαιρία τους στο παιχνίδι. Ο Παλάσιος έκανε την κούρσα από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα, η μπάλα πέρασε από τον Χόβαν, ο Δεληγιαννίδης πρόλαβε τον Βέρμπιτς, έστειλε όμως άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κι έκανε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Οι «ορέξεις» των Σλοβένων έφεραν και τρίτο γκολ

Ο ρυθμός στην συνέχεια του αγώνα έπεσε, αφού το προβάδισμα των δύο τερμάτων έφερε μία μερική χαλάρωση στις τάξεις της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Αυτό ο Πανσερραϊκός προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί και προσπάθησε δύο φορές να μειώσει στο σκορ με τον Άλεξιτς, όμως ο Σέρβος έστειλε άουτ την μπάλα και τις δύο φορές, την πρώτη φορά η μπάλα πέρασε κοντά από το δοκάρι του Λοντίγκιν στο 15', την άλλη αρκετά άουτ.

Στην συνέχεια ο Παναθηναϊκός όσο περνούσε ξαναέπαιρνε τα πάνω του, ήλεγχε την κατοχή κι έψαχνε κι άλλο γκολ. Η αναγκαστική αλλαγή του Βιλένα δεν πτόησε το «τριφύλλι», που τελικά μπόρεσε να βρει και τρίτο τέρμα, ξανά με τον Σπόραρ.

Ο Βέρμπιτς πέρασε μία υπέροχη κάθετη στην περιοχή του Πανσερραϊκού, ο Σπόραρ άφησε την μπάλα να περάσει μπροστά του, ο Μπέργκστρομ έκανε τον τάκλιν για να τον προλάβει ανατρέποντάς τον και ο Φωτιάς τελικά καταλόγισε πέναλτι. Ο Σλοβένος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε εκ νέου για το 3-0.

Ο Σπόραρ δεν σταμάτησε όμως εκεί. Στο 45ο λεπτό κέρδισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και την αποβολή του Ουεντραογκό, οδηγώντας τον Πανσερραϊκό να αγωνιστεί με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Μάλιστα, οι «πράσινοι» είχαν και διπλό δοκάρι στην φάση αυτή με τον Βέρμπιτς, πρώτα στο φάουλ, που έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο κι έπειτα σε σουτ στην επαναφορά.

Στην έναρξη του δευτέρου μέρους, Αράο και Μλαντένοβιτς δεν βγήκαν στο χορτάρι, αφού ο Γιοβάνοβιτς αποφάσισε να τους αντικαταστήσει ως αποτέλεσμα της αψιμαχίας τους. Αυτό δεν επηρέασε καθόλου την ομάδα που δεν άργησε πολύ και τέταρτο τέρμα.

Δεν έριξε την ένταση στο δεύτερο μέρος

Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι να πετύχουν κι άλλα τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλευόμενοι και το αριθμητικό τους μειονέκτημα και φτιάχνοντας έτσι την ψυχολογία τους.

Πρωταγωνιστές του τέταρτου γκολ ήταν και πάλι οι Σλοβένοι, αυτή τη φορά οι Τσέριν και Σπόραρ, οι οποίοι έγιναν αποδέκτες μίας ωραίας οργανωμένης επίθεσης. Ο Σπόραρ υποδέχθηκε ωραία την μπάλα στο ύψος του πέναλτι παίζοντάς με πλάτη και έστρωσε στον Τσέριν που είχε πρόσωπο την εστία και εκτέλεσε άψογα για το 4-0 στο 57ο λεπτό!

Το... κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ντανιέλ Μαντσίνι σχεδόν είκοσι λεπτά από την είσοδό τους ως αλλαγή στο παιχνίδι στην θέση του Βέρμπιτς που αποθεώθηκε. Στο 77ο λεπτό η μπάλα έφτασε σ' αυτόν λίγο έξω και δεξιά από τα όρια της μικρής περιοχής του Χόβαν όπου βρισκόταν και νίκησε τον τερματοφύλακα των Σερραίων διαμορφώνοντας το τελικό 5-0.

Έτσι, οι «πράσινοι» παρέμειναν πρώτοι στην βαθμολογία πηγαίνοντας στους 22 βαθμούς αυξάνοντας την διαφορά τους από τον δεύτερο Ολυμπιακό στους τέσσερις και την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ στους πέντε, με την υποσημείωση πως έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο, αφού αγωνίζονται την Δευτέρα. Ο Πανσερραϊκός γνώρισε την δεύτερη σερί ηττα του στο πρωτάθλημα, μετά από κείνη κόντρα στον Άρη την περασμένη αγωνιστική κι έμεινε έτσι στην 8η θέση και τους εννέα βαθμούς.

MVP: Ο Άντρατζ Σπόραρ επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα και έθελξε με την απόδοσή του. Ο Σλοβένος φορ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό στην πρώτη φάση που του δόθηκε, κέρδισε το πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος για το 3-0 και πήρε και την δεύτερη κίτρινη του Ουεντραογκό αφήνοντάς την ομάδα του Πανσερραϊκού με δέκα παίκτες. Και όλα σ' ένα ημίχρονο.

Στο ύψος τους: Ο Κόστα Άλεξιτς ήταν μία μόνο απειλή για την άμυνα του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος έχοντας τρείς εκτελέσεις από καλές θέσεις, στέλνοντας δύο φορές την μπάλα άουτ και βλέποντας τον Λοντίγκιν να κάνει μία τρομερή επέμβαση την άλλη.

Αδύναμος κρίκος: Συνολικά η αμυντική λειτουργία του Πανσερραϊκού, αφού μέχρι στιγμής ήταν μία ομάδα που δεν κλεινόταν και ταυτόχρονα δεν δεχόταν πολλές ευκαιρίες., όμως σήμερα δεν τα πήγε καθόλου καλά στον τομέα αυτό.

Η «γκάφα»: Η πιο κομβική στιγμή ήταν η κακή συνεννόηση των δύο κεντρικών αμυντικών των Σερραίων, που είδαν τον Σπόραρ να περνάει με την μπάλα ανάμεσά τους και να σκοράρει πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα βάζοντας από πολύ νωρίς την ομάδα τους σε δεινή θέση.

Το «στραγάλι»: Η πιο δύσκολη φάση που έτυχε στον διαιτητή Φωτιά ήταν το πέναλτι για το 3-0. Το καταλόγισε με μία καθυστέρηση δευτερολέπτων κι έπειτα πήρε την επιβεβαίωση του VAR για μία δύσκολη φάση. Γενικά τα πήγε αρκετά καλά στο αποψινό παιχνίδι.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Το 2-0 του πρώτου τετάρτου σίγουρα αδικεί τον Πανσερραϊκό με την λογική ότι οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές στιγμές και οι «πράσινοι» σκόραραν δύο φορές ενώ οι Σερραίοι καμία. Όμως, από την στιγμή που συνέβη αυτό και διαμορφώθηκε έτσι το σκορ, η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων έπαιξε ρόλο κι εκεί κάπου ουσιαστικά τελείωσε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα κυριαρχικός.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Σένκεφελντ (71' Ζέκα), Αράο (46' Γεντβάι), Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς (46' Βαγιαννίδης), Ρούμπεν Πέρεθ, Βιλένα (26' Τσέριν), Μπερνάρντ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (59' Μαντσίνι), Σπόραρ.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης, Δεληγιαννίδης (84' Μπαΐροβιτς), Μορέιρα, Στάικος (64' Θυμιάνης), Ουεντραογκό, Χατζηστραβός (64' Μασαρίποφ), Τόμας (63' Μασκανάκης), Πηλέας, Άλεξιτς (68' Μούργος).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα