Ο Ολυμπιακός υπερτερεί τόσο επιθετικά, όσο κι αμυντικά των άλλων «3»

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί τόσο επιθετικά, όσο κι αμυντικά των άλλων «3»

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα δεδομένα σε επίθεση και άμυνα για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός έχει ένα μοναδικό ρεκόρ μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν: είναι η μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια της, σε Ελλάδα και Ευρώπη! Και στα 16, εννιά για το πρωτάθλημα κι εφτά για το Γιουρόπα Λιγκ.

Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι, δεν έχουν σκοράρει η ΑΕΚ σε δύο παιχνίδια της (0-1 από την Άντβερπ και 0-2 από τον ΟΦΗ), ο Παναθηναϊκός σε άλλα δύο (0-1 από την Μπράγκα και 0-0 με τη Μακάμπι Χάϊφα) και ο ΠΑΟΚ σε συνολικά πέντε (0-0 με Μπεϊτάρ, Χάιντουκ και Άρη, 0-1 από ΟΦΗ και 0-2 από ΑΕΚ). Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει βάλει γκολ σε τρεις εκτός έδρας αγώνες του, η ΑΕΚ σε δύο κι ο Παναθηναϊκός σε ένα.

Ίσως υποστηρίξει κάποιος ότι ΑΕΚ και ΠΑΟ έχουν δώσει πιο δύσκολα παιχνίδια, λόγω της συμμετοχής τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποδεκτό. Όπως κι ότι ο Ολυμπιακός από τα 16 παιχνίδια του έχει δώσει τα 10 στο Καραϊσκάκη, ενώ η ΑΕΚ έχει οκτώ μέσα και οκτώ έξω, ο Παναθηναϊκός 10 μέσα κι οκτώ έξω κι ο ΠΑΟΚ εννιά μέσα κι εννιά έξω. Αλλά αυτό δεν μειώνει την επιτυχία του Ολυμπιακού αυτή καθ΄ εαυτή, απλά αποτελεί μία παράμετρος της σύγκρισης με τους κύριους αντιπάλους του.

Σίγουρα περιμένουμε και τη συνέχεια των υποχρεώσεων του Ολυμπιακού σε Ελλάδα κι Ευρώπη για να τον κρίνουμε καλύτερα, όμως δεν είναι κι απλό πράγμα αυτό που έχει κάνει, να σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του, και δη με αντιπάλους όπως οι Φράιμπουργκ, Γουέστ Χαμ, Γκενκ και φυσικά ο ΠΑΟ κι η ΑΕΚ. Επιπλέον, καταγράφεται ότι σε Γερμανούς και Άγγλους έβαλε από δύο γκολ, ενώ στα δύο ματς με τους Βέλγους, καθώς και στα δύο ντέρμπι από ένα γκολ. Κι όπως ο Ολυμπιακός σημείωσε από ένα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια, το ίδιο έκανε κι η ΑΕΚ σε πέντε δικά της παιχνίδια (1-2 από Άντβερπ, 1-3 από Μαρσέιγ κι 1-1 με Ολυμπιακό, Άγιαξ, Πανσερραϊκό) κι ο Παναθηναϊκός σε άλλα εφτά (1-0 με Μαρσέιγ και Γιάννινα, 1-2 από Μαρσέιγ, Μπράγκα, Ρεν κι ΑΕΚ , 1-1 με Ολυμπιακό).

ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Συνολικά ο Ολυμπιακός έχει 39 γκολ στα 16 παιχνίδια του, άρα κατά μέσο ελάχιστα κάτω από 2,5 γκολ ανά ματς. Η ΑΕΚ 27 γκολ στα δικά της 16 παιχνίδια, άρα κατά μέσο όρο κάτι λιγότερο από 1,7 γκολ ανά ματς. Ο ΠΑΟ έχει 38 γκολ στα 18 παιχνίδια του, άρα ελάχιστα πάνω από 2,1 γκολ ανά ματς. Κι ο ΠΑΟΚ έχει 36 γκολ στα δικά του 18 παιχνίδια, άρα ακριβώς δύο γκολ κατά μέσο όρο ανά ματς.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι απ΄ όποια πλευρά κι αν το πάρεις, υπάρχει μία υπεροχή των «ερυθρόλευκων» στο επιθετικό κομμάτι. Μόνο που υπεροχή του Ολυμπιακού υπάρχει και στο αμυντικό κομμάτι!

Στα 16 παιχνίδια της η ομάδα του Μαρτίνεθ έχει κρατήσει το μηδέν στα μισά (οκτώ) κι έχει παθητικό συνολικά 11 γκολ, άρα κατά μέσο όρο δέχεται ελάχιστα λιγότερο από 0,7 γκολ ανά ματς.

Στα 16 παιχνίδια της η ομάδα του Αλμέιδα έχει κρατήσει το μηδέν μόλις στα τρία κι έχει παθητικό συνολικά 20 γκολ, άρα κατά μέσο όρο δέχεται 1,25 γκολ ανά ματς.

Στα 18 παιχνίδια της η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει κρατήσει το μηδέν στα οκτώ κι έχει παθητικό συνολικά 16 γκολ, άρα κατά μέσο όρο δέχεται ελάχιστα λιγότερα από 0,9 γκολ ανά ματς.

Στα 18 παιχνίδια της η ομάδα του Λουτσέσκου έχει κρατήσει το μηδέν κι αυτή στα οκτώ κι έχει παθητικό συνολικά 14 γκολ, άρα κατά μέσο όρο δέχεται ελάχιστα λιγότερα από 0,8 γκολ ανά ματς.

ΠΟΡΌΖΟ_ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ

Συνεπώς, και στο αμυντικό κομμάτι ο Ολυμπιακός υπερτερεί των άλλων τριών κύριων αντιπάλων του μέχρι στιγμής.

Άσχετο:

Ο καλύτερος πελάτης είναι στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη. Έχει παίξει τρεις φορές με τρεις ήττες και γκολ 0-8!!! Αντίθετα, ο Ολυμπιακός του Μαρινάκη σε τέσσερις επισκέψεις έχει μία νίκη (3-1), μία ήττα (0-3) και δύο ισοπαλίες (0-0 κι 1-1). Κι ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου σε δύο επισκέψεις έχει μία ήττα (0-1) και μία ισοπαλία (0-0). Κοινώς, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός ακόμη δεν έχουν βάλει καν γκολ στη Φιλαδέλφεια (!), σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, που έχει σκοράρει τέσσερις φορές στα τέσσερα παιχνίδια του.

Βέβαια, την Κυριακή στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ θα είναι αλλιώς. Δεν θα δούμε ενδεκάδα με Βιεϊρίνια και Νάσμπεργκ στην άμυνα, ούτε κεντρικό δίδυμο Οντζόεφ, Μεϊτέ, ούτε Ντεσπόντοφ και Σαματά στην επίθεση. Δεν θα δούμε δηλαδή σύνθεση με έξι (!) μεταγραφές, αλλά σύνθεση με παίκτες κατά βάση από το περσινό ρόστερ, έτσι ώστε να υπάρχει χημεία στην ομάδα. Θα δούμε δηλαδή έναν ΠΑΟΚ έτοιμο για ένα πραγματικό ντέρμπι και όχι γι΄ αυτό που έγινε την Δευτέρα στο σπίτι της ΑΕΚ…

Παρεμπιπτόντως αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ την Κυριακή θα γίνει με κόσμο.

Η φωτογραφία της ημέρας:

Ο Ρέτσος κάνει μία πάρα πολύ καλή σεζόν, όπως όλοι βλέπουμε. Αλλά δεν μπορώ παρά να γράψω πάλι, ότι πρέπει να γίνει πιο συνετός, πιο ξύπνιος στο παιχνίδι του. Να παίζει με λιγότερα ρίσκα, σε φάσεις που μπορεί να εξελιχθούν σε πέναλτι η, σε αποβολές του.

Τι δουλειά είχε να κάνει εκείνο το σκληρό φάουλ στην γραμμή του πλαγίου άουτ πάνω στον Τοράλ, στο 73ο λεπτό, σε ένα παιχνίδι με το σκορ 2-0 για τον Ολυμπιακό, που πήγαινε σβηστό στο φινάλε του, χωρίς πολλά φάουλ και κλοτσιές, καθώς φαινόταν ξεκάθαρα ότι είχε κριθεί, λόγω της διαφοράς επιπέδου των δύο ομάδων;

ΟΦΗ_ΟΛΥ

Γιατί να ρισκάρει το ενδεχόμενο να μην έπαιζε τώρα την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, αν βρίσκονταν ένας διαιτητής που θα περίμενε στη γωνία τον Ολυμπιακό;

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.