Η λατρεία στον Φώτη, ο μήνας του «Τούκου» και το πιο δύσκολο ματς στην επαρχία για τον Παναθηναϊκό

Η λατρεία στον Φώτη, ο μήνας του «Τούκου» και το πιο δύσκολο ματς στην επαρχία για τον Παναθηναϊκό

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η λατρεία στον Φώτη, ο μήνας του «Τούκου» και το πιο δύσκολο ματς στην επαρχία για τον Παναθηναϊκό

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου βάζει στο... πράσινο μίξερ τον Φώτη Ιωαννίδη, τον Σεμπαστιάν Παλάσιος και την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού το Σάββατο κόντρα στην Λαμία.

Την ώρα που ένα ολόκληρο σύστημα βρίσκεται σε απόλυτο πανικό πετώντας την μία επικοινωνιακή μπαρούφα πίσω από την άλλη, χωρίς να συντρέχει λόγος να ασχοληθείς σοβαρά με όλα αυτά, στο σημερινό σημείωμα θα μιλήσουμε για την απόδειξη λατρείας των φίλων του Παναθηναϊκού στον Φώτη Ιωαννίδη, στο πραγματικό mvp του Οκτωβρίου, Σεμπαστιάν Παλάσιος και στο σαββατιάτικο παιχνίδι του «τριφυλλιού» με την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος, την Λαμία.

Πίνουν νερό στο όνομα του Φώτη

Δεν είναι μυστικό, ούτε ανακάλυψη της Αμερικής πως ο Φώτης Ιωαννίδης αποτελεί αυτή την στιγμή τον πιο αγαπητό ποδοσφαιριστή των φίλων του Παναθηναϊκού. Για τα κρίσιμα περσινά του γκολ και τις φετινές του σούπερ εμφανίσεις, για την τρομερή του βελτίωση, για το γεγονός πως είναι Έλληνας σε μία εποχή όπου οι τοπ επιπέδου γηγενείς σπανίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι οπαδοί του «τριφυλλιού» πίνουν νερό στο όνομά του, στη Λεωφόρο ακόμη και όταν σηκώθηκε για ζέσταμα ακούστηκε η γνωστή παραλλαγή του συνθήματος για τον Ολισαντέμπε για χάρη του και η ανάδειξή του σε mvp για τον Οκτώβριο στην ψηφοφορία της ΠΑΕ στο Viber, αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της λατρείας που του έχουν. Όπως και οι φανέλες με το όνομά του που πληθαίνουν στα πέριξ της Λεωφόρου.

Ο Ιωαννίδης έφτασε στο 85% της αποδοχής σε έναν μήνα που σκόραρε με πέναλτι κόντρα στην Ρεν, δεν αγωνίστηκε στο ματς με τον Πανσερραϊκό για λόγους ξεκούρασης και έπαιξε μοναχά δέκα λεπτά κόντρα στον Ατρόμητο για να είναι όσο το δυνατόν σε καλύτερη κατάσταση, έχοντας άψογη εικόνα με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Ο «Τούκου» ήταν ο mvp του Οκτωβρίου

Ο κόσμος έχει «ψηθεί» άσχημα-και με το δίκιο του- με τον Φώτη, το δείχνει σε κάθε ευκαιρία αλλά για να είμαστε δίκαιοι ο κορυφαίος σε απόδοση τον Οκτώβριο ήταν ο Σεμπαστιάν Παλάσιος. Όπως δικαίως ήταν τον Σεπτέμβριο ο Ιωαννίδης και τον Αύγουστο ο Μπρινιόλι. Ο Αργεντινός εξτρέμ βρίσκεται από την αρχή της σεζόν σε καλή κατάσταση και στα ματς του προηγούμενο μήνα ήταν κομβικότατος για το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, προσφέροντας πάνω από όλα ουσία.

Κερδισμένο πέναλτι στο ματς με την Ρεν, ένα γκολ και δύο ασίστ με τον Ατρόμητο, γκολ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, από τα δικά του πόδια προήλθε το 2-0 με τις Σέρρες, στο αυτογκόλ του Δεληγιαννίδη.

Ο «Τούκου» είναι στα καλύτερά του, αποτελεί μέχρι τώρα τον εξτρέμ των «πρασίνων» με την μεγαλύτερη επιδραστικότητα στο παιχνίδι της ομάδας , όντας ο ορισμός της κατηγορίας «παίκτης του Ιβάν».

Το πιο δύσκολο ματς στην επαρχία

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός έχει «καθαρίσει» όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής με τους θεωρητικά υποδεέστερους αντιπάλους και όλα με τρόπο εμφατικό. Μοναδική εξαίρεση το «διπλό» στα Γιάννενα που ήρθε δύσκολα χάρη σε ένα γκολ του Παλάσιος. Τρία στον Βόλο, πέντε στον Παναιτωλικό, πέντε στον Ατρόμητο, τέσσερα στην Τρίπολη, πέντε στον Πανσερραϊκό.

Το ίδιο θα πρέπει να συνεχίσει να κάνει και το απόγευμα του Σαββάτου κόντρα στην Λαμία, απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο που αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος.

Είναι, δεδομένα, το πιο δύσκολο ματς στην επαρχία που θα κληθεί να δώσει ο Παναθηναϊκός στον πρώτο γύρο. Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει μεταμορφωθεί στα χέρια του Λεωνίδα Βόκολου, ο οποίος κάνει εξαιρετική δουλειά, καθώς μία φουλ αμυντική ομάδα, την μετέτρεψε σε ένα σύνολο που στα παιχνίδια με τους αντιπάλους της ίδιας δυναμικής, επικρατεί με το καλό ποδόσφαιρό της.

Το ρόστερ έχει ενισχυθεί ποιοτικά με ποδοσφαιριστές που εύκολα θα είχαν θέση σε ομάδες που παλεύουν για το «5» και το «6» της κανονικής διάρκειας(Καρλίτος, Τζαγκόεφ, Τσιλούλης, Τόσιτς, Ακούνια, Σλίβκα) ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και το περσινό ματς, όπου η Λαμία έριχνε... ξύλο με το τουλούμι και υπό την ανοχή του Φωτιά.

Θέλει μεγάλη προσοχή το ματς αυτό, συγκέντρωση σαν να μιλάμε για ντέρμπι και προφανώς αν ο Παναθηναϊκός είναι ο... γνωστός Παναθηναϊκός, το παιχνίδι θα πάρει τον δρόμο του από νωρίς.

Τα υπόλοιπα το βράδυ του Σαββάτου...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.