Ο Παναθηναϊκός νίκησε τους πάντες και τα πάντα στη Λαμία!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τους πάντες και τα πάντα στη Λαμία!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός νίκησε τους πάντες και τα πάντα στη Λαμία!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το Τριφύλλι που ξεπέρασε τον κακό του εαυτό, την υπέροχη Λαμία του Βόκολου και την απίθανη απόφαση του Μανούχου, συνεχίζοντας να οδηγεί την κούρσα του φετινού πρωταθλήματος.

Είναι σπουδαία η αποψινή νίκη του Παναθηναϊκού στη Λαμία. Γιατί; Επειδή το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να νικήσει πρώτα από όλα τον κακό του εαυτό. Ναι μεν έχει βρει από πέρσι τον τρόπο να «καθαρίζει» τα περισσότερα από αυτά τα ματς και μάλιστα με τρόπο εμφατικό αλλά θα έρθουν και βραδιές σαν τις αποψινές. Είναι μέσα στο ποδόσφαιρο.

Δεν μπορείς να τις αποφύγεις. Τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο οι «πράσινοι» κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Ειδικά σε ατομικό, με μία δεξιά πλευρά(Βαγιαννίδης-Μαντσίνι) σε μαύρο χάλι, με τους Βέρμπιτς και Τζούρισιτς εκτός αγώνα, ακόμη και ο Μπρινιόλι-για την δική του ποιότητα- δέχεται ένα εύκολο γκολ.

Έπειτα το «τριφύλλι» νίκησε έναν εξαιρετικό αντίπαλο, όπως ήταν η Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου. Μία ομάδα άρτια οργανωμένη ανασταλτικά, με δύναμη και τρεξίματα, με πολύ επικίνδυνο και δουλεμένο επιθετικό τρανζίσιον, με τον εξαιρετικό Καρλίτος να σκοράρει και να μην πανηγυρίζει, προς τιμήν του, με έναν από τους πιο αδικημένους εξτρέμ της Λίγκας, τον Τσιλούλη να επιβεβαιώνει πως άδικα δεν έχει κάνει μια καλή μεταγραφή μέχρι και σήμερα, προκαλώντας ουκ ολίγα προβλήματα στην «πράσινη» άμυνα.

Είχε και άλλους αντιπάλους απόψε ο Παναθηναϊκός; Φυσικά και είχε. Μπορεί σε όλο το παιχνίδι να μην έδωσε το παραμικρό δικαίωμα μέχρι το 83', μπορεί γενικά να είναι ένας από τους λίγους νορμάλ Έλληνες διαιτητές, αλλά τι να το κάνεις όταν στέλνει τον Αράο εκτός παιχνιδιού σε μία φάση όπου ανακάλυψε φάουλ, μπροστά στα μάτια του! Ο Μανούχος έκανε ένα από τα πιο «χοντρά» λάθη των τελευταίων ετών. Ο Βραζιλιάνος χαφ του «τριφυλλιού» όχι μόνο δεν βρήκε τον αντίπαλο αλλά μάζεψε και το πόδι του για να μην υποπέσει σε παράβαση!

 

Αυτή η ομάδα, όμως, έχει αποδείξει πως ακόμη και στην κακή της ημέρα, ακόμη και όταν δεν «βλέπεται», έχει τον χαρακτήρα, την ποιότητα, τον τρόπο να το πάρει το ματς. Και απόψε το πήρε χάρη στους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και του άλλαξαν την ζωή στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Μπερνάρντ διέγνωσε το λάθος στην άμυνα της Λαμίας που άφησε τον Σπόραρ μόνο του, έκανε μια τέλεια επαφή και έστειλε την μπάλα... συστημένη στο κεφάλι του Σλοβένου. Όλα τα υπόλοιπα ήταν εύκολα για τον πρώτο σκόρερ του Παναθηναϊκού στη σεζόν με 8 τέρματα.

Ναι αυτός που δεν κάνει, αυτός που είναι για πέταμα, αυτός που πρέπει να βγει από την λίστα για να μπει ο Γερεμέγεφ, αυτός που τον τρολάρουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι έχουν η ρημάδα η μπάλα μέσα. Το «κόλλησε», χάρισε το «τρίποντο», σε ένα παιχνίδι όπου η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη υπαγόρευε πως θα έπρεπε να ξεκινήσει μετά την mvp του εμφάνιση κόντρα στον Πανσερραϊκού.

Μπορεί η αλλαγή της δεξιάς πτέρυγας να άργησε να συμβεί, όπως και η αντικατάσταση του Τζούρισιτς, αλλά από δύο παίκτες του πάγκου ο Παναθηναϊκός πήρε το ματς, ενώ τόσο ο Παλάσιος όσο και ο Αϊτόρ έδωσαν πράγματα επιθετικά, ειδικά ο «Τούκου», ερχόμενοι αμφότεροι από τον πάγκο. Μην ξεχνάμε την υπέροχη συνεργασία τους στη τελευταία φάση του αγώνα, όπου έφερε το πέναλτι που έχασε ο Σπόραρ.

Στα καλά μαντάτα για τον Παναθηναϊκό πέρα από τους βαθμούς και την ουσία, μπορεί να συμπεριληφθεί και η γκολάρα του Φίλιπ Μλαντένοβιτς, σε μία φάση όπου επί της ουσίας νίκησε με την σουτάρα του δύο «τερματοφύλακες». Τον Κοσέλεφ και τον Παπαδόπουλο που ήταν στη γωνία, πάνω στη γραμμή, όπου κατέληξε η μπάλα. Ο Σέρβος με το αριστερό του πόδι μπορεί να κάνει την διαφορά.

Συνοψίζοντας, ο Παναθηναϊκός απόψε απέφυγε μεγάλη... λακκούβα στον δρόμο προς τον τίτλο, στο κακό του βράδυ δεν την πάτησε στη Λαμία και συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή που είναι καταπράσινη, περιμένοντας ένα «δώρο» από τον ΠΑΟΚ αύριο στο Φάληρο, για να μπορέσει να ξεφύγει από τον Ολυμπιακό.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.