Κηφισιά - ΑΕΚ 1-1: «Γκέλα» μεγατόνων μ' ένα τσουβάλι χαμένα γκολ!

Δημήτρης Βέργος
Απογοητευμένος ο Ελίασον στο ματς με την Κηφισιά

bet365

Η ΑΕΚ έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες στο β' ημίχρονο εναντίον της Κηφισιάς, η νεοφώτιστη ομάδα έμεινε όρθια χάρη στον εκπληκτικό κίπερ, Αλέξανδρο Αναγνωστόπουλο, και χάρη σε γκολ του Βαφέα στο 85' έκοψε από την Ενωση δύο πολύτιμους βαθμούς.

Στάση Καισαριανή για την ΑΕΚ! Η Ένωση πλήρωσε τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε και έμεινε στο 1-1 με την Κηφισιά, χάνοντας παράλληλα έδαφος από την κορυφή! Οι κιτρινόμαυροι προηγήθηκαν στο 58' με αυτογκόλ του Σναϊντερλάν από γύρισμα του Σιντιμπέ, δεν τελείωσαν τις τεράστιες φάσεις που δημιούργησαν, τις οποίες είχαν από το πρώτο μέρος και η Κηφισιά δεν το άφησε ατιμώρητο παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ του Βαφέα στο 85'.

Κηφισιά – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν

Για την Κηφισιά ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Αναγνωστόπουλο στην εστία και τους Παρρά, Βαφέα, Λαντρ και Γκόμπελιτς τετράδα στην άμυνα. Οι Σναϊντερλάν και Ιπαλίμπο ήταν το δίδυμο στους χαφ, με τον Πρίτσα μπροστά τους, τους Μασούρα και Αντερέγκεν στα δύο άκρα και τον Οζέγκοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε τον Αθανασιάδη στο τέρμα της ΑΕΚ προκειμένου να του δώσει χρόνο συμμετοχής ενόψει της αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ την Πέμπτη που θα ξεκινήσει βασικός καθώς ο Στάνκοβιτς είναι τιμωρημένος. Στο κέντρο της άμυνας ο «Πελάδο» αποφάσισε να ξεκουράσει και τον Βίντα, ξεκινώντας τον Μήτογλου μαζί με τον Κάλενς, με τους Μοχαμάντι και Σιντιμπέ στα δύο άκρα της αμυντικής γραμμής. Στον άξονα ξεκίνησε, όπως αναμενόταν, ο Γαλανόπουλος μαζί με τον Γιόνσον, με τους Πισάρο και Ελίασον αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Στην επίθεση ο Πόνσε ήταν τελικά στο αρχικό σχήμα στην κορυφή με τον Λιβάι Γκαρσία στον πάγκο και τον Τσούμπερ να κινείται πίσω από τον Αργεντινό φορ.

Επιθετικός μονόλογος της ΑΕΚ από το πρώτο μέρος

Η εικόνα του ματς από τα πρώτα λεπτά μέχρι και το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους ήταν η ίδια. Με την ΑΕΚ να έχει τον έλεγχο και να προσπαθεί με υπομονή από τη δεξιά κυρίως πλευρά να βρει τρόπο να πάρει το προβάδισμα καθώς η Κηφισιά είχε σφίξει τον άξονα περιμένοντας να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση. Ένα σουτ του Οζέγκοβιτς στο πρώτο λεπτό δεν ανησύχησε τον Αθανασιάδη που μπλόκαρε, με την Ένωση να έχει την πρώτη της μεγάλη στιγμή στο 8' όταν ο Ελίασον ανάγκασε με σουτ τον Αναγνωστόπουλο να αποκρούσει στη γωνία του. Στην εξέλιξη της φάσης ο Πόνσε από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Τσούμπερ που είχε γίνει πιο πριν κάτοχος της μπάλας ήταν σε θέση οφσάιντ με συνέπεια το γκολ να μην μετρήσει.

Η ΑΕΚ πίεζε, είχε ακόμα μια μεγάλη στιγμή με τον Σιντιμπέ να σουτάρει άουτ από πλεονεκτική θέση τέσσερα λεπτά αργότερα, αλλά η μεγαλύτερη της ευκαιρία ήρθε στο 16'. Ο εξαιρετικός Ελίασον από δεξιά έβγαλε μια άψογη σέντρα, ο Πόνσε πήρε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά ο Αναγνωστόπουλος εντυπωσιακά είπε «όχι». Οι κιτρινόμαυροι είδαν ένα ακόμα γκολ τους να μην μετράει για οφσάιντ στο 28' όταν μετά από φοβερή πάσα του Γιόνσον ο Ελίασον πλάσαρε στα δίχτυα, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από το VAR.

Η Κηφισιά έβγαλε μια επικίνδυνη αντεπίθεση στο 38' με τον Αντερέγκεν να μπαίνει στην περιοχή, αλλά να μην καταφέρνει να πλασάρει τον Αθανασιάδη και την ΑΕΚ που είχε αφήσει λίγο το πόδι από το γκάζι σε εκείνο το χρονικό σημείο να κλείνει το πρώτο μέρος με ακόμα μια καλή στιγμή σε πλασέ του Ελίασον στο 42', το οποίο πέρασε δίπλα από το κάθετο του Αναγνωστόπουλου.

Η ΑΕΚ πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της και η Κηφισιά την τιμώρησε

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με ακόμα μια καλή στιγμή, όταν στο 48' ο Πόνσε έσπασε πολύ καλά την μπάλα στον Ελίασον, αλλά το σουτ του τελευταίου δεν βρήκε στόχο, με την μπάλα να περνά δίπλα από το κάθετο, ενώ στο 53' ο Μοχαμάντι προσπάθησε να απειλήσει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε εύκολα. Η Ένωση πίεζε και τελικά άνοιξε το σκορ στο 58'. Ο Σιντιμπέ μπήκε μέσα στην περιοχή από δεξιά έκανε μια σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σναϊντερλάν και άλλαξε πορεία καταλήγοντας στα δίχτυα για το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε νέα πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Ελίασον να σεντράρει, τον Πόνσε να σουτάρει από πολύ πλεονεκτική θέση και τον Λαντρ να βάζει το πόδι του σώζοντας την Κηφισιά. Με το ρολόι να περνάει μόλις τη μία ώρα παιχνιδιού ο Αλμέιδα έριξε στο ματς τον Λιβάι Γκαρσία, στην επιστροφή του, αντικαθιστώντας τον Πόνσε, ενώ και οι Άμραμπατ και Πινέδα πέρασαν στο παιχνίδι αντί των Πισάρο και Γιόνσον. Ο Λιβάι μάλιστα λίγο έλειψε να χριστεί σκόρερ με την είσοδό του, με τον Αναγνωστόπουλο να τον νικάει από κοντά στο 66'.

Οι ευκαιρίες της ΑΕΚ διαδέχονταν η μία την άλλη, με τον Ελίασον στο 73' να σουτάρει μέσα από την περιοχή πάνω στα σώματα και στην επαναφορά να μην μπορεί να νικήσει τον εξαιρετικό Αναγνωστόπουλο που απέκρουσε κρατώντας το 0-1. Η Ένωση δεν βρήκε το δεύτερο γκολ σε τόσες πολλές περιπτώσεις και το πλήρωσε στο 85' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, οι κιτρινόμαυροι δεν έβγαλαν την μπάλα από την περιοχή και ο Βαφέας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1. Εν τω μεταξύ ο Αλμέιδα είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του καθώς λίγα λεπτά πιο πριν είχε περάσει τον Πήλιο στη θέση του Κάλενς που είχε δεχθεί ένα χτύπημα και τον Μάνταλο αντί του Τσούμπερ.

Με τον χρόνο να πιέζει πλέον ασφυκτικά την ΑΕΚ, οι κιτρινόμαυροι σκόραραν στο 88' με τον Αμραμπατ που ήταν όμως σε θέση οφσάιντ, σε μια φάση που ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Λιβάι. Η ΑΕΚ είχε ακόμα μια μεγάλη φάση με το σουτ του Γαλανόπουλου στο 92' το οποίο έβγαλε και αυτό ο Αναγνωστόπουλος, με την Κηφισιά να κρατάει αυτό το 1-1 ως το φινάλε και να παίρνει έναν μεγάλο βαθμό και την ΑΕΚ να φεύγει με απογοήτευση από την Καισαριανή...

MVP: Ο Αναγνωστόπουλος κατέβασε ρολά στην εστία της Κηφισιάς και έπαιξε τεράστιο ρόλο στο να πάρει τον βαθμό η ομάδα του.

Στο ύψος του: Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Βαφέας, ο σκόρερ της Κηφισιάς, που της χάρισε τον βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Τσούμπερ, Πισάρο ήταν κακοί, ενώ συνολικά η αναποτελεσματικότητα της ΑΕΚ ήταν σε ακόμα ένα ματς απίθανη, στοιχίζοντας στους κιτρινόμαυρους τους βαθμούς.

Η γκάφα: Την έκανε ο Σιντιμπέ στη φάση της ισοφάρισης της Κηφισιάς όταν δεν απομάκρυνε κάνοντας τσαφ.

Το στραγάλι: Ο Τσαγκαράκης δεν είχε τη δύσκολη φάση, πέρα από εκείνη προς το τέλος του ματς όταν η ΑΕΚ φώναξε για πέναλτι στον Λιβάι, αλλά τόσο ο ρέφερι όσο και ο Φωτιάς στο VAR δεν υπέδειξαν κάτι. Η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για αυτή τη φάση, αλλά και για χέρι του Τετέι στη φάση του τέρματος της Κηφισιάς, σε θέση που εξέδωσε μετά το παιχνίδι.

Το ταμείο του Gazzetta: Τρομερή γκέλα για την ΑΕΚ! Έβγαλε τα μάτια της μόνη της χάνοντας πάρα πολλές μεγάλες ευκαιρίες και πληρώνοντας την αναποτελεσματικότητά της. Οι κιτρινόμαυροι έμειναν τέσσερις βαθμούς πίσω από την κορυφή, με την Κηφισιά να τιμωρεί την Ένωση στο τέλος και να τσιμπάει ένα μεγάλο βαθμό.

Κηφισιά (Γιάννης Αναστασίου): Αναγνωστόπουλος, Γκόμπελιτς (89' Πέιος), Παρράς (83' Λούμορ), Βαφέας, Λαντρ, Σναϊντερλάντ, Ιπαλίμπο, Πρίτσας (73' Τετέι), Μασούρας, Οζέγκοβιτς (73' Μπιφουμά), Αντερέγκεν (89' Αντούνες)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι, Κάλενς (82' Πήλιος), Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος, Γιόνσον (62' Πινέδα), Πισάρο (62' Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (82' Μάνταλος), Πόνσε (62' Λιβάι Γκαρσία)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα