ΠΑΣ Γιάννινα - Βόλος 1-1: Τα έδωσαν όλα κι έμειναν στον... άσο

Φώτης Καρακούσης

bet365

Με γκολ του Κιάκου στο 50' ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε επί του Βόλου, αλλά ο Αργεντινός Κόμπα ισοφάρισε στο 73' για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι βρίσκονται στην τελευταία θέση, μαζί με τους Γιαννιώτες.

Μπορεί το πρωτάθλημα να είναι στην 10η αγωνιστική, αλλά η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Βόλο είχε τον χαρακτήρα τελικού. Έναν τελικό που δεν κέρδισε καμία ομάδα με το 1-1 να μένει ως το τέλος, αλλά σίγουρα περισσότερο απογοητευμένοι θα πρέπει να νιώθουν οι γηπεδούχοι. Και γιατί δεν εκμεταλλεύτηκαν ακόμα μία φορά τους «Ζωσιμάδες», αλλά και γιατί προηγήθηκαν. Από την άλλη οι Βολιώτες σε μια δύσκολη έδρα πήραν έναν βαθμό, πήγαν στους 6 μαζί με τους αντιπάλους τους και θα συνεχίσουν την μάχη της παραμονής.

Πως κατέβηκαν οι δύο ομάδες

O Θανάσης Στάικος κατέβασε τον γηπεδούχο ΠΑΣ Γιάννινα σε σχηματισμό 4-4-2. Ο Κλέιμαν ήταν στα δοκάρια, με τους Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκη, Τσαούση στην άμυνα. Καραχάλιος, Κιάκος, Ριένστρα και Ροσέρο ήταν στην ευθεία η τετράδα του άξονα. Δίδυμο στη γραμμή κρούσης ήταν οι Παμλίδης - Κόντε.

Από την πλευρά του ο Κώστας Μπράτσος παρέταξε τον φιλοξενούμενο Βόλο με 4-3-3. Ο Παπαδόπουλος ήταν στην εστία με τους Τάχατο, Τσοκάνη, Καλογερόπουλο και Λούνα μπροστά του. Μπερτόγλιο, Γκλάβσιτς, Τρουιγιέ η τριάδα στον άξονα και η τριπλέτα Ντέλετιτς, Κορνέ, Γκαρσία στην επίθεση.

Λίγες οι φάσεις στο πρώτο

Με το παιχνίδι να είναι εξαιρετικά σημαντικό και για τις δύο ομάδες, παρότι βρισκόμαστε μόλις στην 10η αγωνιστική, η αλήθεια είναι πως το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν και το καλύτερο. Για την ακρίβεια ΠΑΣ Γιάννινα και Βόλος αυτός που φάνηκε πως ήθελαν από την αρχή, ήταν να κρατήσουν το μηδέν και μετά αν μπορέσουν να βγουν μπροστά και να απειλήσουν.

Οι γηπεδούχοι είχαν στην μεγαλύτερη διάρκεια τον έλεγχο, αλλά δεν μπόρεσαν να ασκήσουν και τόσο μεγάλη πίεση στους φιλοξενούμενους. Ουσιαστικά δύο ήταν οι καλές στιγμές στα 45 πρώτα λεπτά, μία για κάθε ομάδα. Αρχικά στο 28' ο Κόντε εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ με τον Παπαδόπουλο να διώχνει και στο 36' ο Μπερτόλιο εκτέλεσε το φάουλ και ο Κλέιμαν έδιωξε. Οι Ηπειρώτες είχαν καλή στιγμή και με τον Σόρια στο 17', αλλά το φάουλ του Κόντε ήταν η μεγαλύτερη.

Έβαλε γκολ, φοβήθηκε, γύρισε πίσω και το πλήρωσε με ισοφάριση ο ΠΑΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο η αλήθεια είναι πως το θέαμα που μας προσέφεραν οι δύο ομάδες ήταν καλύτερο. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε πιο δυνατά και στο 50' κατάφερε να ανοίξει το σκορ με εξαιρετικό πλασέ του Κιάκου μετά την σέντρα του Σόρια. Εκεί όμως που θα περίμενε ο κόσμος των «κυανπόλευκων» την ομάδα του να βγει μπροστά και να πιέσει ακόμα παραπάνω, γύρισε όλη πίσω, κάνοντας μάλιστα το ένα λάθος μετά το άλλο.

Οι Βολιώτες βλέποντας τους αντιπάλους τους να παίζουν φοβισμένα, άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο και στο 73' κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Ο Λούνα έκανε την σέντρα από αριστερά, η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα κοιμήθηκε και ο Κομπά με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 «παγώνοντας» τους «Ζωσιμάδες». Οι «κυανόλευκοι» μετά το γκολ και για την ακρίβεια λίγο πριν το 90' ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους, έχασαν ευκαιρίες με Λέο και Καραχάλιο, αλλά ήταν πλέον αργά με το 1-1 να παραμένει ως το τέλος και τον κόσμο με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης να αποδοκιμάζει την ομάδα του. Μάλιστα άρχισαν να φωνάζουν «φύγε, φύγε» αναφερόμενοι στον Θανάση Στάικο, προπονητή των «κυανόλευκων».

MVP: Μπήκε αλλαγή στο 68' και 5 λεπτά αργότερα κατάφερε να κάνει το 1-1 και να δώσει έναν πολύτιμο βαθμό στην ομάδα του. Αυτό φτάνει για να αναδειχθεί ο Κόμπα πολυτιμότερος της αναμέτρησης.

Στο ύψος του: Θα βάλουμε τον Παπαδόπουλο που όταν χρειάστηκε ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εκεί συμβάλλοντας και αυτός στο να πάρει ο Βόλος τον βαθμό.

Αδύναμος κρίκος: Όλος ο ΠΑΣ Γιάννινα ειδικά μετά το 1-0. Εκεί αντί οι παίκτες του Θανάση Στάικου να συνεχίσουν να πιέζουν, γύρισαν χωρίς λόγο πίσω με τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να ισοφαρίζουν.

Η «γκάφα»: Την έκανε η άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα στο 1-1, όταν άφησε τον Κόμπα να πιάσει την κεφαλιά. Μάλιστα και πριν ένα λεπτό είχαν κάνει το ίδιο με τον Καλογερόπουλο να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Το «στραγάλι»: Κανένα πρόβλημα για τον Σιδηρόπουλο σε ένα ματς που δεν είχε και δύσκολες φάσεις για τον διαιτητή.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Από την αρχή της χρονιάς ο ΠΑΣ Γιάννινα δείχνει πως φοβάται να κερδίσει και αυτό το έδειξε περίτρανα σήμερα. Δεν γίνεται να παίζεις εντός έδρας, να προηγείσαι και αντί να συνεχίσεις την πίεση, από την στιγμή που αντίπαλός σου δεν είναι κάποιο μεγαθήριο, να γυρίζεις πίσω. Αυτό έκαναν οι Ηπειρώτες, το εκμεταλλεύτηκαν οι Βολιώτες και έτσι είχαμε το 1-1.

Οι συνθέσεις του αγώνα

ΠΑΣ ΓIANNINA (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Εραμούσπε, Παντελάκης, Καραχάλιος, Ριέντστρα (79΄Γκάρο), Κιάκος (79΄Έφορντ), Παμλίδης (68΄Λιάσος), Ροσέρο (86΄Μπαπτίστ), Κόντε (86΄Μπάλαν).

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Τάχατος (67΄Κίτσος), Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα, Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (68΄Κόμπα), Μπερτόγλιο, Ντέλετιτς (84΄Ενγκίν), Κορνέτ (68΄Μαχαίρας), Γκαρσία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα