Σάσα Ίλιτς: Κάνει τα... απλά και ο Ατρόμητος ανεβαίνει

Σάσα Ίλιτς: Κάνει τα... απλά και ο Ατρόμητος ανεβαίνει

Ανδρέας Σουλάι
atromitos

bet365

Ίδιο σύστημα, διαφορετική προσέγγιση. Ψηλό και επιθετικό πρέσινγκ και εκμετάλλευση δυνατών στοιχείων που διαθέτουν οι ποδοσφαιριστές του. Ο Σάσα Ίλιτς κάνει τα... απλά και ο Ατρόμητος δείχνει ήδη καλύτερος μέσα σε δύο εβδομάδες, με τον Σέρβο στον πάγκο.

Τη δεύτερη του συνεχόμενη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, πέτυχε ο Ατρόμητος στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη. Η ομάδα του Περιστερίου κατάφερε να δώσει συνέχεια στο σημαντικό «τρίποντο» κόντρα στον Παναιτωλικό και έφτασε στη νίκη μέσα στη Θεσσαλονίκη, με τον Σάσα Ίλιτς να ξεκινάει στον πάγκο της ομάδας με το δύο στα δύο.

Ο Σέρβος έχει κάνει ένα ονειρικό ξεκίνημα ως προπονητής του Ατρομήτου. Ήδη μέσα σε δύο παιχνίδια έχει «μαζέψει» το μάξιμουμ των έξι βαθμών, έχοντας σκοράρει μάλιστα και έξι φορές. Ο Ίλιτς δεν έχει... ανακαλύψει την Αμερική, ωστόσο αυτά τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι έχει ήδη καταλάβει τις δυνατότητες και τα στοιχεία των ποδοσφαιριστών του, τα οποία μπορεί να εκμεταλλευτεί.

Ίδιο σύστημα, διαφορετική προσέγγιση και «καθαρό» εξάρι

atromitos

Η έλευση ενός νέου προπονητή, φέρνει αρκετές φορές και αλλαγή συστήματος. Ο Ίλιτς ωστόσο δεν διάλεξε αυτόν τον δρόμο. Κράτησε το 4-3-3, άλλαξε ωστόσο την προσέγγιση της ομάδας του. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια με τον Σέρβο στον πάγκο, ο Ατρόμητος παίζει περισσότερο κάτι σαν 4-1-2-3, με τον Ίλιτς να παίζει με ένα «καθαρό» εξάρι μπροστά από τα στόπερ, σε αντίθεση με τον Κόλμαν που επέλεγε να παίζει με ένα πιο δημιουργικό χαφ στη συγκεκριμένη θέση.

Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Ίλιτς επέλεξε τον Κούντε στο «6», δίνοντας πιο ελεύθερους ρόλους στους Γκονζάλες και Καμαρά. Μια οδηγία που σε αυτά τα δύο παιχνίδια φαίνεται να βγαίνει στον Σέρβο, καθώς ο Κούντε έχει καταφέρει να ανεβάσει την απόδοση του και να κάνει τη... βρώμικη δουλειά, μπροστά από τα στόπερ και πίσω από τα επιτελικά χαφ.

Εκμετάλλευση του Φρίντζονσον

atromitos

Στα τελευταία παιχνίδια με τον Κρις Κόλμαν στον πάγκο, ο Σαμουέλ Φρίντζονσον, είχε παραγκωνιστεί, καθώς ο Ισλανδός μέσος είχε χάσει τη θέση του. Η έλευση του Ίλιτς, έφερε νέα δεδομένα, με τον Σέρβο να ρίχνει και πάλι στη μάχη τον Φρίντζονσον. Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, ο Ισλανδός μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και είχε άμεση συνεισφορά στο παιχνίδι του Ατρόμητου.

Στο δεύτερο με τον Άρη, ο Ίλιτς του έδωσε φανέλα βασικού και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, καθώς ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση. Σημαντικό ρόλο σε αυτό «έπαιξε» και το γεγονός ότι ο Ίλιτς έχει δώσει την οδηγία στα χαφ του να πατάνε περιοχή όταν βλέπουν ότι υπάρχουν τα περιθώρια.

Επιθετικό και υψηλό πρέσινγκ

atromitos

Το στοιχείο του επιθετικού πρέσινγκ ήταν κάτι που ο Ατρόμητος το είχε στη φαρέτρα του στο πρώτο διάστημα του Κόλμαν στον πάγκο. Με τον καιρό αυτό... έπεσε, κάτι που έφερε και την αγωνιστική πτώση της ομάδας. Ο Ίλιτς δείχνει να το επαναφέρει με το... καλημέρα, καθώς οι Περιστεριώτες πιέζουν και πάλι ασφυκτικά στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την μπάλα σε αρκετές περιπτώσεις.

Στο πρώτο μέρος με τον Παναιτωλικό, ο Ίλιτς έδειξε διστακτικός και ουσιαστικά ακολούθησε την ίδια προσέγγιση με τον Κόλμαν. Στο δεύτερο ωστόσο ο Σέρβος άλλαξε τις οδηγίες του, με τους ποδοσφαιριστές του να ανεβαίνουν όλο και περισσότερο στο γήπεδο και να κερδίζουν τη μια μπάλα μετά την άλλη.

Η αλλαγή του Ρομπάιγ και η συνεργασία με τον Κεχρίντα

atromitos

Μια από τις αλλαγές του Ίλιτς σε αυτά τα δύο ματς, είναι και η χρησιμοποίηση του Ρομπάιγ σε άλλη θέση. Επί Κόλμαν, ο Γάλλος είχε μονίμως θέση στα αριστερά της επίθεσης και πολλές φορές χανόταν μέσα στο παιχνίδι.

Ο Ίλιτς τον ξεκίνησε στα αριστερά με τον Παναιτωλικό, ωστόσο μέσα στο παιχνίδι του άλλαξε τη θέση και τον πέρασε στα δεξιά, με τον Ρομπάιγ να σκοράρει δύο φορές. Κόντρα στον Άρη, ο Γάλλος ξεκίνησε στα δεξιά από την αρχή και μέχρι το 70ο λεπτό κατάφερε να φτιάξει αρκετές επικίνδυνες στιγμές για την ομάδα του.

Σημαντικός παράγοντας στην άνοδο του Ρομπάιγ μοιάζει να είναι και ο Κεχρίντα, καθώς οι δυο τους έχουν άψογη συνεργασία από τα δεξιά, καλύπτοντας ο ένας τον άλλον σε αρκετές περιπτώσεις.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα