Σούπερ Καπ: Οι περισσότερες συμμετοχές και κατακτήσεις στο θεσμό

Newsroom
ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ
Το 55ο Σούπερ Καπ θα διεκδικήσουν απόψε (25/9, 20:30, Live από το Gazzetta Cyprus) ΑΠΟΕΛ και Πάφος, με την ΚΟΠ να δημοσιεύει την προϊστορία του θεσμού, αναφορικά με τις περισσότερες συμμετοχές και κατακτήσεις.

Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, το Σούπερ Καπ θα βρει κάτοχο σήμερα στο Στάδιο Αλφαμέγα. Τον τίτλο διεκδικούν ο Πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ και η Κυπελλούχος Πάφος.

Η Πάφος θα αγωνιστεί σε αγώνα Σούπερ Καπ για πρώτη φορά στην ιστορία της και γίνεται η 16η ομάδα στην ιστορία του Κυπριακού ποδοσφαίρου που θα διεκδικήσει αυτό τον τίτλο.

Ο ΑΠΟΕΛ μετρά 14 κατακτήσεις και εμφανίζεται ξανά σε αγώνα Σούπερ Καπ μετά το 2019, όπου επικράτησε της ΑΕΛ με 1-0.

Σημειώνεται ότι το 2020 δεν έγινε το Σούπερ Καπ λόγω της πανδημίας Covid-19. Σημειώνεται επίσης ότι το 1962-63 η Ασπίδα Πάκκου απονεμήθηκε στην Ανόρθωση χωρίς αγώνα.

Όπως θα δείτε και παρακάτω, πολυνίκης του θεσμού είναι η Ομόνοια με 17 κατακτήσεις, ακολουθεί με 14 ο ΑΠΟΕΛ, ενώ υπάρχει... χαοτική διαφορά με την αμέσως επόμενη ομάδα σε κατακτήσεις (Ανόρθωση με 6).

ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ

Πηγή

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER CUP ΚΥΠΡΟΥ Τελευταία Νέα