Wyscout Analysis: Ο Μπακασέτας κάνει ματσάρες και ως box to box μέσος (vid)

Wyscout Analysis: Ο Μπακασέτας κάνει ματσάρες και ως box to box μέσος (vid)

Γιώργος Ντυμένος
..

bet365

Ο Τάσος Μπακασέτας ήταν «6αρο-8άρι» στο μεγαλύτερο διάστημα του ντέρμπι της Τραμπζονσπόρ με την Μπεσίκτας και ξεδίπλωσε ακόμη μία πτυχή του πλούσιου ταλέντου του.

Στις νίκες επέστρεψε πρόσφατα η Τραμπζονσπόρ, καθώς επικράτησε 3-0 της Μπεσίκτας στο ντέρμπι της γειτονικής χώρας και έστειλε το «μήνυμα» πως θα είναι και φέτος μία εκ των πρωταγωνιστών του τουρκικού πρωταθλήματος. Σε ένα ματς όπου έλαμψε ξανά το άστρο του Τάσου Μπακασέτα, αφού και μεταξύ άλλων με μία αριστοτεχνική και συνάμα πανέξυπνη εκτέλεση φάουλ έστειλε στο 41' την μπάλα στα δίχτυα του Χεχμί Γκιουνούκ και διπλασίασε τότε τα τέρματα του club του.

Προσέξτε τώρα μία λεπτομέρεια που όμως «λέει» πάρα πολλά. Στη συντριπτική πλειοψηφία της αναμέτρησης (από την αρχή της ως το 72') ο Ελληνας διεθνής είχε ρόλο «καθαρού 6αρου-8αριού» στο πλευρό του Μπατίστα Μεντί και μάλιστα τα πήγε περίφημα, ξεδιπλώνοντας αυτόματα ακόμη μία πτυχή του ταλέντου του.

Ας δούμε λοιπόν μέσω του Wyscout τα πεπραγμένα του σε αυτό το παιχνίδι, με την υποσημείωση πως ο τεχνικός του Νέναντ Μπιέλιτσα έχει και στο παρελθόν χρησιμοποιήσει εκεί τον 30χρονο.

..
*Η διάταξη της Τραμπζονσπόρ στο ντέρμπι με την Μπεσίκτας, ο Μπακασέτας είναι με το Νο11.

..
*Τα «πατήματά» του μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπου και δείχνουν πως πολλές φορές κινήθηκε στο αμυντικό μισό.

..
*Στα 96' που αγωνίστηκε πάσαρε με ποσοστό ευστοχίας 71% (14/27) και όπως φαίνεται από το γράφημα οι μεταβιβάσεις του ήταν σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου. Αυτόματα οργάνωνε από τα «μετόπισθεν» το παιχνίδι της ομάδας του και ήταν ο βασικός λόγος που η άμυνά του έπαιρνε «ανάσες».

Στον συγκεκριμένο αγώνα η Τραμπζονσπόρ «μέτρησε» κατοχή μπάλας μόλις 27,57% (!) και ο Μπακασέτας πιστώθηκε περίπου το 1/10 όλων των σωστών πάσεων που έκαναν και οι 16 παίκτες του club μαζί.


..
Προσέξτε μάλιστα και πιο αναλυτικά το πώς έπαιζε για τους συμπαίκτες του και ουσιαστικά ήταν ο «εγκέφαλος» της ομάδας. «Εσπαγε» την μπάλα προς όλες τις κατευθύνσεις ακόμη και πίσω αντί να την «πουλήσει», εφόσον δεν υπήρχε διαθέσιμη ελεύθερη πάσα.

..
*Βγήκε «νικητής» στις τέσσερις από τις πέντε ανασταλτικές «μονομαχίες» που εναπλάκη και λειτούργησε άψογα ως box to box κεντρικός χαφ, αφού αντίστοιχα ήταν τα «καθήκοντά» του. Για την ιστορία και επειδή όπως είπαμε παραπάνω βρέθηκε και στο παρελθόν σε ανάλογη θέση (ή εσωτερικός σε 4-3-3), στο πρόσφατο ντέρμπι με την Γαλατά η αντίστοιχη επίδοσή του ήταν 6/8!

..
*Σε έξι περιπτώσεις έδωσε δεύτερες επιθέσεις στην Τραμπζονσπόρ, αφού τόσες ήταν η ανακτήσεις μπάλας που έκανε. Το σχετικό νούμερο είναι ούτως ή άλλως άκρως ικανοποιητικό, επειδή όμως αναφερόμαστε σε ομάδα που είχε κατοχή κάτω του 28% αποκτά αυτόματα ακόμη μεγαλύτερη αξία.

..
*Για φινάλε ακόμη ένα εύρημα με σημασία. Σε 96 αγωνιστικά λεπτά εκ των οποίων στα 72 ήταν «6αρο-8άρι» υπέπεσε μόνο σε ένα φάουλ

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα