Φενέρμπαχτσε: Η ποινή με την οποία κινδυνεύει για την απόσυρσή της από τον τελικό του Σούπερ Καπ

Newsroom
Φενερ U19

bet365

Η τιμωρία με την οποία κινδυνεύει η Φενέρμπαχτσε για την αποχώρησή της από τον τελικό του Σούπερ Καπ και η ανακοίνωσή της για την απόφαση αυτή.

Η Φενέρμπαχτσε αποχώρησε, όπως αναμενόταν, από τον χθεσινό τελικό του Σούπερ Καπ Τουρκίας κόντρα στην Γαλατάσαραϊ, όπου είχε κατέβει με την Κ19. Η τουρκική ομάδα έκανε πράξη τα λεγόμενα της διοίκησής της και αντέδρασε με τον τρόπο αυτό στην άρνηση της ομοσπονδίας να αναβάλλει τον αγώνα εξαιτίας των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων με τον Ολυμπιακό την Πέμπτη (08/04-19:45), αλλά και να ορίσει ξένο διαιτητή.

Μετά την αναμέτρηση η Φενέρμπαχτσε προέβη και στην έκδοση ανακοίνωσης μέσω της οποίας θέλησε να εξηγήσει πως η κίνηση αυτή έγινε με σκοπό να υπερασπιστεί την αλήθεια και ότι θα συνεχίσει να πορεύεται με το κεφάλι ψηλά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φενέρ:

«Σήμερα (σσ: χθες), δεν κατεβήκαμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε, αλλά να υπερασπιστούμε την αλήθεια, αυτό που θέλουμε να τονίσουμε για να εξηγήσουμε τη στάση μας είναι το εξής:

Υπηρετώντας τον τουρκικό αθλητισμό μέσα στα 117 χρόνια ιστορίας, όχι μόνο το ποδόσφαιρο αλλά κάθε άθλημα στο οποίο αγωνιζόμαστε, έχοντας χιλιάδες τρόπαια στο μουσείο, που έχουν ίχνη από ιδρώτα και δουλειά, νιώθοντας τις αξίες αυτής της χώρας με 30 εκατομμύρια οπαδούς, σαν τη μεγαλύτερη ομάδα του κόσμου, θα συνεχίσουμε με το κεφάλι ψηλά σήμερα και αύριο, όπως κάναμε χθες
».

Όμως η κίνηση αυτή δύσκολα θα μείνει ατιμώρητη, αφού προβλέπεται ποινή από τους κανονισμούς της τουρκικής ομοσπονδίας για τέτοιες καταστάσεις. Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτούς, όπως αναφέρονται από το NTVSpor, μία ομάδα που δεν συμμετέχει είτε στο θεσμό του Κυπέλλου είτε σε κείνον του Σούπερ Καπ, δεν μπορεί να συμμετέχει στην διοργάνωση του Κυπέλλου Τουρκίας τη νέα σεζόν. Αν δε την επόμενη σεζόν απ' όταν αποσύρθηκε πάρει το πρωτάθλημα, δεν θα μπορέσει παίξει στο Σούπερ Καπ.

Μάλιστα, η ομάδα που θα αποσυρθεί από τον θεσμό θα πρέπει να πληρώσει στην ομοσπονδία της χώρας όλα τα έξοδα για την διοργάνωση του τελικού που δεν θα λάβει χώρα τελικά, καθώς και όποια επιπλέον ζημία προκύψει απ' αυτή την ακύρωση. Τέλος, είναι πιθανό να επιβληθούν κάποια ακόμη πρόστιμα, αλλά και παρακρατήσεις στα δικαιώματα της ομάδας.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα