Super League 2: Ολα όσα συνέβησαν από το καλοκαίρι, ποιοι ευθύνονται
Ηταν 28 Ιανουαρίου του 2021 όταν ο Λευτέρης Αυγενάκης και ευρύτερα η Πολιτεία έκαναν επίσημα γνωστό πως θα προχωρήσουν στη συγχώνευση των Super League 2 και Football League, με σκοπό να δημιουργηθεί μία νέα κατηγορία που θα είναι η δεύτερη και τελευταία τη τάξει επαγγελματική της χώρας.
Παράλληλα τέθηκε επί τάπητος και η δημιουργία Β' ομάδων από τους «μεγάλους» που θα συμμετάσχουν σε αυτή, σε μία κίνηση που αποσκοπούσε στη βελτίωση και αναβάθμιση της SL2. Εκτοτε όμως πέρασαν 10 μήνες και ακόμη περιμένουμε τη σέντρα, αφού διαδοχικά κωλύματα, αναβολές, αποφάσεις διάφορων οργάνων και πολλά άλλα την έχουν οδηγήσει από... αναβολή σε αναβολή.
Η έσχατη ενημέρωση που υπάρχει είναι πως θα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 6-7 Νοεμβρίου, που είναι η 7η διαφορετική ημερομηνία έναρξης, καθώς είχαν προηγηθεί η 12η και 26η Σεπτεμβρίου και οι 10η, 17η, 24η και 30η Οκτωβρίου! Μάλιστα το τελευταίο «stop» από τη διοργανώτρια αρχή έγινε μόλις τρεις ώρες πριν την έναρξη των αγώνων, το προηγούμενο Σάββατο!
Αν αναλογιστούμε τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό πως κάτι δεν... λειτουργεί σωστά και το Gazzetta ανοίγει τον «φάκελο Super League 2», καταγράφει τα δεδομένα και αναζητά απαντήσεις.
Πριν ξεκινήσετε την ανάγνωση σας προτείνουμε να έχετε κοντά μία ασπιρίνη, γιατί είναι πιθανό να σας πιάσει... πονοκέφαλος αφού η κατάσταση μοιάζει και είναι πάρα πολύ μπερδεμένη.
1) Η σκέψη για τα κριτήρια στη συμμετοχή των ομάδων είναι/ήταν πολύ σωστό. Κακά τα ψέμματα, διαχρονικά στην κατηγορία υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και σε κάθε φινάλε της σεζόν «σκάνε» δεκάδες προσφυγές. Ετσι, όταν θεσμοθετήθηκε πως κάθε ΠΑΕ θα πρέπει να έχει 350.000 ευρώ μετοχικό κεφάλαιο και 150.00 ευρώ εγγυητική, αυτό σημαίνει πως μπορεί να αντεπεξέλθει, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό, και στις υποχρεώσεις της. Ομως δεν τέθηκε deadline.
Το αρχικό πλάνο ήταν να υπάρξει διορία ως τα τέλη Ιουλίου και μέχρι τότε να μπορούν οι ομάδες να καταθέσουν όλα τα έγγραφα που θα αποδεικνύουν ότι πληρούν τις προϋποθέσεις. Αντ' αυτού υπήρχαν συνεχώς παρατάσεις, ενώ χάθηκε πολύτιμος χρόνος επειδή προσκαλούνταν άλλες από τη Γ' Εθνική ώστε να αναπληρώσουν εκείνες που αδυνατούσαν να συγκεντρώσουν το μετοχικό κεφάλαιο ή την εγγυητική. Αυτόματα διαιωνιζόταν μια κατάσταση.
Επρεπε να ειπωθεί ξεκάθαρα: «Κύριοι υπάρχει διορία μέχρι τότε και όποιος πληρεί τα κριτήρια παίζει. Αλλιώς δεν συμμετέχει και μειώνονται οι ομάδες». Οχι αυτό που επικράτησε του στυλ «δεν μπορεί να πάριε μέρος η Χ ομάδα, να δούμε την Ψ». Ολο αυτό έμοιαζε με φαύλο κύκλο.
2) Το μόνο που ξέραμε για τον αριθμό των ομάδων της κατηγορίας είναι πως θα είναι μεγάλος. Τίποτε άλλο. Ποτέ δεν ξεκαθαρίστηκε πως θα είναι 32, 34 ή 36, αλλά «παιζόταν» ανάλογα με το ποιες μπορούν να συμμετάσχουν. Αυτό δημιούργησε κλίμα αβεβαιότητας και δεν είναι τυχαίο πως το «34», ως τελικό νούμερο, προέκυψε μόλις το περασμένο Σάββατο (30/11). Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι ότι σε βάθος τριετίας θα «πέσει» στο 16 με 18, ώστε η Super League 2 να διεξάγεται πια σε έναν όμιλο κάτι που προκαλεί εύλογα το εξής ερώτημα: Αν θεωρείται πως το πλάνο με 2 γκρουπ δεν είναι λειτουργικό και γι' αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε, γιατί εξ' αρχής πήγαμε σε αυτό το μοντέλο;
Η μία απάντηση αναφέρει πως «αυτό είναι το δίκαιο, καθώς με αυτόν τον τρόπο δεν θα αδικηθεί κανείς και καμία ομάδα της Football League δεν θα πέσει». Υπάρχει όμως και ο αντίλογος που αναφέρει τα εξής: «Ούτως ή άλλως η Football League ήταν η 3η κατηγορία, άρα οι ομάδες της που δεν ανέβηκαν για αγωνιστικούς λόγους στην SL2 θα παρέμεναν στην 3η κατηγορία, είτε λεγόταν FL είτε Γ' Εθνική. Αρα ότι έγινε συνέβη για να 'βολευτούν' όλοι».
Κάθε επιχείρημα έχει σωστά και λάθη, αν και δεν μπορεί να μην αναφερθεί πως άλλο η επαγγελματική FL, έστω και με όριο ερασιτεχνών, και άλλο η ερασιτεχνική Γ'. Απλά σε συνάρτηση με τα κριτήρια που θεσπίστηκαν και επειδή συνεχώς άλλαζαν οι ομάδες που «έμπαιναν» ή «προσκαλούνταν» από τη Super League 2, δόθηκε η εντύπωση πως η κατηγορία δημιουργήθηκε για να πάρει μέρος όποιος έχει λεφτά. Εκεί... χάθηκε η μπάλα.
3) Η πρόθεση λοιπόν του Αυγενάκη να κάνει μία κατηγορία που θα είναι οικονομικά «υγιής» είναι επί χάρτου σωστή/καλή. Ομως έμεινε εκεί. Δηλαδή μπήκαν τα κριτήρια και τέλος. Δεν υπήρχαν εξασφαλισμένα έσοδα από τα τηλεοπτικά, ούτε και το κίνητρο, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, των «εισιτηρίων» της ανόδου. Η πλευρά του Υφυπουργείου ουσιαστικά νομοθέτησε κάτι και το... άφησε, τρόπο τινά, στον αυτόματο πιλότο.
Σωστό πως δεν έχει την αρμοδιότητα να «επιβάλει» στην ΕΡΤ πώς και πόσα χρήματα θα διαθέσει, αλλά από τη στιγμή που πήρε την πρωτοβουλία να «φτιάξει» μία κατηγορία θα έπρεπε να το είχε προβλέψει. Παράλληλα έγινε μία λίγκα που αισίως έφτασε τις 34 ομάδες. Αν αφαιρέσουμε τις Β' ομάδες των «μεγάλων», τότε 30 θα «παλέψουν» για μία εξασφαλισμένη θέση στη Super League Interwetten. Αυτόματα στην «εξίσωση» της κουβέντας μπαίνει ο όρος «απαξίωση». Δεν υπάρχει το κίνητρο για τον οποιοδήποτε να «ρίξει λεφτά», όταν οι πιθανότητες προβιβασμού είναι 3,3% (1/30). «Βαριά» πάμε στο 6,5% μήπως το πετύχει μέσω του μπαράζ με τον 13ο των «μεγάλων». Το ενδιαφέρον μειώνεται κατακόρυφα, όπως και ο ανταγωνισμός.
4) Εδώ μπαίνουν οι ευθύνες της διοργανώτριας αρχής. Είπε το «ναι» στη δημιουργία της νέας Super League 2 χωρίς την παραμικρή εγγύηση για τηλεοπτικά/έσοδα/δομή. Τίποτα. Απλά... πάμε και βλέπουμε. Ο,τι ξημερώσει!
Στην κατηγορία «ωρύονται» πως δεν γίνεται να συμβαίνει αυτό που είπαμε παραπάνω, ότι δηλαδή από τόσες πολλές ομάδες που συμμετέχουν στη λίγκα είναι άδικο να ανεβαίνει μόνο μία απ' ευθείας. Εχουν όμως στα χέρια τους κάποια δέσμευση πως δεν θα ίσχυε αυτό; Οχι. Παράλληλα ξέρετε τι ρωτήθηκαν, σε ελεύθερη μετάφραση, στις 9 Σεπτεμβρίου από ορισμένα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε τότε για να οριστικοποιήσει πόσοι θα ανέβουν και θα πέσουν από κάθε λίγκα; «Θέλετε να ανεβαίνουν περισσότερες ομάδες από την κατηγορία σας. Μπορείτε να μας πείτε ποιες συμμετέχουν και πότε ξεκινάτε;» Απάντηση δεν είχαν, αλλά δέχθηκαν να γίνουν 32, 34 κ.ο.κ.
Την ίδια στιγμή «φωνάζουν» πως τα τηλεοπτικά έσοδα είναι λίγα, αφού πέρσι οι ομάδες της 2ης κατηγορίας έλαβαν από την ΕΡΤ περίπου 250.000 ευρώ έκαστη και φέτος η πρόταση από τη Μεσογείων κάνει λόγο για περίπου 125.000 ευρώ έκαστη. Ποιος όμως τους εξασφάλισε πως θα λάβουν περισσότερα όταν δέχθηκαν να «ενωθούν» με την Football League; Ουδείς. Το τελευταίο 20ήμερο όμως ζητούν συνέχεια ραντεβού με Υπουργούς για να πιέσουν και να δικαιωθούν στο αίτημά τους.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε τα εξασφαλισμένα έσοδα κάθε ομάδας της Super League 2 είναι περίπου 18 με 20 χιλιάδες ευρώ (από τον χορηγό της) και περιμένουν να δουν τι θα λάβουν από τηλεοπτικά/στοίχημα. Αλλά επί του παρόντος μόνο σε αυτά μπορούν να υπολογίζουν.
Α, για την ιστορία αν είχαμε δράση το περασμένο Σαββατοκύριακο αυτό θα γινόταν χωρίς τηλεοπτική μετάδοση. Δεν το λες και... αναβάθμιση.
5) Μ' αυτά τα δεδομένα φτάσαμε στο σήμερα και το Σάββατο 6 Νοεμβρίου ευελπιστούμε πως θα έχουμε σέντρα, αν και «παίζει» η τηλεοπτική της κάλυψη (πάντως όλα δείχνουν πως θα υπάρξει συμφωνία με την ΕΡΤ). Το διήμερο 6-7/11 είναι η 7η διαφορετική ημερομηνία για την πρεμιέρα της σεζόν που δόθηκε από το περασμένο καλοκαίρι και μέχρι τη στιγμή που μιλάμε. Οι πρώτες αναβολές είχαν να κάνουν με τον βαθμό ανετοιμότητας της διοργανώτριας αρχής, που δεν ήξερε πού να αποταθεί και τι δομή θα έχει το πρωτάθλημά της. Οι τελευταίες όμως και κυρίως εκείνη της περασμένης εβδομάδας όπου υπήρξε stop περίπου 3 ώρες πριν τα παιχνίδια είναι «δημιούργημα» της ΕΕΑ και της ΕΠΟ.
Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει μία αρχή που να δίνει το «πράσινο φως», αλλά επικρατεί ένα δαιδαλώδες σύστημα. Η ΕΕΑ που είναι ανεξάρτητη αρχή ασχολείται με τα πιστοποιητικά συμμετοχής και τα όργανα της Ομοσπονδίας με τις αδειοδοτήσεις. Εκεί λοιπόν μπερδεύτηκαν όλοι. Η ΕΕΑ «έκοψε» αρκετές ομάδες (μεταξύ άλλων και τις Ζάκυνθο, Καβάλα που μπήκαν πριν από μερικές ημέρες στο πρωτάθλημα) και αυτές προσέφευγαν στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών ώστε να «ρίξουν», έστω με προσωρινή διαταγή, την απόφασή της, κάτι που αρκετές κατάφεραν. Επειδή η Επιτροπή δεν υπάγεται στην ΕΠΟ αλλά λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Πολιτισμού ως προς τα διοικητικά θέματα, η κίνηση των ομάδων δεν έθετε ζήτημα τιμωρίας τους για «προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια», κάτι που θα συνέβαινε εάν οδηγούνταν σε αυτά κατά της ΕΠΟ.
Εκεί το Υφυπουργείο Αθλητισμού έπρεπε να παρέμβει και να ελέγξει πώς και γιατί γινόταν αυτό το «μπάχαλο». Οχι μόνο επειδή το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε διάφορες ομάδες, αλλά και διότι υπήρχαν περιπτώσεις που η ΕΕΑ πήρε διαφορετικές αποφάσεις για το ίδιο club. Π.χ. τη Δευτέρα το «έκοβε» και την Τετάρτη του έδινε «παράταση». Ξέχωρα ότι σε αρκετές άλλες άργησε πολύ να αποφανθεί (έτσι εξηγείται και το Νο1 που αναφέρουμε παραπάνω, για τη μη ύπαρξη deadline).
Οσες λοιπόν δικαιώθηκαν κατέφευγαν στο Διαιτητικό της ΕΠΟ και εκείνο «διέταζε» τη συμμετοχή τους στη Super League 2. Υπό αυτές τις συνθήκες όχι μόνο χάθηκε η μπάλα, αλλά και άλλαζε συνεχώς η λίστα με τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, κάτι που σημαίνει πως κάποιο εκ των εμπλεκομένων οργάνων λάμβανε λάθος αποφάσεις, αφού οι περισσότερες ήταν αντικρουόμενες μεταξύ τους. Μπροστά λοιπόν σε αυτό το «μπες-βγες» οδηγούμασταν σε συνεχείς αναβολές.
6) Παρένθεση σε αυτό για να γίνει ακόμη πιο αντιληπτό το μέγεθος του «μπάχαλου» που υπάρχει. Επειδή το πρωτάθλημα της Football League τελείωσε πέρσι αργά (τέλη Ιουνίου), πολλές ομάδες δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν στο 100% τα έγγραφα αδειοδότησης και πέρασε η καταληκτική ημερομηνία που υπήρχε για εκείνες (όχι για όσες καλούνταν να αντικαταστήσουν όσες αδυνατούσαν να συμμετάσχουν). Ετσι, οι περισσότερες της κατηγορίας ναι μεν πήραν έγκριση από την ΕΕΑ (μετοχικό κεφάλαιο κτλ), όμως «κόπηκαν» από την ΕΠΟ στον τομέα της αδειοδότησης (το δαιδαλώδες τοπίο που αναφέραμε στο 5) και τους επιβλήθηκε περιορισμός μεταγραφών.
Ηρθε λοιπόν πριν από μερικές εβδομάδες η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ομοσπονδίας και είπε πως «όσες προβιβάστηκαν μέσω αναδιάρθρωσης από την FL, θα εξαιρούνται τελικά από τα κριτήρια αδειοδότησης», κάτι που τους επέτρεψε να κάνουν ελεύθερα προσθήκες, έστω και για λίγες ημέρες.
Ομως ορισμένες ομάδες που είχαν πάρει άδεια προσέφυγαν στο Διαιτητικό της ΕΠΟ κατά αυτής της απόφασης και στις 5 Οκτωβρίου βγήκε νέα ετυμηγορία που αναιρούσε εκείνη της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων. Αυτόματα αρκετές ομάδες της SL2 βρέθηκαν χωρίς άδεια και οι παίκτες τους δεν είχαν πια δικαίωμα συμμετοχής. Επαναλαμβάνουμε: στις 5 Οκτωβρίου «συζητούσαμε» ακόμα τα βασικά! Αμεσα η Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών ανακάλεσε τα δελτία των παικτών που ήταν εκτός κριτηρίων αδειοδότησης, όμως οι θιγόμενες ομάδες και οι ποδοσφαιριστές που έμεναν «ξεκρέμαστοι» προσέφυγαν (οι τελευταίοι μέσω του ΠΣΑΠ) στο Διαιτητικό για να αναιρέσουν την κίνηση της ΕΙΜ. Τελικά δικαιώθηκαν, αφού στις 25/10 υπήρξε οριστική απόφαση πως τα συγκεκριμένα clubs εξαιρούνται των κριτηρίων αδειοδότησης.
Πάρτε ανάσα και πάμε να δούμε τι έγινε. Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ «έριξε» απόφαση της Επιτροπή Ιδιότητας Μεταγραφών της ΕΠΟ που είχε ληφθεί με γνώμονα απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ, που με τη σειρά του είχε αναιρέσει απόφαση της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ! Μπερδευτήκατε; Λογικά, αλλά αυτό συνέβη και μάλιστα Οκτώβριο μήνα. Σε αυτό το σημείο ίσως σας... είναι αναγκαία η ασπιρίνη που λέγαμε στον πρόλογο. Ενώ σε όλη την Ευρώπη παίζουν μπάλα, εμείς ψάχναμε να βρούμε ποιες ομάδες και με ποιους παίκτες θα κατέβουν στο πρωτάθλημα.
7) Το κερασάκι στην τούρτα, έτσι για grand finale, ξέρετε ποιο είναι; Πώς ακόμη η ΕΕΑ δεν έχει ολοκληρώσει τον έλεγχο σε όλες τις ομάδες, κάτι που σημαίνει πως όταν τον κάνει υπάρχει περίπτωση ορισμένες να οδηγηθούν σε αποχώρηση κατά τη διάρκεια της σεζόν! Δηλαδή θα ξεκινήσουν και... βλέπουμε. Παράλληλα μόλις σήμερα (3/11) ξεκαθαρίστηκε ότι η Ζάκυνθος θα μπορεί να βγάλει δελτία στους ερασιτέχνες της που θα κάνει επαγγελματίες και έτσι θα έχει ρόστερ να παίξει. Αντίθετα, η Καβάλα ναι μεν πήρε και εκείνη πρόσφατα το «πράσινο φως», αλλά ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα έχει παίκτες.
Για όσους (ξανά)μπερδεύτηκαν να πούμε ότι το Σάββατο δεν έγιναν αγώνες λίγο πριν την έναρξή τους επειδή αποφασίστηκε να μπουν στο πρωτάθλημα οι συγκεκριμένες ομάδες χωρίς ακόμη δεν είναι σίγουρο πως θα έχουν ποδοσφαιριστές για τα παιχνίδια τους!
Υστερα από όλα τα παραπάνω ας ψάξουμε το «γιατί» έχει δημιουργηθεί αυτή η κατάσταση. Η πλευρά του Υφυπουργείου ουσιαστικά «επέβαλε» τη δημιουργία της κατηγορίας, αλλά στη συνέχεια δεν τη βοήθησε και όργανά της δημιούργησαν πολλά προβλήματα. Εκείνη της λίγκας υπό την προεδρία του Λεωνίδα Λεουτσάκου όχι μόνο δεν «θωράκισε» το πρωτάθλημά της αλλά αποδέχθηκε τα πάντα, δηλαδή αποφάσεις άλλων που πάρθηκαν για εκείνη και χωρίς να λάβει την παραμικρή εγγύηση για το οτιδήποτε, ενώ η Ομοσπονδία όχι μόνο δεν απλούστευσε τις διαδικασίες αφού είχαμε νέα δεδομένα/συνθήκες ελέω συγχώνευσης/αναδιάρθρωσης (όπως θέλετε πείτε το), αλλά αντίθετα τις έκανε όλο και πιο δύσκολες, προφανώς λόγω αγκυλώσεων στο εσωτερικό της και του τρόπου λειτουργίας της.
Ποιοι επηρεάζονται οικονομικά και όχι μόνο; Παίκτες, προπονητές και κόσμος. Οι πρώτοι κάνουν προετοιμασία για περισσότερους από τέσσερις μήνες, οι δεύτεροι δεν ξέρουν πότε και με ποιον παίζουν και οι τρίτοι θέλουν να δουν μπάλα αλλά... γιοκ. Δυστυχώς το πρωτάθλημα της Super League 2 παίζεται πλέον στις δικαστικές αίθουσες και τα έδρανα του κοινοβουλίου, όχι στο χορτάρι.
Αυτή τη στιγμή η κατηγορία απαρτίζεται από το Νότιο Ομιλο που συμμετέχουν ΑΕΚ Β', Αιγάλεω, Αστέρας Βλαχιώτη, Διαγόρας Ρόδου, Επισκοπή, Ζάκυνθος, Ηρόδοτος, Καλαμάτα, Καλλιθέα, Καραϊσκάκης ΑΕ, Κηφισιά, Λεβαδειακός, ΟΦ Ιεράπετρας, Παναθηναϊκός Β', Ρόδος, Χανιά και από το Βόρειο που στελεχώνεται από ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Θεσπρωτός, Ηρακλής (επίσημα Τρίγλια), Καβάλα, Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Ολυμπιακός Β', Ολυμπιακός Βόλου, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β', Πιερικός, Τρίκαλα.
Παράλληλα το πρόγραμμα της πρεμιέρας είναι το εξής, αλλά με γνώμονα το πρόσφατο παρελθόν.... το χέρι του στη φωτιά πως τα ματς θα γίνουν και η 1η αγωνιστική θα παραμείνει ίδια, ουδείς μπορεί να το βάλει. Αλλωστε μιλάμε για μία κατηγορία που σε διάστημα λίγων ημερών έκανε 2 κληρώσεις!
Α' Ομιλος
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/11/2021 (15:00)
Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, Ολυμπιακός ΣΦΠ Β΄ – ΠΑΟΚ Β΄
Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, Πανσερραϊκός – Ολυμπιακός Βόλου
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/11/2021 (15:00)
Γήπεδο Φιλιππούπολης, Απόλλων Λάρισας – Τρίκαλα
Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, ΝΠΣ Βέροια – Αλμωπός Αριδαίας
Γήπεδο ΑΣ Μακεδονικού, Απόλλων Πόντου – Καβάλα
Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, Αναγέννηση Καρδίτσας – Θεσπρωτός
Α ΔΑΚ Κατερίνης, Πιερικός – Α.Ο. Ξάνθη
Καυτανζόγλειο Στάδιο, Τρίγλια – Νίκη Βόλου
Ρεπό: ΑΕΛ
Β' Ομιλος
ΣΑΒΒΑΤΟ 6/11/2021 (14:45)
Δημοτικό Στάδιο Ρόδου, Ρόδος – Εργοτέλης
ΚΥΡΙΑΚΗ 7/11/2021 (15:00)
Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, Καλλιθέα – Ζάκυνθος
Στ. Μαυροθαλασσίτης, Αιγάλεω – Χανιά
Παγκρήτιο Στάδιο, Ηρόδοτος – Διαγόρας
ΔΑΚ Γάλλου, Επισκοπή – Καραϊσκάκης Άρτας
Δημοτικό Γήπεδο Καισαριανής, Κηφισιά – Παναθηναϊκός Β’
Δημοτικό Γήπεδο Λιβαδειάς, Λεβαδειακός – Αστέρας Βλαχιώτη
Δημοτικό Γήπεδο Σπάτων, ΑΕΚ Β΄- Καλαμάτα
Ρεπό: ΟΦ Ιεράπετρας
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.