Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου στη Super League 2: Παραμένει σε «τροχιά» κορυφής η Καλλιθέα

Newsroom
Το πανόραμα του Νοτίου Ομίλου στη Super League 2: Παραμένει σε «τροχιά» κορυφής η Καλλιθέα

bet365

Η Καλλιθέα έφυγε με το «διπλό» από την έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη (0-2) και παραμένει σε τροχιά κορυφής, καθώς έχει τέσσερις βαθμούς λιγότερους από τον Λεβαδειακό, με τρία παιχνίδια λιγότερα.

Στο κυνήγι της κορυφής παρέμεινε η Καλλιθέα χάρη στο διπλό (0-2) που πήρε στην έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη για τη 15η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου, έχοντας μάλιστα και τρία παιχνίδια λιγότερα. Σπουδαία νίκη στην ουρά της βαθμολογίας σημείωσε ο Καραϊσκάκης με 2-1 επί του Ηρόδοτου, ενώ ο Εργοτέλης χάρη στο δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο με 1-0 επί του Αιγάλεω διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από τη διακεκαυμένη ζώνη. Εύκολα τα Χανιά ξεπέρασαν το εμπόδιο της ουραγού Ζακύνθου (5-1), ενώ Διαγόρας και ΟΦ Ιεράπετρας έμειναν στο 0-0. Αναβλήθηκε το Καλαμάτα - Ρόδος λόγω κρουσμάτων κορονοϊού.

Διαγόρας - ΟΦ Ιεράπετρας 0-0

Χωρίς τέρματα έληξε ο αγώνας μεταξύ Διαγόρα και ΟΦ Ιεράπετρας στη Ρόδο, με τους γηπεδούχους να παραμένουν σε κοντινή απόσταση από τη διακεκαυμένη ζώνη. Τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς την είχε ο Διαγόρας, όταν στο 35' ο Μπαστιάνος πήγε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά η μπάκα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Καραγκιόζη. Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να μένουν στο μηδέν.

Διαγόρας (Προβίδας): Μπίντσης, Τοπάλ, Καρατάσιος, Ρουγκάλας, Σινγκ, Γιώργου, Μουμίν, Λαμπίρης (90′ Μπούμπας), Τσιαντούλας (77′ Σάιμπερτ), Μπαστιάνος, Ζούνης (64′ λ.τ Παραστατίδης)

ΟΦ Ιεράπετρας (Βεργέτης): Καραγκιόζης, Ζήσης (70′ Χιντζίδης), Ντι Λορέντζο, Τορίμπιο, Κάρδαρης, Μεσσιδόρο, Λεμονής, Μπενίτεζ, Νεκούλ, Μπλάνκ (60′ Αντερέγκεν), Βουό

Εργοτέλης – Αιγάλεω 1-0

Σκόρερ: Κωστανάσιος 58'

Δεύτερη συνεχόμενη νίκη που τον διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη σημείωσε ο Εργοτέλης χάρη στο 1-0 επί του Αιγάλεω στο Παγκρήτιο στάδιο. Ο Εργοτέλης κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπουρσέλη, όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ σε προβολή. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και είχαν ακόμα μια καλή φάση στο 38' πάλι από τα πόδια του Μπουρσέλη, ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα δίπλα από το κάθετο. Ο Εργοτέλης συνέχισε δυνατά και με την έναρξη του δευτέρου μέρους έχασε νέα ευκαιρία με τον Μπουτσάκη να βρίσκει το δοκάρι και τελικά στο 58' άνοιξε το σκορ με τον Κωστανάσιο να παίρνει το ριμπάουντ και από κοντά να κάνει το 1-0. Το τέρμα αυτό αρκούσε στον Εργοτέλη για να πανηγυρίσει ένα δεύτερο συνεχόμενο σπουδαίο τρίποντο.

Εργοτέλης (Μπαδήμας): Τσέλιος, Σερβιλάκης, Ντουμάνης, Μίκο (25′ λ.τ Ποζατζίδης), Κόλα, Πέϊος, Βουτσάς, Μπουρσέλης (82′ Νεράλ), Κωστανάσιος, Κοκκίνης (68′ Κόνρααντ), Φαράγκ (46′ Μπουτσάκης)

Αιγάλεω (Χαραλαμπίδης): Σικαλιάς, Παναγιώτου (75′ Χοτζάλι), Αναστασίου, Βλάχος, Παπανικόλας, Καλύβας (66′ Τσιλιγγίρης), Πιαστόπουλος (75′ Παπουτσογιαννόπουλος), Λάσκαρης, Αρναρέλλης, Καθάριος, Τριμμάτης

Καραϊσκάκης – Ηρόδοτος 2-1

Σκόρερ: Ναζίμ 11', 92' - Γκόμεζ 3'

Μεγάλη νίκη στην ουρά της βαθμολογίας και μάλιστα με ανατροπή πήρε ο Καραϊσκάκης επικρατώντας με 2-1 του Ηρόδοτου. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά παίρνοντας το προβάδισμα μόλις στο 3' όταν ο Γκόμεζ με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Χουάντερσον και έκανε το 0-1. Η απάντηση, όμως, του Καραϊσκάκη ήταν σχετικά γρήγορη καθώς στο 11' ο Ναζίμ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια για το 1-1. Ο Ηρόδοτος είχε τις ευκαιρίες του στο δεύτερο μέρος, αλλά τελικά ο Καραϊσκάκης με δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ναζίμ στις καθυστερήσεις (92') έκανε την ανατροπή και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο στη μάχη της ουράς.

Καραϊσκάκης (Καβακάς): Χουάντερσον, Τάμπας, Μπεκατώρος, Κλιγγόπουλος (46′ Δερμιτζάκης), Κρισμάρεβιτς, Βαφειάδης (65′ Γλυνός), Πέδρο Ενρίκε (46′ Φαν Ίπερεν), Ναζίμ, Σταματής, Ρούνεϊ (65′ Γαλεάδης), Ντοναλντόνι (72′ Κορέλας)

Ηρόδοτος (Τάτσης): Λουτριώτης, Γκόμεζ (57′ Σταμπουλίδης), Καργιωτάκης (40′ Μακρυδάκης), Κόρτσαμ, Αρναούτογλου (79′ Χατζησάββας), Ρουσσάκης, Κάντε, Μπαρμπόσα, Βρεττός, Κατίδης (79′ Γκίνης), Χαλκιαδάκης

Αστέρας Βλαχιώτη – Καλλιθέα 0-2

Σκόρερ: Μαρουκάκης 13, Μουνιέ 45'

Στο κυνήγι της κορυφής, τέσσερις βαθμούς πίσω από ΑΕΚ Β' και Λεβαδειακό και με τρία ματς λιγότερα παρέμεινε η Καλλιθέα χάρη στο διπλό (0-2) στην έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη. Η Καλλιθέα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Μαρουκάκη στο 12' με τον επιθετικό των φιλοξενούμενων να βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά γράφοντας το 0-1. Ο Αστέρας Βλαχιώτη είχε μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ, και η αποτελεσματική Καλλιθέα έκανε το 0-2 με πλασέ του Μουνιέ στο 45', ενώ είχε και δοκάρι με μακρινό σουτ του Μπουλούλη. Η Καλλιθέα κράτησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων στο δεύτερο μέρος και έφτασε στην πέμπτη συνεχόμενη νίκη της.

Αστέρας Βλαχιώτη (Βελιτζέλος): Αθανασόπουλος, Πεχλιβανόπουλος, Λάμτσε, Αναστασόπουλος, Μαϊσουράντζε, Σοκολάροφ, Λεωνιδόπουλος, Ζαΐμι, Αμπανκούα, Τσίπρας, Παπούλης

Καλλιθέα (Βόκολος): Στρέζος, Ρώσση, Ευαγγέλου, Μπουλούλης, Νάτσης, Κύργιας, Κυνηγόπουλος, Ντεμέτριους, Κωστίκας, Μουνιέ, Μαρουκάκης

Χανιά – Ζάκυνθος 5-1

Σκόρερ: Μπαΐροβιτς 20', Καμαρά 39', Βασιλόγιαννης 45', 81', Κόλα 91' - Ντάσης 18'

Εύκολα ξεπέρασαν το εμπόδιο της ουραγού Ζακύνθου τα Χανιά επικρατώντας με 5-1. Η κρητική ομάδα τελείωσε ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος. Μπορεί η Ζάκυνθος να πήρε το προβάδισμα στο 18' με τέρμα του Ντάση, όμως στη συνέχεια οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο. Ισοφάρισαν άμεσα στο 20' με τον Μπαΐροβιτς και έπειτα ο Καμαρά στο 39' και ο Βασιλόγιαννης στις καθυστερήσεις έγραψαν το 3-1 στο τέλος του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο ημίχρονο τα Χανιά σημείωσαν άλλα δύο τέρματα με τον Βασιλόγιαννη στο 81' και τον Κόλα στο 91' για το τελικό 5-1.

Χανιά (Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Καψάλης (84′ Καλαϊτζάκης), Πατάπης, Τσαμούρης, Καμαρά, Μασούρας, Τριανταφυλλάκος (60′ Κάρλος), Παναγιωτούδης, Μπαΐροβιτς (84′ Κολλάς), Βάρκας (74′ Ζιούλης), Βασιλόγιαννης (84′ Κόλα)

Ζάκυνθος (Νόλης): Πατσιογιώργος, Καλλιβωκάς, Οντόνε, Μιγκέλ, Σοάρες, Ντάσης, Μπαζάν (66′ Κάμερον), Σούρμπης, Τσιμέλι, Κάρλος Εντουάρντο (77′ Κοναγκάγια), Λαμπόγλου

Τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

ΑΕΚ Β' - Επισκοπή 1-0
Παναθηναϊκός Β' - Λεβαδειακός 1-3
Καραϊσκάκης - Ηρόδοτος 2-1
Εργοτέλης - Αιγάλεω 1-0
Αστέρας Βλαχιώτη - Καλλιθέα 0-2
Διαγόρας - ΟΦ Ιεράπετρας 0-0
Χανιά - Ζάκυνθος 5-1
Καλαμάτα - Ρόδος (αναβλήθηκε)

Ρεπό: Κηφισιά

Η βαθμολογία

1. ΑΕΚ Β 28 (13 ματς)
-------------------------------------------------------
2. Λεβαδειακός 28 (13 ματς)
3. Καλλιθέα 24 (10 ματς)
4. Καλαμάτα 23 (11 ματς)
5. Αιγάλεω 21 (12 ματς)
6. Χανιά 18 (12 ματς)
7. Εργοτέλης 17 (12 ματς)
8. Παναθηναϊκός B 17 (13 ματς)
9. ΟΦΙ 16 (13 ματς)
10. Κηφισιά 16 (11 ματς)
11. Ρόδος 15 (9 ματς)
12. Διαγόρας 13 (14 ματς)
13. Καραϊσκάκης 12 (11 ματς)
----------------------------------------------------------------
14. Επισκοπή 12 (12 ματς)
15. Αστέρας Βλαχιώτη 7 (11 ματς)
16. Ηρόδοτος 6 (12 ματς)
17. Ζάκυνθος 1 (12 ματς)
*Η 1η θέση οδηγεί σε διπλό μπαράζ με τον 1ο του άλλου ομίλου και ο νικητής του θα προβιβαστεί στην πρώτη κατηγορία, ενώ ο χαμένος θα δώσει νέο διπλό μπαράζ με τον 13ο της παραπάνω κατηγορίας και θα διεκδικήσει μέσω αυτού τον προβιβασμό του.
*Οι Β' ομάδες δεν προβιβάζονται και δεν υποβιβάζονται. Εάν βρεθούν σε αντίστοιχες θέσεις θα αντικατασταθούν από την αμέσως παρακάτω ή παραπάνω ομάδα.

Επόμενη αγωνιστική (16η)

Σάββατο 29/1

Κηφισιά - ΑΕΚ Β' (14:45)

Κυριακή 30/1 (14:45)

ΟΦ Ιεράπετρας - Χανιά
Αιγάλεω - Αστέρας Βλαχιώτη
Ηρόδοτος - Εργοτέλης
Λεβαδειακός - Καραϊσκάκης
Ρόδος - Παναθηναϊκός Β'
Επισκοπή - Καλαμάτα
Καλλιθέα - Διαγόρας (17:00)

Ρεπό: Ζάκυνθος

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα