Χρήστος Λιάτσος: Η Μίλαν, το «όνειρο» με Ολυμπιακό και η γκολάρα στον Ερυθρό Αστέρα (vids)

Χρήστος Λιάτσος: Η Μίλαν, το «όνειρο» με Ολυμπιακό και η γκολάρα στον Ερυθρό Αστέρα (vids)

Νότης Χάλαρης
Χρήστος Λιάτσος: Η Μίλαν, το «όνειρο» με Ολυμπιακό και η γκολάρα στον Ερυθρό Αστέρα (vids)

bet365

To Gazzetta εκμεταλλεύεται την... ασίστ από το show του Χρήστου Λιάτσου κόντρα στην ΑΕΚ Β' και ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του υπερταλαντούχου μεσοεπιθετικού του Ολυμπιακού.

Η υπογραφή του Χρήστου Λιάτσου μπήκε φαρδιά... πλατιά στη νίκη του Ολυμπιακού Β' στο «Σεραφείδειο» κόντρα στην ΑΕΚ Β' στο ντέρμπι της αγωνιστικής για τη Superleague 2. Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός δεν πέτυχε απλά τα δύο γκολ της ανατροπής αλλά αμφότερα ήταν σπάνιας... ομορφιάς με τον τρόπο που τα έβαλε.

Τόσο στην απευθείας εκτέλεση φάουλ, όσο και στο πλασέ έξω από την περιοχή, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής επαλήθευσε τα εξαιρετικά λόγια που ακούγονται γύρω από το όνομά του και φώναξε... παρών για τις επιλογές της πρώτης ομάδας.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λιάτσος κάνει... θόρυβο με τον δικό του τρόπο. Το Gazzetta σας θυμίζει κάποιες από τις ιδιαίτερες στιγμές του στον Ολυμπιακό.

Πακέτο με Κίτσο από τις «ερυθρόλευκες» σχολές της Βάρης

Στα μέσα του 2014 η ακαδημία του Ολυμπιακού στο Ρέντη υποδέχεται ορισμένα παιδιά από τις διάφορες σχολές της ομάδας στην Ελλάδα, όπου μεταξύ αυτών, βρίσκεται και αυτή της Βάρης. Ανάμεσα στα νεαρά πρόσωπα που ζούσαν το δικό τους όνειρο με το αγαπημένο τους κλαμπ, είναι αυτό του Χρήστου Λιάτσου, ο οποίος σε ηλικίς 11 ετών ενσωματώνεται στην Κ11 του συλλόγου.

Μαζί του βρίσκεται και ο συμπαίκτης του στις ακαδημίες της Βάρης, Φώτης Κίτσος, με τον οποίο μοιραζόντουσαν την επιθετική γραμμή των «ερυθρολεύκων». Η μοίρα τους τα έφερε έτσι που βρέθηκαν μαζί στην πρώτη μεγάλη επιτυχία της ζωής τους που δεν ήταν άλλη από το μπουν στο «φυτώριο» του Ρέντη.

οσφπ

To «φλερτ» από Μίλαν και το αφιέρωμα της Tuttomercato!

Τα χρόνια πέρασαν και αμφότεροι βρέθηκαν στην Κ17 του συλλόγου, όπου η ομάδα εκείνη της σεζόν έφτασε μέχρι το Final-4 του Αγρινίου. Για εκείνη την περίοδο των αγώνων, ο Βασίλης Σουρλής είχε «αναγκάσει» αρκετούς σκάουτερ να βρεθούν στο γήπεδο, μεταξύ αυτών και της Μίλαν.

Παρότι ο νεαρός χαφ κέρδισε ένα πέναλτι και σκόραρε στο τελικό 2-0, δεν ήταν ο μόνος που είδαν οι «ροσονέρι». Συγκεκριμένα και ο Χρήστος Λιάτσος ήταν ανάμεσα στα πρόσωπα που τσέκαραν και παρότι ο νεαρός μεσοεπιθετικός μπήκε ως αλλαγή στο 60', παρέμεινε στο μπλοκάκι των Ιταλών.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά οι Ιταλοί ασχολήθηκαν με την περίπτωσή του, καθώς το 2021, η ιταλική ιστοσελίδα «tuttomercato» έκανε αφιέρωμα στον ταλαντούχο ποδοσφαιριστή στο πλαίσιο της στήλης «το ταλέντο της ημέρας». Εκτός από τα χαρακτηριστικά του, η σελίδα ανέφερε πως μοιάζει στον Μάρτιν Έντεγκααρντ στον τρόπο παιχνιδιού. Συγκεκριμένα είχε γράψει:

«Ο Χρήστος Λιάτσος είναι ένα από τα πιο εξέχοντα ταλέντα του Ολυμπιακού και ολόκληρης της νέας γενιάς Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Είναι ήδη πρωταγωνιστής στο UEFA Youth League, υπήρξε ανέκαθεν μέρος των “ερυθρόλευκων”, γι’ αυτό οι φίλαθλοι θα τον ήθελαν να είναι είναι σύντομα στο επίκεντρο της πρώτης ομάδας.

Η Μίλαν έχει ενδιαφερθεί για τον νεαρό, αλλά ο ελληνικός σύλλογος δεν έχασε χρόνο, κάνοντάς τον να υπογράψει ένα πολυετές συμβόλαιο. Ικανός να παίξει επίσης στις πτέρυγες στις μεσοεπιθετικές θέσεις, είναι κυρίως παίκτης που παίζει στον άξονα. Αφθονεί στην τεχνική αλλά όχι στην ταχύτητα, ενώ μπορεί να δημιουργήσει υπεραριθμία με ντρίμπλα.

Η ενίσχυση της δομής του σώματός του θα είναι σίγουρα ένας από τους στόχους του από εδώ και πέρα. Μοιάζει το παιχνίδι του με αυτό του Μάρτιν Έντεγκαρντ».

Ο 3ος νεότερος ποδοσφαιριστής που κάνει ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό

Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε ιδιαίτερη... αδυναμία στον Χρήστο Λιάτσο και για αυτό τον είχε προβιβάσει στην πρώτη ομάδα για προπονήσεις ενώ βρισκόταν και σε αρκετές αποστολές. Στο παιχνίδι Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην Καλαμάτα, τον Γενάρη του 2020, ο τότε 16χρονος μεσοεπιθετικός έγραψε ιστορία παίρνοντας στον αγωνιστικό χώρο.

Σε ηλικία 16 ετών, 4 μηνών και 14 ημερών έγινε ο τρίτος νεότερος ποδοσφαιριστής που κάνει ντεμπούτο σε επίσημο παιχνίδι με τη φανέλα των Πειραιωτών, με τους Κυριάκο Παπαδόπουλο και Νέρι Καστίγιο να βρίσκονται μόνο μπροστά του. Ο ίδιος χαρακτήρισε την στιγμή «ονειρική» και του έδωσε το... boost που χρειαζόταν για να συνεχίσει να εξελίσσεται.

οσφπ

Η γκολάρα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα και το «χρυσό» αριστερό...

Μία από τις στιγμές που έκαναν τον Χρήστο Λιάτσο να... γυαλίσει ακόμα περισσότερο στο μάτι των ανθρώπων του Ολυμπιακού, ήταν η γκολάρα του κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα για το UEFA Youth League. Παρότι οι Πειραιώτες ηττήθηκαν στη Σερβία με 2-1, ο νεαρός μεσοεπιθετικός πέτυχε ένα υπέροχο τέρμα με το αριστερό.

Συγκεκριμένα πήρε την μπάλα από τα δεξιά, μπήκε προς τα μέσα και με ένα ωραίο σουτ νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε. Βέβαια δεν ήταν η μοναδική φορά που εντυπωσίασε τους πάντες ο 19χρονος μεσοεπιθετικός καθώς το αριστερό του πόδι έχει προσφέρει όχι μόνο πολύ ωραία τέρματα αλλά και εξαιρετικές πάσες.

Κόντρα στη Βέροια τον Δεκέμβρη του 2021 έκανε μία τρομερή ασίστ για να ανοίξει το σκορ ο Ολυμπιακός Β' (τελικό σκορ 1-1) ενώ απέναντι στον Απόλλωνα Πόντου, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι του αντίπαλου τερματοφύλακα. Γενικά ο νεαρός ποδοσφαιριστής ξέρει πως να... μπουκάρει προς τα μέσα με αντίθετο πόδι, κάνοντας τρομερά πράγματα με το αριστερό.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα