Παναχαϊκή - ΑΕΚ Β' 0-1: Πρεμιέρα με το «δεξί» για τον Δικέφαλο

Βασίλης Μπαλατσός
panachaiki-galanopoulos

bet365

Η ΑΕΚ Β' ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στη Superleague 2, καθώς επικράτησε της Παναχαϊκής στην Πάτρα με 1-0. Βασικός και αρχηγός για τον Δικέφαλο ο Κώστας Γαλανόπουλος.

«Κιτρινόμαυρο» βάφτηκε το πρώτο ματς της Superleague 2 για τη σεζόν 2024-25. Η ΑΕΚ Β' πανηγύρισε «διπλό» στην πρεμιέρα της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς νίκησε την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με 1-0. Έκρινε το ματς το γκολ του νεαρού Αργεντινού εξτρέμ Ελιάν Σόσα, έπαιξε για 76 λεπτά ο αρχηγός Κώστας Γαλανόπουλος.

Η ομάδα του Νίκου Κούστα είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 11'. Ο Θεοδωρίδης έκανε κάθετη μπαλιά στο Νίνο που βρέθηκε τετ α τετ με τον Κολοβούρη, ο οποίος τον νίκησε. Στο 34' ο κίπερ των Πατρινών είχε ξανά απάντηση, αυτή τη φορά σε σουτ του Θεοδωρίδη.

Το γκολ που τελικά χώρισε τις δυο ομάδες σημειώθηκε στο 62'. Ο Ζαμόρα έκανε λάθος στο γύρισμα του προς τον Κολοβούρη, ο Σόσα έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε για το 0-1. Ο 21χρονος winger κατάφερε να συνδυάσει το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρε με το πρώτο του τέρμα.

Στο 69' η Παναχαϊκή είχε καλή στιγμή να ισοφαρίσει, όταν ο Ντε Τομάς σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Αγγελόπουλος μπλόκαρε. Οι Αχαιοί θα μπορούσαν να «κλέψουν» τον βαθμό στο 90+5' αλλά ο Αγγελόπουλος μπλόκαρε το σουτ του Λεσάι.

Παναχαϊκή (Τάτσης): Κολοβούρης, Ζαμόρα, Μπεξαβάνος, Καραγιάννης (46′ Τραορέ), Λυμπεράκης (81′ Μασούρας), Πανάγου, Ζέκοφ, Κοζορώνης, Ρόβας (46′ Ντε Τόμας), Νίλι, Πατρινός (27′ λ,τ Λεσάι).

ΑΕΚ Β' (Κούστας): Αγγελόπουλος, Μανίσα, Κοσίδης, Παυλίδης, Κανελλόπουλος (43′ λ.τ Ρουκουνάκης), Κατσικάς (58′ Σόσα), Μαρούτσης, Γαλανόπουλος (76′ Κολιμάτσης), Νίνο, Γκολφίνος (46′ Ντοναλντόνι), Θεοδωρίδης (58′ Παυλάκης).

To πρόγραμμα της πρεμιέρας του Β' Ομίλου της Superleague 2:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20.9.2024

  • ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ, Παναχαϊκή – ΑΕΚ Β 0-1

ΚΥΡΙΑΚΗ 24.9.2024

  • ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ, Χανιά – Καλαμάτα (15:00)
  • ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ, Ηλιούπολη – Αιγάλεω (17:00)
  • ΔΑΚ ΑΡΓΟΥΣ, Παναργειακός – Κηφισιά (17:00)

ΔΕΥΤΕΡΑ 23.9.2024

  • Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, Asteras B Aktor – Πανιώνιος (17:30)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα