Superleague 2: Τα φαβορί για την άνοδο βάσει συνολικών αξιών

Βασίλης Μπαλατσός
AEL

bet365

Το Gazzetta, με τη βοήθεια του Transfermarkt παρουσιάζει τα δυο φαβορί για την άνοδο από κάθε Όμιλο της Superleague 2, με βάση τις συνολικές αξίες των ομάδων.

Το πρωτάθλημα της Superleague 2 έκανε σέντρα την περασμένη εβδομάδα και η «αυλαία» της πρεμιέρας έπεσε στην Τρίπολη με την ισοπαλία του Αστέρα Β' AKTOR με τον Πανιώνιο δίχως σκορ (0-0). Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο ανταγωνιστικά και ενδιαφέροντα πρωταθλήματα της δεύτερης κατηγορίας του ελληνικού ποδοσφαίρου των τελευταίων ετών, καθώς στους δυο ομίλους βλέπουμε ομάδες με μεγάλη ιστορία και κόσμο όπως ο Ηρακλής, η ΑΕΛ, η Καλαμάτα, ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Πανιώνιος αλλά και κλαμπ με σημαντική οικονομική ευχέρεια, όπως είναι η Κηφισιά και τα Χανιά.

Το Gazzetta, με τη βοήθεια του Transfermarkt σας παρουσιάζει τα δυο φαβορί από τον 1ο και τον 2ο Όμιλο, όπως προκύπτουν βάσει των συνολικών αξιών των ομάδων.

Βόρειος Όμιλος Superleague 2

Νο. 1 φαβορί από τον 1ο Όμιλο είναι η ΑΕΛ. Για την ακρίβεια οι Λαρισαίοι δεν είναι η ομάδα με τη μεγαλύτερη αξία στο group τους αλλά σε ολόκληρη την κατηγορία, καθώς ούτε στο Νότο υπάρχει ομάδα με πιο ακριβό ρόστερ από αυτό που έχει στη διάθεση του ο Αλέκος Βοσνιάδης. Η αξία των Βυσσινί υπολογίζεται στα 6.025.000 ευρώ και μάλιστα είχε μείωση σε σχέση με την περασμένη σεζόν της τάξης των 175.000 ευρώ.

Η ομάδα που έρχεται δεύτερη σε αυτόν τον Όμιλο είναι ο Ηρακλής. Ο Γηραιός έχει μπει στην εποχή του Παναγιώτη Μονεμβασιώτη και έχει φτιάξει ένα ρόστερ για να διεκδικήσει την επάνοδο στη Stoiximan Superleauge, έχοντας κάνει 21 προσθήκες. Η αξία της ομάδας του Σωκράτη Οφρυδόπουλου είναι στα 5.625.000 ευρώ.

Αξιοσημείωτο και οξύμωρο είναι πως ο Ηρακλής είναι η ομάδα που έχει χάσει τη μεγαλύτερη συνολική αξία, με «χασούρα» ύψους 425.000 ευρώ. Οι Θεσσαλονικείς απέκτησαν παίκτες πρώτης κατηγορίας, οι οποίοι αποφάσισαν να «κατέβουν» επίπεδο για να βοηθήσουν την προσπάθεια του ιστορικού συλλόγου, κάτι που τελικά μειώνει και την αξία τους. Άλλος ένας λόγος είναι και η ηλικία κάποιον παικτών.

Παίκτες που έλαβαν υποβάθμιση στην αξία τους είναι οι Μαρκετζιάνι, Διαμαντής, Κιβρακίδης, Ντουκούρε, Μπερτόγλιο, Χριστοδουλόπουλος καθώς και ο Χιμένεθ που εντάχθηκε στην ομάδα από τη δεύτερη ισπανική κατηγορία.

Νότιος Όμιλος Superleague 2

Στον έτερο Όμιλο το κλαμπ με τη μεγαλύτερη αξία και με διαφορά μόλις 25.000 ευρώ από την πρώτη της κατηγορίας ΑΕΛ είναι η Καλαμάτα. Για ακόμα μια χρονιά η Μαύρη Θύελλα έχει κάνει επενδύσεις για να διεκδικήσει την πολυπόθητη επάνοδο στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου, ύστερα από 24 χρόνια. Μα βάση το Transfermarkt η αξία του συνόλου του Νίκου Αναστόπουλου είναι στα 6.000.000 ευρώ.

Αν και φαβορί για την άνοδο η αξία της Καλαμάτας έχει μειωθεί κατά 350.000 ευρώ. Μεγάλη πτώση στην αξία αγοράς σημειώθηκε για τον νεοαποκτηθέντα Βολιβιανό επιθετικό Αλγκαρανάζ, ο οποίος εντάχθηκε στη Μαύρη Θύελλα αυτό το καλοκαίρι, βλέποντας την αξία του να πέφτει από 750.000 € σε 600.000 €. Οι άλλοι παίκτες που έχουν χάσει σε αξία είναι οι Βασιλαντωνόπουλος, Μπακαγιόκο, Ξενιτίδης, Ριένστρα, Παμλίδης, Μορέιρα και Ντίγκινι.

Από την άλλη, όμως, ένας παίκτης που έχει αποκτήσει αξία είναι ο Αναστασόπουλος, ο οποίος επιστρέφει στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο αφού πέρασε την περσινή σεζόν στη Γ' Εθνική με την Εράνη Φιλιατρών και την Κόρινθο. Ο έμπειρος ποδοσφαιριστής, που λόγω της ενασχόλησής του με τη Γ' Εθνική δεν είχε αξία, βλέπει την αξία του να επιστρέφει στις 150.000 €.

Δεύτερη σε συνολική αξία στο συγκεκριμένο group είναι η Κηφισιά. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων είναι στα 5.500.000 ευρώ και έχει μια πτώση της τάξης των 200.000 ευρώ, η οποία είναι λογική με βάση τον υποβιβασμό της ομάδας από τη Stoiximan Superleague.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα