Μωραΐτης: «Μπομπέρ» με ιταλικές επιρροές στον κάμπο για την ΑΕΛ (vids)

Μωραΐτης: «Μπομπέρ» με ιταλικές επιρροές στον κάμπο για την ΑΕΛ (vids)

Γιώργος Ντυμένος
moraitis intime

bet365

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης «υπέγραψε» τη μεγάλη νίκη της ΑΕΛ επί του Ηρακλή στο ντέρμπι της Super League 2. Οι τίτλοι σε Μαυροβούνιο, Βοσνία, η λατρεία για τον ιταλικό ποδόσφαιρο και η αγάπη για τη Μίλαν.

Την υπογραφή του και μάλιστα «φαρδιά-πλατιά» στη μεγάλη νίκη της ΑΕΛ επί του Ηρακλη έβαλε χθες (12/10) ο Παναγιώτης Μωραΐτης, καθώς σκόραρε δις στο 3-0 που επικράτησαν οι «βυσσινί» και χάρις σε αυτό το αποτέλεσμα συνεχίζουν με το απόλυτο (4χ4) στη σεζόν.

Ο 27χρονος φορ άνοιξε το σκορ και λίγο πριν την ανάπαυλα διπλασίασε, με ένα φανταστικό σουτ, τα τέρματα των γηπεδούχων, εξέλιξη που επί της ουσίας έκρινε και την εξέλιξη του ντέρμπι! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μόλις αντικαταστάθηκε γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο του club.

Ετσι κατέθεσε εκ νέου τα… διαπιστευτήρια του και με … στυλ ιταλικό σήκωσε το AEL FC Arena στο πόδι. Σούζα το άλογο λοιπόν με αυτόν καβαλάρη και η αναφορά μας στη γειτονική χώρα δεν είναι τυχαία.

Βλέπετε ο «ήρωας» της ιστορίας μας παρακολουθεί μετά μανίας αγώνες της εκεί Serie A και στα πρώτα του βήματα σκέφτονταν τρόπο τινά πως θα βαδίσει στα χνάρια του Μάριο Μπαλοτέλι, που αποτελούσε τρόπο τινά το ίνδαλμά του. Ισως δε και να πανηγύρισε διπλά όταν το 2013 ο Super Mario υπέγραψε στη Μίλαν, αφού οι «ροσονέρι» είναι η ομάδα που υποστηρίζει από μικρός.

 

Μάλιστα ο μύθος... λέει πως αν… πετύχει στην τηλεόραση αγώνα της εκεί λίγκα, μάλλον θα δυσκολευτεί κάποιος να τον… ξεκολλήσει από την TV και κάπως έτσι θα ξετυλίξουμε το κουβάρι της ιστορίας του.

Γεννήθηκε στο Αγρίνιο τον Φεβρουάριο του 1997 και από παιδί το μόνο που σκέφτονταν ήταν η μπάλα. Οχι με την ευρύτερη έννοια του όρου όπως όλοι μας στην ηλικία των 8-10-12 ετών, αλλά με την αποκλειστική προσήλωση στον συγκεκριμένο στόχο.

Ξεκίνησε από διάφορες εκεί ακαδημίες (π.χ. Ατλαντες), μετά εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Παναιτωλικού και τυχαίο ή μη σα μαθητής της 3ης Λυκείου στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδος, στο αντίστοιχο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα που έγινε τότε. Είναι αυτό που λέμε… η καλή ημέρα φαίνεται από το πρωί.

Σταδιακά έγινε διεθνής με τις «μικρές» Εθνικές και το 2016 βρέθηκε στην Πάτρα, όπου υπέγραψε στην Παναχαϊκή και έγινε επαγγελματίας. Στους «ροσομπλού» ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά, για 3,5 έτη προόδευε συνεχώς και το καλοκαίρι του 2019 γνώρισε τον Ζβέζνταν Μιλόσεβιτς.

Ο Σερβοσουηδός ανέλαβε τότε την τεχνική ηγεσία των Αχαιών, όμως τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν αρκετά και μερικούς μήνες μετά παραιτήθηκε. Πάντως πρόλαβε να διακρίνει το ταλέντο του Ελληνα στράικερ και όταν βρέθηκε στην Μπούντουσνοστ με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή, σήκωσε το τηλέφωνο και τον κάλεσε.

Το deal δεν άργησε να επιτευχθεί και τον Φλεβάρη του 2020 ο Μωραΐτης αποδεσμεύτηκε από την Παναχαϊκή και αμέσως μετά υπέγραψε στο club του Μαυροβουνίου, σε μία κίνηση που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως του άλλαξε τη ζωή και την καριέρα του.

Στην Ποντγκόριτσα βρήκε πέντε φορές δίχτυα στις τέσσερις πρώτες του εμφανίσεις (!), αμέσως έγινε σύνθημα στα χείλι των οπαδών και στη 1,5 σεζόν που έμεινε εκεί κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ενώ ντεμπουτάρισε και στα ευρωπαϊκά κύπελλα, όπου μεταξύ άλλων «άνοιξε» επίσης… λογαριασμό.

Είναι χαρακτηριστικό δε πως η πρώτη του συμφωνία με τον σύλλογο ήταν χρονικής διάρκειας λίγων μόνο μηνών, όμως με το «καλημέρα» έσπευσαν να του ανανεώσουν το συμβόλαιό.

Το κυριότερο όμως ήταν πως «έχτισε» το όνομά του και αμέσως μετά την αποχώρησή του από το Stadion pod Goricom δεν άργησε να βρει τον επόμενο, εκ νέου εκτός των συνόρων, σταθμό της καριέρας του, που ήταν στη γειτονική Βοσνία, αφού έγινε κάτοικός της για χάρη της Μπόρατς Μπάνια Λούκα.

Για την ιστορία μάλιστα του πιστώθηκε και το νταμπλ που πήρε η Μπούντουσνοστ τη σεζόν 2020/21, καθώς έφυγε από εκείνη τον Μάρτιο πριν το φινάλε της περιόδου όμως είχε ενεργή συμμετοχή και έλαβε τα σχετικά credits.

Στο Gradski stadion Banja Luka συνέχισε σε ανάλογο τέμπο, κατέκτησε επίσης ένα πρωτάθλημα και παραλίγο να αποκλείσει μόνος την Κλουζ από τη Ρουμανία στα προκριματικά του Champions League όταν και βρήκε δίχτυα και στις δύο αναμετρήσεις του ζευγαριού, αλλά τελικά η Μπόρατς «λύγισε» στην παράταση.

Εκείνο το διάστημα δε ίσως και να βίωσε τη μεγαλύτερη, εκτός ποδοσφαίρου εμπειρία του, που ήταν η θέα του Σεράγεβο όπου ακόμη και σήμερα αποτυπώνεται το μένος του πολέμου των περασμένων δεκαετίων. Ευρύτερα είναι ένα ευαισθητοποιημένο άτομο, με πίστη στο Θεό όπως φαίνεται από τα τατουάζ που έχει «χτυπήσει».

Ετσι φτάσαμε στο 2022, όταν και έφτασε η στιγμή του επαναπατρισμού και ενώ προηγουμένως κατέκτησε τέσσερις τίτλους σε χρονικό διάστημα περίπου 24 μηνών!

Αρχικά για τον Απόλλωνα Σμύρνης όπου στην τότε Super League 2 του 2022/23 βρήκε 18 φορές δίχτυα και έπειτα για τον Βόλο, με τη φανέλα του οποίου έπαιξε για παρθενική φορά στα εγχώρια «σαλόνια».

Πλέον ζει και σκοράρει στη Λάρισα, όπου στοχεύει σε ακόμη ένα πρωτάθλημα αφού ξέχωρα από εκείνα σε Βοσνία, Μαυροβούνιο έχει και το σχολικό, όπως και ένα Γ’ Εθνικής με την Παναχαϊκή.

Οσο για το πώς απόλαυσε τη μεγάλη του και προσωπική επιτυχία, αφού ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ΑΕΛ στο ντέρμπι της κατηγορίας;

Μία βόλτα με τη σύντροφό του και την αγαπημένη τους σκυλίτσα είναι ίσως το καλύτερο αγχολυτικό, ενόψει της απαιτητικής σεζόν που ακολουθεί.

Ο Παναγιώτης Μωραΐτης με αριθμούς

Παναχαϊκή: 72 ματς/25 γκολ/4 ασίστ
Μπόρατς Μπάνια Λούκα: 49 ματς/10 γκολ/1 ασίστ
Βόλος: 30 ματς/5 γκολ/1 ασίστ
Μπούντουσνοστ: 30 ματς/10 γκολ/2 ασίστ
Απόλλων Σμύρνης: 26 ματς/18 γκολ/2 ασίστ
ΑΕΛ: 4 ματς/3 γκολ
Πρωταθλήματα Μαυροβουνίου: 2 (2019/20, 2020/21)
Κύπελλα Μαυροβουνίου: 1 (2020/21)
Πρωταθλήματα Βοσνίας: 1 (2020/21)

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα