Καλαμάτα - Παναχαϊκή 1-0: Επιστροφή στις νίκες με Παμλίδη για την «μαύρη θύελλα»

Newsroom
Ο Παμλίδης έδωσε προβάδισμα στην «μαύρη θύελλα» (vid)

bet365

Η Καλαμάτα επικράτησε με 1-0 της Παναχαϊκής και επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχίων μένοντας σε απόσταση δύο βαθμών από τους δύο πρωτοπόρους.

Μία σημαντική νίκη εντός έδρας νίκη πέτυχε η Καλαμάτα που κέρδισε με 1-0 την Παναχαϊκή σε αγώνα για την 5η αγωνιστική του Νοτίου Ομίλου της Superleague 2 μένοντας έτσι σε απόσταση... αναπνοής από τις Κηφισιά και Πανιώνιο, που ισοβαθμούν στην πρώτη θέση με 15 βαθμούς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ φτωχό από πλευράς θεάματος και ευκαιρία και στην ουσία η Καλαμάτα εκμεταλλεύτηκε την καθαρή φάση που βρήκαν οι δύο ομάδες στο πρώτο μέρος για να πάρει το προβάδισμα.

Στο 45+1' μετά από μια σειρά από μονομαχίες μέσα στην μεγάλη περιοχή της Παναχαϊκής, οι Πατρινοί απομάκρυναν την μπάλα, αλλά όχι αρκετά μακριά, με αποτέλεσμα αυτή να στρωθεί στον Παμλίδη, που σούταρε μέσα από την περιοχή κι έκανε το 1-0.

Να σημειωθεί πως στο 39 λεπτό της αναμέτρησης η Παναχαϊκή ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπακαγιόκο στον Κοζορώνη.

 

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα η Καλαμάτα ήταν εκείνη που είχε πάλι την πρώτη τελική, όταν ο Αλακαρανάς έπιασε ένα ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή των Πατρινών στο 65ο λεπτό, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι κυλούσε και η Καλαμάτα δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα πίεση από την Παναχαϊκή. Η «μαύρη θύελλα» έχασε μάλιστα μεγάλη ευκαιρία στο 80ο λεπτό για να ισοφαρίσει, όταν ο Στογιάνοβιτς βγήκε να μαζέψει την μπάλα, μονομάχησε με τον Αλκαρανάς και δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα αυτή να πέσει στα πόδια του Παμλίδη που σούταρε άουτ προ κενής εστίας.

Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία σημαντική στιγμή στο ματς, αφού στα εναπομείναντα 14 λεπτά δεν δημιουργήθηκε κάποια καλή ευκαιρία, με την ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου να παίρνει τη νίκη, έστω και μ' αυτό το φτωχνό 1-0. Αυτή ήταν η 5η νίκη του Έλληνα τεχνικού απέναντι στον Σούλη Παπαδόπουλο, στις δέκα φορές που έχουν αναμετρηθεί.

Ενδεκάδες:

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Κότσαρης, Ουές, Βαλεριάνος (64' Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Πίρινεν, Μουστακόπουλος (87' Αναστασόπουλος), Μορέιρα (87' Γρίβας), Μόρσεϊ (78' Κατάλντι), Παμλίδης, Μπαράλες (64' Αλκαρανάς), Μπακαγιόκο.

Παναχαϊκή (Παπαδόπουλος): Στογιάνοβιτς, Πανάγου, Λυμπεράκης, Ζαμόρα, Μπαξεβάνος, Κοζορώνης, Παπατόλιος, Πολέττο (46' Ζέκοφ), Λεσάι (57' Ντε Τομάς), Νίλι (57' Τραορέ), Ρόβας (62' Μαδριγάλ).

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής του Νοτίου Ομίλου

Σάββατο 19/10

Κηφισιά - Ηλιούπολη 5-0
Πανιώνιος - ΑΕΚ Β' 2-1

Κυριακή 20/10

Καλαμάτα - Παναχαϊκή 1-0
Αστέρας Τρίπολης Β' - Παναργειακός (15:00)
Αιγάλεω - Χανιά (15:00)

Η βαθμολογία

1. Κηφισιά 13
2. Πανιώνιος 13
3. Καλαμάτα 11
4. Ηλιούπολη 7
5. Αιγάλεω 5
6. ΑΕΚ Β' 5
7. Παναχαϊκή 3
8. Παναργειακός 3
9. Αστέρας Τρίπολης Β' 2
10. Χανιά 1

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα