Μονεμβασιώτης: «Η Λάρισα συνεργάζεται με αυτούς που είχε καταγγείλει»

Newsroom
Ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης.

bet365

Ο ισχυρός άνδρας του Ηρακλή, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Focus FM 103.6» και εξαπέλυσε τα πυρά του στην πρωτοπόρο του βορείου Ομίλου της Superleague 2, ΑΕΛ.

Καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Focus FM 103.6» ήταν την Πέμπτη (24/10) ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης. Ο διοικητικός ηγέτης του Ηρακλή ήταν... χειμαρρώδης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε τον Γηραιό, στις διαιτησίες της Superleague 2 και στην πρωτοπόρο του βορείου Ομίλου, ΑΕΛ.

Οι δηλώσεις του Μονεμβασιώτη:

«Το αγωνιστικό μας κομμάτι έχει πολλά προβλήματα με πολλούς τραυματισμούς με κακή εικόνα και λίγα τρεξίματα. Δεν πήραμε σύντομα αδειοδότηση και χάθηκε χρόνος. Χάσαμε τον Τεννέ που θα ήταν ο προπονητής μας, πολύτιμους παίκτες όπως ο Μωραϊτης και αποτύχαμε στην επιλογή του πρώτου προπονητικό τιμ. Σταδιακά μπήκαν στην ομάδα παίκτες από τα τέλη Αυγούστου και αρχές Σεπτεμβρίου. Κάποιοι ήδη είχαν κάνει προετοιμασία με τις προηγούμενες ομάδες τους, παίκτες που ήταν εκτός δράσης για 4 μήνες. Αυτό είχε συνέπεια να υπάρχουν πολλοί τραυματισμοί.

Οι παίκτες φάνηκαν κουρασμένοι από την λάθος προετοιμασία και βρήκαμε μια δύσκολη κλήρωση με όλα τα ντέρμπι εκτός έδρας. Βρήκαμε μια ομάδα ατόμων στην πόλη που δεν θέλει να ανέβει ο Ηρακλής στην κατηγορία.

Βρήκαμε κακές διαιτησίες και η ομάδα ενημέρωσε τον κ. Λανουά. Ακόμα ψάχνει να δει τι του συμβαίνει. Θέλουμε να μάθουμε ποιος είναι αυτός που βάζει διαιτητές στο πρωτάθλημα μας και αυτό ρωτάω τον Λανουά. Για παράδειγμα στον αγώνα με τον Διαγόρα μας έβαλαν διαιτητή τον Μαυρίδη που είναι προσωπικός φίλος του κ.Διαμαντίδη και όλοι ξέρετε στην πόλη σας ποιος είναι ο ρόλος του στη Superleague 2. Άρα ο Λανουά θα πρέπει να φτιάξει τα πράγματα λίγο καλύτερα.

 

Τέλος βρήκαμε μπροστά μας μια Λάρισα που είναι καλύτερα προετοιμασμένη. Μια Λάρισα που το προηγούμενο διάστημα έκανε καταγγελίες για ορισμένους ανθρώπους και τώρα δουλεύουν για λογαριασμό της.

Ήρθε δύσκολα η πρώτη νίκη και δείχνουμε ότι έχουμε σοβαρά προβλήματα. Έχουμε 12-13 τραυματισμούς. Έγινε ζημιά από τους προηγούμενους "Κυρίους". Κάθε εβδομάδα η ομάδα αγωνίζεται με αρκετές απουσίες.

Όταν ήρθε η νέα διοίκηση στην Θεσσαλονίκη, ήρθε μετά από προσπάθεια των οργανωμένων φιλάθλων με αποτέλεσμα να αποφασίσουμε να βοηθήσουμε. Στόχος ήταν το τρίπτυχο, εξυγίανση αγωνιστική άνοδος και η βιωσιμότητα της ΠΑΕ.

Ζητήσαμε από τον κόσμο και πιστεύαμε ότι μπορεί να πάρει διαρκείας 4-5 χιλιάδες διαρκείας σε αυτή την κατηγορία και στην συνέχεια με 6-8 χιλιάδες στην μεγαλύτερη κατηγορία, ώστε να έχει ένα σημαντικό έσοδο. Επιπλέον να έχει ένα σημαντικό εκτόπισμα , ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει ένα καλό τηλεοπτικό συμβόλαιο. Στην συνέχεια διαπιστώσαμε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί και περιμέναμε περίπου 3 χιλιάδες διαρκείας. Τελικά διαθέσαμε περίπου 1.400 διαρκείας.

Τα "καθαρά" έσοδα είναι περίπου 300 χιλιάδες ευρώ και φαίνεται ότι η πλειονότητα των φιλάθλων με εξαίρεση της ΑΘ-10, έχουν γυρίσει την πλάτη στην ομάδα. Λένε ότι είναι ακριβό το διαρκείας. Ας γνωρίζουν ότι το 24% είναι ΦΠΑ , 9 % στην ΕΠΟ και στην SL2 και άλλα 5% περίπου σε λοιπά έσοδα. Αν λοιπόν σε 14 αγώνες στην ομάδα φτάνουν περίπου 7 ευρώ "καθαρά" χρήματα, την στιγμή που μέσω του διαρκείας ο κάθε αγώνας κοστίζει 12,5 ευρώ. Είναι μεγάλο αυτό το ποσό; Στον Ηρακλή είχαν μάθει να πληρώνουν 100 ευρώ διαρκείας και η ομάδα δεν έβγαζε τα έξοδα του αγώνα της ! Άρα πηγαίναν να βγάλουν γούστα σε κάθε αγώνα και στην συνέχεια χρεώνεται η ομάδα με 20 χιλιάδες. Σήμερα στον Ηρακλή δεν μπορεί να υπάρχει εισιτήριο με 10 ευρώ γιατί πρέπει να πληρωθούν παλιά χρέη και κανένας δεν μπορεί να μπει τζάμπα.

Κάθε μια ώρα έρχεται και ένα δικόγραφο στα γραφεία μας για παλιά οφειλή, που αφορά μια νέα προσφυγή. Αυτά πως θα καλυφθούν. Ήρθα να βοηθήσω για να γίνει ένα πλάνο εξυγίανσης και συμμετέχω. Δεν γίνεται με ένα μπάτζετ περίπου 3 εκ. Με τα δικαστήρια να έχει διπλασιαστεί και η συνεισφορά από τα διαρκείας να είναι 300 χιλιάδες. Όλοι έχουν απαιτήσεις η ομάδα να ανέβει κατηγορία. Μας έχουν χρεώσει μια κατάσταση και έχουμε μείνει μόνοι μας. Δεν βλέπουμε από πουθενά βοήθεια ,να σηκώσει ένας το τηλέφωνο(με μια εξαίρεση) να μας πει να βοηθήσει.

Δεν έχουμε σωστούς χώρους για να διαθέτουμε εισιτήρια για αυτό σχηματίζονται οι ουρές στα εκδοτήρια.

Η κατάσταση στον Ηρακλή είναι εφιαλτική. Μετά την απόφαση του κ. Φωτόπουλου που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου. Ουσιαστικά νομιμοποίησε αυτό που έπρεπε να μην έκανε. Έπρεπε η ΕΠΟ να βοηθήσει τον δικαστή ,ώστε να μην βγει αυτή η απόφαση που έχει μπερδέψει όλο το ποδόσφαιρο και ζωντανεύει και νεκρούς με παίκτες που ζητούν χρήματα πριν από δεκαπέντε περίπου χρόνια. Τον Ηρακλή τον βρίσκει μπροστά στην πιο δύσκολη στιγμή του.

Ξέρουμε ότι ο Παναγόπουλος πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα αρκεί να κάνει την δουλειά, σπιλώνει ανθρώπους που δεν γνωρίζει . Φαίνεται να είναι αδίστακτός και δεν τον νοιάζει αν θα διαλύσει μια ομάδα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους παίκτες. Ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο Παναγόπουλου, γιατί ο άνθρωπος αυτός είναι η αιτία που πιέστηκε ο δικαστής να βγάλει αυτή την απόφαση.

Ο Μαρτσούκος είναι απομεινάρι της προηγούμενης διοίκησης της ΕΠΟ. Έχει συμπάθεια και κάνει συνέχεια δηλώσεις σε ιστοσελίδες της Λάρισας. Θα τον παροτρύναμε να παραιτηθεί έγκαιρα γιατί σε λίγο καιρό θα αναγκαστεί να παραιτηθεί με αυτά που έχουν συμβεί. Φαίνεται ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν βρει κάποια στοιχεία που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Αντωνιάδης μίλησε για τον Απόλλωνα που είναι μια ομάδα με 100 φιλάθλους και στα εννιά χρόνια που ήμουν στην ομάδα 4 χρόνια ήταν στη Superleague και 5 χρόνια πρωταγωνιστούσε στην Β’ Eθνική. Άρα τα πήγαμε καλά. Συνεπώς ο άνθρωπος δεν τα ξέρει αυτά και έχει ξεχαστεί από το ποδόσφαιρο και κάνει δηλώσεις για να τον ακούσει κανείς. Είπε για τον Ηρακλή ότι είναι κάτι άλλο. Του απαντούμε ότι με χαρά θα τον δεχτούμε για να διορθώσουμε όλα τα λάθη μας και μπορεί να έρθει κοντά στην ομάδα να προσφέρει. Αν θέλουμε μπορούμε να τον βάλουμε και πρόεδρο αλλά να γνωρίζει πως αν ήταν στην θέση του κ. Περράκη θα είχε κάνει τσίσα του και θα είχε φύγει αμέσως από τον Ηρακλή, γιατί δεν θα άντεχε τις προσφυγές. Για αυτό να του πείτε πριν μιλάει να πίνει νερό.

Έχουμε πολλές προσφυγές και κανένας δεν συζητάει και να συνομιλήσει. Όλοι έρχονται και ζητούν ακόμα και τους τόκους πολλών ετών. Από την στιγμή που ο νόμος είναι μαζί τους φροντίζουν να διεκδικήσουν όσο γίνεται περισσότερα.

Ο κόσμος πρέπει να είναι ενωμένος, γύρω από την ομάδα να μην πιστεύει πρόσωπα, αλλά μόνο πράξεις. Η ομάδα προέρχεται από βαριά αρρώστια. Δεν έχει ανάγκη από τους γελοίους που γράφουν ότι τους ενοχλεί το παραμικρό. Έχει ανάγκη να δείξει ότι είναι δυνατή. Τους παροτρύνω ακόμα και τώρα να πάρουν διαρκείας για να δείξουμε εκτόπισμα, ούτε να περιμένουμε να δούμε τι θα πετύχει αγωνιστικά. Η ομάδα αντιμετωπίζει ένα τεράστιο πρόβλημα. Υπάρχουν δυνάμεις στην πόλη που δεν θέλουν την ομάδα στην κατηγορία. Πρέπει με αυτές τις δυνάμεις να γίνουν συνομιλητές και στην συνέχεια να πετύχουμε τον στόχο μας.

Ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει ότι ο πόλεμος που δέχεται η ομάδα είναι αδυσώπητος και σκληρός., Είμαστε μια ομάδα μόνη της και δεν θέλουμε να κάνουμε συμμαχίες με άλλες ομάδες για να κερδίσουμε κάτι από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άρα θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι μεταξύ μας και όχι κομματιασμένοι. Θέλουμε οι φίλαθλοι μας να καταλάβουν το πρόβλημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα