Παναχαϊκή-Πανιώνιος: Θα συγκρουστούν ύστερα από 21 και πλέον χρόνια

Newsroom
das

bet365

Η Παναχαϊκή και ο Πανιώνιος θα αναμετρηθούν σήμερα στην Πάτρα και οι δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία στα «σαλόνια» τα… είπαν τελευταία φορά σε επίπεδο πρωταθλήματος τον Φεβρουάριο του 2003.

Με την αναμέτρηση της Αγυιάς θα συνεχιστεί, μεταξύ άλλων, σήμερα (25/10) στις 15:00 η αγωνιστική δράση στη Super League 2, όπου για τον Νότιο Ομιλο της κατηγορίας η Παναχαϊκή θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο.

Πρόκειται για παιχνίδι με… άρωμα Super League 1, καθώς «πρωταγωνιστούν» δύο ομάδες που έχουν «γράψει» ξεχωριστή ιστορία στα «σαλόνια», αμφότερες συμμετείχαν παλαιότερα στα Κύπελλα Ευρώπης - οι Νεοσμυρνιώτες αρκετά πιο συχνά - και φυσικά οι «κυανέρυθροι» πανηγύρισαν και την κατάκτηση δύο Κυπέλλων Ελλάδος.

Παρόλα αυτά όμως θα βρεθούν ξανά αντιμέτωποι σε επίπεδο πρωταθλήματος ύστερα από 21 και πλέον χρόνια, καθώς η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στις 9 Φεβρουαρίου του 2003 όταν ο Πανιώνιος με τον Γιόζεφ Μπουμπένκο στον πάγκο του κέρδισε τότε στην Πάτρα με 2-0, στο πλαίσιο της Α’ Εθνικής.

Σκόρερ των «κυανέρυθρων» ήταν εκείνη την ημέρα οι Σίλιακ και Μπουλούτ, ενώ λίγους μήνες μετά οι Αχαιοί υποβιβάστηκαν και δεν εμφανίστηκαν ποτέ ξανά στην κορυφαία εγχώρια ελίτ.

 

Εκτοτε συγκρούστηκαν ξανά τον Ιανουάριο του 2015 στην πλατεία για το Κύπελλο όπου οι γηπεδούχοι επικράτησαν 4-0 (Κολοβός 2, Γιάννου 2), όμως για το πρωτάθλημα θα τα… πουν μετά από περισσότερες των δύο δεκαετιών.

das


@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα