ΠΑΟΚ - Χόρχε Ουρτάδο: Όπου «Γιώργος» και μάλαμα… (vids)

ΠΑΟΚ - Χόρχε Ουρτάδο: Όπου «Γιώργος» και μάλαμα… (vids)

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Χόρχε Ουρτάδο πανηγυρίζει ένα γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ Β

bet365

Το Gazzetta φωτίζει άγνωστες πτυχές της ιστορίας του Χόρχε Καμπέσας Ουρτάδο, ο οποίος εντυπωσιάζει με τη φανέλα της δεύτερης ομάδας του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Ο Χόρχε Καμπέσας Ουρτάδο, αν και δίπλα από το ονοματεπώνυμό του υπάρχει η τρίριγη σημαία της Κολομβίας, θέλει στον ΠΑΟΚ να τον φωνάζουν… Γιώργο, έτσι λοιπόν στην περίπτωσή του κολλάει γάντι το «όπου Γιώργος και μάλαμα», που εμπνεύστηκε στα τέλη των ‘50s ο Γιώργος Μητσάκης.

Ο νεαρός Κολομβιανός επιθετικός ήταν το πρόσωπο της «τεσσάρας» του ΠΑΟΚ Β’ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τα δύο σημερινά γκολ έφτασε τα πέντε στο πρωτάθλημα της Super League2, όχι αδικαιολόγητα, είδε πολύ γρήγορα γύρω απ’ το όνομά του να γίνεται κουβέντα και ντόρος, εφάμιλλος μ’ αυτόν που έγινε πριν 25 χρόνια όταν στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει την εμφάνιση του ο πολυδιαφημισμένος συμπατριώτης του, επιθετικός κι αυτός, Αντόλφο Βαλέντσια.

Ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι πήρε μια απόφαση να… σκάψει βαθιά και να επενδύσει σε φρέσκο αίμα. Ο Σόλα Σορετίρε και ο Χόρχε Ουρτάδο ήταν τα δύο «διαμαντάκια», που εντόπισε το «ασπρόμαυρο» σκάουτινγκ και τους έπεισε να αφήσουν την Αγγλία και να έρθουν στην Ελλάδα. Με πλάνο και στόχευση.

Οι μέθοδοι και τα πλάνα, γενικώς στο ποδόσφαιρο, δεν έχουν αυθύπαρκτη αξία. Η αξία τους είναι «καταδικασμένη» να συνδέεται με το αποτέλεσμα. Εδώ, το κεντρικό αποτέλεσμα είναι ότι ο «Δικέφαλος» επενδύει σε project τύπου Ουρτάδο, που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τη Γουότφορντ.

 

Ο 21χρονος επιθετικός «προσγειώθηκε» αρχές Αυγούστου στα μέρη μας. Με αρχικό προορισμό, βάσει του πλάνου, την αναπτυξιακή ομάδα του ΠΑΟΚ. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ένας μοντέρνος φορ που παίζει ποδόσφαιρο που τραβάει το μάτι, αρέσει, ενθουσιάζει. Ποδόσφαιρο με ταχύτητα ρυθμού σε υψηλή διάρκεια, με μία επαφή της μπάλας ή το πολύ δύο, αναδίδει ενέργεια, πείνα, ορμητικότητα. Ποδόσφαιρο με ντιρέκτο στυλ, κατευθείαν «απάνω» στον (όποιος κι αν είν' αυτός) αντίπαλο. Καθόλου άσχημο. Κατά βάθος, αποκάλυψη. Μ' όλη τη σημασία.

Τα διαπιστευτήρια του αποκαλύφθηκαν στις 24 Αυγούστου σ’ ένα φιλικό της δεύτερης ομάδας με τη Λάρισα στην Πτολεμαΐδα. Οι «ασπρόμαυροι» κέρδιζαν από το ημίχρονο με 4-0 και παρά το χατ τρικ του Λάμπρου Σμυρλή, ο Παύλος Δερμιτζάκης, τότε προπονητής της ΑΕΛ, παραμιλούσε.., με τον Ουρτάδο. Σε τέτοιο βαθμό που ζήτησε να τον αποκτήσουν οι «βυσσινί» δανεικό από τον ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, δανεισμός στον… δανεισμό δεν γίνεται, όποτε η κουβέντα τελείωσε εκεί.

Εκείνο που πλέον διακυβεύεται, είναι η σύνδεση της μεθόδου όχι με την (πλέον, παγιωμένη) εικόνα της δεύτερης ομάδας, αλλά με το απώτερο αποτέλεσμα της προόδου και της ανόδου στην πρώτη ομάδα. Ο… «Γιώργος» έχει όλο το «πακέτο». Γρήγορος, απρόβλεπτος, εκρηκτικός, φέρνει συχνά τις αντίπαλες άμυνες σε δύσκολες καταστάσεις και σταδιακά άρχισε να βρίσκει επαφή με την αντίπαλη εστία. Ήθελε χρόνο και ρυθμό.

Ο υψηλόσωμος (έχει ύψος 1,85 μ.) επιθετικός είχε μείνει σχεδόν επτά μήνες εκτός δράσης, αφού για τελευταία φορά είχε αγωνιστεί στις 14 Φεβρουαρίου σε αγώνα της Τζίλινχαμ για τη Λιγκ 2 της Αγγλίας (4η κατηγορία της χώρας).

Στα πρώτα δύο παιχνίδια του πρωταθλήματος έμεινε στο μηδέν, πέτυχε το παρθενικό γκολ στο 2-1 εναντίον του Μακεδονικού και μετά από έξι συμμετοχές μετράει πέντε γκολ.

Ο δανεισμός και η ρήτρα

Ο διεθνής με την ομάδα των ελπίδων της Κολομβίας είδε τη Γουότφορντ να αποκτά τα δικαιώματά του από τη Ρεάλ Καρταχένα (οι δύο πλευρές υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι τον Ιούνιο του 2029), ωστόσο, παρέμεινε στην πατρίδα του, συνεχίζοντας ως δανεικός στην Ιντεπεντιέντε Μεδεγίν.

Ακολούθησε ένας ακόμη δανεισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, παίζοντας στην ομάδα της Νέας Υόρκης και από εκεί βρέθηκε στην Τζίλινγχαμ, όπου στάθηκε άτυχος, καθώς στην τρίτη του συμμετοχή τραυματίστηκε στο γόνατο, με συνέπεια να επιστρέψει στη Γουότφορντ και από εκεί να τον αποκτήσει με τη μορφή δανεισμού ο ΠΑΟΚ.

Στη συμφωνία του Δικεφάλου με τον αγγλικό σύλλογο υπάρχει και ρήτρα αγοράς. Εφόσον ο Ουρτάδο συνεχίσει να εντυπωσιάζει και να πείθει για την αξία του, οι «ασπρόμαυροι» θα πρέπει να καταβάλουν συνολικά το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ για να τον κάνουν δικό τους.

Πάντως, ήδη, έχει ανοίξει η συζήτηση για το «ασπρόμαυρο» μέλλον του…


@Photo credits: PAOK FC

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE 2 Τελευταία Νέα