Τρεις μήνες χωρίς τεχνικό διευθυντή…
Ήταν 8 Μαρτίου όταν ο Όλαφ Ρέμπε παραιτούνταν και επισήμως από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ… Έχουμε 8 Ιουνίου και ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου στελέχους που θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση. Πέρασε η άνοιξη και προχωράμε στο καλοκαίρι...
Η αλήθεια για τον ΠΑΟΚ είναι ότι και στις 8 Απριλίου, αλλά και στις 8 Μαϊου, η ομάδα ήταν ΠΟΛΥ καλύτερα σε σχέση με το διάστημα που είχε τεχνικό διευθυντή! Μπορούμε εύκολα να ρωτήσουμε τον Γκαρσία επ’ αυτού. Πώς δηλαδή διαχειρίζονταν την καθημερινότητα και τα αποδυτήριά του με τον Γερμανό μέσα σε αυτά και πόσο διευκολύνθηκε το έργο του όταν αυτός αποτέλεσε και τυπικά παρελθόν… Ο Γκαρσία για να πετύχει, βασίστηκε σε αυτές τις σχέσεις και το αναφέρουμε για να μην θεωρήσει κανείς την καθημερινότητα μίας ομάδας λιγότερο σημαντική από όποια μεταγραφική περίοδο και όποια επιλογή.
Όπως και να έχει όμως το μοντέλο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ δεν έχει αλλάξει και το οργανόγραμμα επιβάλει την παρουσία τεχνικού διευθυντή, ο οποίος πρέπει να ασχοληθεί με τα δεκάδες τρέχοντα ποδοσφαιρικά ζητήματα που σχετίζονται με το ρόστερ. Ακόμη και σε εκτελεστικό επίπεδο, χρειάζεται άνθρωπος να μπει ανάμεσα σε προπονητή, διοίκηση και ιδιοκτησία, χρειάζεται άνθρωπος να αναλάβει δράση στην αγορά για μεταγραφές, πωλήσεις, δανεισμούς και κάθε είδους επαφές.
Ο Ιβάν Σαββίδης ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το ζήτημα και μέχρι τώρα δεν έχει «ψηθεί» με κανέναν από όσους συνάντησε και μίλησε. Είναι εντυπωσιακό το ότι θυσιάζει χρόνο, μπροστά στην ανάγκη να βρει τον κατάλληλο που θα δουλέψει και θα προσαρμοστεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ. Εκεί όπου (εδώ και χρόνια και μέχρι τώρα τουλάχιστον) δεν υπάρχει μπάτζετ, θα υπάρχει προπονητής ο οποίος θέλει να διαχειριστεί μόνος τα αποδυτήρια και μία πολιτική που βασίζεται στον στόχο της αγωνιστικής επιτυχίας μέσα όμως και από την οικονομική αυτάρκεια της ομάδας.
Φαινομενικά, ο ΠΑΟΚ έχει τρεις γεμάτες εβδομάδες για να ξαναμπεί στο γήπεδο και να ξεκινήσει προετοιμασία. Χρόνος υπάρχει, αλλά οι ποδοσφαιρικές εκκρεμότητες είναι πάρα-πάρα πολλές. Τις έχουμε καταγράψει εδώ και μήνες Πέντε μήνες για 25 αποφάσεις και υποθέσεις παικτών του ΠΑΟΚ. Πέρασε πάρα πολύς καιρός και οι εκκρεμότητες παραμένουν. Αυτό ΔΕΝ μπορεί να είναι θετικό, όσο και αν το καλό φινάλε της σεζόν, αλλά και η πρόσληψη Λουτσέσκου, έχουν δημιουργήσει μία φαινομενική ηρεμία. Το είπε και ο Κρέσπο όμως ότι… «ο προπονητής δεν είναι και μάγος». Και στο κάτω-κάτω, όταν μια ομάδα βάζει τόσο δύσκολους στόχους, όπως ο πρωταθλητισμός, η καλή ευρωπαϊκή πορεία και όλα αυτά σε συνδυασμό με την οικονομική αυτάρκεια, τότε όλα θα πρέπει και να έχουν δρομολογηθεί πιο έγκαιρα.
Για να δούμε τι θα καταφέρει ο ΠΑΟΚ…
* Με αφορμή την παρουσία του Κυριάκου Κυριάκου χθες στην τηλεόραση και στο OPEN, απορώ για το ότι ακόμη αποτελεί μέγιστο θέμα που χρίζει μάλιστα πολλών εξηγήσεων, το ότι ο ΠΑΟΚ επέλεξε να εμπιστευθεί εκ νέου τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Από την άλλη σεβαστές όλες οι απόψεις για τον Γκαρσία, αλλά τελικά από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έλαβε την απόφαση να επαναφέρει τον Λουτσέσκου, ποιος ήταν ο πιο σωστός ή ηθικός τρόπος να ανακοινωθεί αυτό στον Γκαρσία; Τι και πώς έπρεπε να γίνει δεν έχει πει κανείς. Ο Γκαρσία πάντως ακόμη δεν απάντησε στον ΠΑΟΚ. Πολλοί βιάστηκαν και σε αυτό το ζήτημα… Ας περιμένουμε 3-4 ημέρες ακόμη…
* Ο Φαν'τ Σχιπ ήταν… κακός στο διάστημα προεδρίας του Γραμμένου. Τώρα, ο Ολλανδός έγινε… καλός προπονητής. Τετάρτη ήταν καλός στο 1-1 με Ισπανία, Κυριακή κακός στο 1-1 με τη Γεωργία! Τώρα, μετά τα φιλικά με Βέλγιο και Νορβηγία… βελτιώνεται και πάλι! Φοβερά πράγματα! Εντελώς ποδοσφαιρικά πάντως και αυτός ο προπονητής έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο θέμα ποιότητας στην επίθεση, που πολύ-πολύ δύσκολα θα επιλυθεί και θα ωθήσει την Εθνική σε μεγάλες επιτυχίες. Από εκεί και πέρα όμως, για το ότι στη φετινή σεζόν αυτή η Εθνική με τα ελάχιστα χαφ και τους μέτριους επιθετικούς έχασε μόνο μία φορά σε 14 ματς, είναι ήδη επιτυχία. Είτε με τον Γραμμένο, είτε με τον Ζαγοράκη… Όπως ήταν επιτυχημένη και η Εθνική με Σκίμπε που για 100η φορά γράφω, ότι ΚΑΚΩΣ αντικαταστάθηκε.
* Ο Όσκαρ Γκαρθία έφυγε από τη Θέλτα εδώ καιρό, βρίσκεται στη Γαλλία και στη Ρεμς και πέρα από το ότι δεν μπορεί να εντοπίσει συνεργάτες, βρίσκει καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα στους λογαριασμούς των Γάλλων, που αν δεν ξέρουν, μαθαίνουν το παρελθόν του. Ό,τι και αν κάνει, όπου και αν πάει, κανείς δεν θα ξεχάσει τον ρόλο του, λίγο πριν τον στείλουν από εκεί που ήρθε και αφού πλέον είχε κάνει όσα έπρεπε…
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.