«Τρέλα» στην Ολλανδία με ΠΑΟΚ! (pics)

«Τρέλα» στην Ολλανδία με ΠΑΟΚ! (pics)

«Τρέλα» στην Ολλανδία με ΠΑΟΚ! (pics)

bet365

Το να είσαι ΠΑΟΚτσής στην μακρινή Ολλανδία δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, αν και η σχεδόν μόνιμη παρουσία τα καλοκαίρια καλύπτει μέρος της απόστασης…

ΑΠΕΛΝΤΟΟΡΝ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΟΥΝΤΟΥΛΙΔΗΣ

Ακολουθώντας τον ΠΑΟΚ, εδώ και χρόνια, στην εκτός συνόρων προετοιμασία συναντάς αρκετό κόσμο, ομογενείς κατά κύριο λόγο, γνωρίζεις ντόπιους μέχρι που πέφτεις πάνω σε… ΠΑΟΚτσήδες από την Ολλανδία! Ναι υπάρχει και αυτή η… ράτσα φιλάθλων.

Η πρώτη επαφή ήταν πριν μια πενταετία. Ένας μικρούλης ξανθομάλλης, ο Γιάρο, βρισκόταν σχεδόν καθημερινά στις προπονήσεις του «Δικεφάλου», τότε, στο «Oosterbeek Sports Center» της βόρειας Ολλανδίας, ψάχνοντας για να δει από κοντά τον αγαπημένο του ποδοσφαιριστή, που δεν ήταν άλλος από τον Στέφανο Αθανασιάδη,

Ο Γιάρο, που δεν ήταν τότε καν πέντε ετών, ήταν υπερήφανος γιατί ο μπαμπάς του Ελμαρ, του έμαθε να αγαπάει τον ΠΑΟΚ! Από την πρώτη στιγμή κυκλοφορούσε στο προπονητικό κέντρο με την μπλούζα του «Δικεφάλου» και καμάρωνε.

To ίδιο έκανε και φέτος. Η οικογένεια που ετοιμάζεται να αποκτήσει κι ακόμη ένα μέλος ήταν παρούσα από την πρώτη στιγμή στο προπονητικό κέντρο του Apeldoorn.

Ο πιο πιστός φίλος του

Το πως ο μπαμπάς του, μόνιμος κάτοικος Ολλανδίας, έγινε πρώτα εκείνος οπαδός του ΠΑΟΚ και μετά ολόκληρη η οικογένεια, είναι μεγάλη ιστορία. Αφορμή αποτέλεσε ο κόσμος του «Δικεφάλου». Τα δύο παιχνίδια κόντρα στην PSV στις αρχές της δεκαετίας του 2000 έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να γίνουν ο Ελμαρ, η γυναίκα του, Μελίσσα, και ο μικρός Γιάρο, φανατικοί της «ασπρόμαυρης» ιδέας.

Λατρεύουν την Ελλάδα, τον μικρό τον φωνάζουν και Θεοχάρη, με την «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ να αφιερώνει λίγες γραμμές και μια φωτογραφία στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram, στο φιλικό με την PSV, χαρακτηρίζοντάς τον ως «έναν από τους μεγαλύτερους οπαδούς μας».

Ο Ίβο Χρίσπεν γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Εκεί έμαθε πριν από δεκαπέντε χρόνια για τον ΠΑΟΚ. Τυχαία. Από έναν φίλο του. Έκτοτε τον ακολουθεί πιστά, δίνει παρόν κάθε καλοκαίρι στην προετοιμασία της ομάδας, όπου κι αν αυτή γίνεται εντός της ολλανδικής επικράτειας, ενώ παρακολουθεί από κοντά και αναμετρήσεις του «Δικεφάλου».

«Γνώριζα Έλληνες φίλους στην Ολλανδία. Ο ΠΑΟΚ είχε έρθει για καλοκαιρινή προετοιμασία και μου πρότειναν να πάμε να δούμε το παιχνίδι. Ήταν ένα φιλικό κόντρα στη Βίλεμ και τότε ουσιαστικά άρχισε το ταξίδι μου με τον ΠΑΟΚ», θυμάται ο Ίβο για το φιλικό που είχε γίνει το 2009 στο Τίλμπουργκ και ο «Δικέφαλος» είχε επικρατήσει 2-0 με τον Φερνάντο Σάντος να προβληματίζεται για το πώς θα χωρούσε στην ενδεκάδα τον Λούσιο Φιλομένο, ο οποίος είχε πετύχει το ένα γκολ, ενώ το άλλο το είχε σημειώσει ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς.

Άλλα χρόνια δίχως κορονοϊό

Ήταν άλλα χρόνια, δίχως ιούς και αρρώστιες, με τους φίλους των «ασπρόμαυρων» να κατακλύζουν τα γήπεδα όπου η αγαπημένη τους ομάδα έδινε κάθε καλοκαίρι 4-5 φιλικά παιχνίδια. Σ’ εκείνο το ματς με τη Βίλεμ υπήρχαν πάνω από 2.000 ομογενείς και το σύνθημα που κυριαρχούσε ήταν ένα: «Ζαγοράκη, να το ξέρεις, το πρωτάθλημα, εσύ θα μας το φέρεις…»! Κοντά έπεσαν γιατί εκείνη η ομάδα της σεζόν 2009-10 το διεκδίκησε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα και το έχασε από τον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό.

PSV-PAOK-fans

Τώρα στις προπονήσεις καθημερινά υπάρχουν δύο-τρεις ομογενείς, αν και λόγω του κορονοϊού τα μέτρα είναι πιο αυστηρά, ο αριθμός έχει περιοριστεί και η παρακολούθηση του προγράμματος γίνεται από απόσταση.

Φίλοι της ομάδας, κατά βάση από τη Γερμανία, που μπαίνουν στο αυτοκίνητο και έρχονται απλά για να δουν μια προπόνηση και να φωτογραφηθούν με τα ινδάλματά τους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα