Η «μεγάλη μάχη» για μία θέση στο μεσοεπιθετικό κομμάτι του Ατρόμητου (pics)
Κάτοικος Ελλάδος για δεύτερη φορά θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, ο Σρνταν Σπιριντόνοβιτς καθώς φαίνεται πως θα συνεχίσει στον Ατρόμητο. Ετσι μετά την παλαιότερη διετή του παρουσία στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο θα παίξει και στους Περιστεριώτες, οι οποίοι με την (διαφαινόμενη) προσθήκη του θα συμπληρώσουν το μεσοεπιθετικό τους παζλ (απομένει μία κίνηση στον άξονα).
Οπου στο δημιουργικό/εκτελεστικό «σκέλος» οι μόνοι που… διασώθηκαν από το extreme makeover που έγινε στο Μαζαράκειο είναι οι Μουνίθ, Κουτσόπουλος (όπως και ο ορισμένοι νεαροί πχ. Τριμμάτης, Μπουλάρι).
Ο Ισπανός την περασμένη σεζόν μέτρησε 3 γκολ και 2 ασίστ σε 26 εμφανίσεις του στην κατηγορία, ενώ ο νεαρός φορ ήταν το μόνο κλασικό «9άρι» της ομάδας που βρήκε δίχτυα (1 φορά σε 24 ματς), καθώς Μάτιτς και Εντομβόμι παράμειναν «άσφαιροι» και για αυτό άλλωστε ο Μανούσος, χωρίς να είναι κλασικός σέντερ φορ, σήκωσε όλο το σχετικό βάρος.
Μόλις ολοκληρωθεί θετικά για τον Ατρόμητο (και) η υπόθεση του Αυστριακού, αυτόματα στον Ατρόμητο θα διαθέτουν μία (υπερ)πλήρης μεσοεπιθετική γραμμή.
Στην κορυφή της επίθεσης δεσπόζει, προφανώς, ο Κουλούρης. Ο 25χρονος φορ επέστρεψε σε γνώριμα λημέρια μετά από μία διετία στη Τουλούζ, στα πρόσφατα φιλικά της Ισπανίας άνοιξε λογαριασμό και ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος πριν από μερικά χρόνια προβάλει και είναι ως μία πρωτοκλασάτη επιλογή. «Ιεραρχικά» αμέσως μετά στο «9» έχουμε τους Τζαβίδα, Κωτσόπουλο.
Ο πρώτος αποτελεί μία μεγάλη επένδυση που έγινε στον Ατρόμητο και για την απόκτησή του από τον Παναθηναϊκό δαπανήθηκαν περίπου 120 με 150 χιλιάδες ευρώ που τον καθιστούν την πιο ακριβή αγορά παίκτη από την ομάδα, ενώ ο δεύτερος λογίζεται ως «παιδί» της και θα πάρει τις ευκαιρίες του.
Εφόσον χρειαστεί εκεί μπορεί να παίξει και ο Κλωναρίδης, όμως ο 29χρονος που επέστρεψε πρόσφατα στα μέρη μας από την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ, προορίζεται περισσότερο για πίσω από τον στράικερ ή τα άκρα. Οπου σε όλες τις θέσεις της τριάδας, στο 4-2-3-1, θα γίνεται «μάχη» για μία φανέλα βασικού.
Σε ελεύθερο ρόλο κοντά στον εκάστοτε στράικερ μπορούν να αγωνιστούν επίσης οι Μπεντινέλι, Μουνίθ, οι οποίοι είναι «επιτελικοί» σε αντίθεση με τον Κλωναρίδη που παίζει «περισσότερο» ως δεύτερος «φουνταριστός», ενώ ο Βραζιλιάνος, με ανάλογη ευχέρεια, μετατοπίζεται και στα άκρα.
Κυρίως αριστερά όπου με την ενδεχόμενη προσθήκη του Σπιριντόνοβιτς θα υπάρχουν για εκεί δύο άκρως αξιόπιστες λύσεις, ενώ ας μην ξεχνάμε πως στα «φτερά» είθισται να βλέπουμε παίκτες με «ανάποδα» πόδια.
Ετσι το δεξιά/αριστερά δεν αποτελεί πανάκεια, ενώ υπάρχει και ο Πισάνο (περισσότερο δεξιοπόδαρος) που είναι ίσως ο πιο κλασικός ποδοσφαιριστής γραμμής που υπάρχει στο ρόστερ. Παράλληλα, όπως αναφέραμε, εκεί μπορεί να μετατοπιστεί ο Κλωναρίδης ενώ ας μην ξεχνάμε και τον νεαρό Νταβιώτη.
Τα παραπάνω αποτυπώνουν την πληθώρα λύσεων που υπάρχουν, ενόψει της προσθήκης Σπιριντόνοβιτς. Οπου μόλις υλοποιηθεί ο Λόπεθ θα καλείται να αποφασίζει ποιοι 4 εκ των Κουλούρη, Σπιριντόνοβιτς, Κλωναρίδη, Μπεντινέλι, Μουνίθ, Πισάνο, Τζαβίδα, Κωτσόπουλο, Νταβιώτη, δηλαδή 9 ποδοσφαιριστών, θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα.
Η επιλογή θα παραμένει δύσκολη ακόμη και αν ο Μουνίθ «γυρίσει» στο «8», ενώ στην «εξίσωση» δεν υπολογίζονται, επί του παρόντος ή όχι το μέλλον θα δείξει, και κάποιοι μικροί (π.χ. Τριμμάτης, Μπολάρι).
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.