ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου μπορεί να τον κάνει ξανά πρωταθλητή! (vids)

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου μπορεί να τον κάνει ξανά πρωταθλητή! (vids)

ΠΑΟΚ: Ο Λουτσέσκου μπορεί να τον κάνει ξανά πρωταθλητή! (vids)

bet365

Ο ΠΑΟΚ γίνεται ξανά ένας οργανισμός που εκφράζει τα πιστεύω του προπονητή του και θα μπει στο γήπεδο για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις το πρωτάθλημα.

Σ’ εγνωσμένο τοξικό περιβάλλον, για ένα τοξικό προϊόν που διακινείται σ’ αυτό το αποκρουστικό και καθόλου ρεαλιστικό περιβάλλον, ο ΠΑΟΚ ξεκινάει τις εγχώριες υποχρεώσεις του μ’ έναν πολύ ξεκάθαρο στόχο, την επιστροφή του στη μάχη της διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Στη θεωρία του μοιάζει να είναι το αυτονόητο, ωστόσο έπρεπε να επιστρέψει ο Ραζβάν Λουτσέσκου για να μας υπενθυμίσει πως για κάθε νίκη, κάθε τρόπαιο, για κάθε διαυκύβευμα γενικώς, πρέπει να το πιστέψεις, προκειμένου στο τέλος να το πετύχεις. Στο ποδόσφαιρο το αποτέλεσμα μετράει. Ποιο είναι το αποτέλεσμα; Ότι, με τον τρόπο του, ο Ρουμάνος δημιουργεί ξανά ένα περιβάλλον στο οποίο οι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν αυτό που κάνουν προτού, καν, μπουν να παίξουν.

Αυτό, δηλαδή, που έλειπε τα δύο χρόνια μετά την κατάκτηση του νταμπλ. Η πίστη. Η θέληση. Η επιθυμία. Η δίψα. Μπορεί να τερμάτισε ισάριθμες φορές στη δεύτερη θέση, αλλά κακά τα ψέματα ούτε πριν δύο χρόνια, πολύ περισσότερο πέρσι με το -26 στην πλάτη, δεν το διεκδίκησε από τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ είναι στην αρχή της… αρχής, όπως λέει ο προπονητής του. Χρειάζεται να δουλέψει σκληρά το επόμενο διάστημα για να εμφανιστεί στο γήπεδο έχοντας την πλήρη σφραγίδα και υπογραφή του Λουτσέσκου. Το σίγουρο είναι πως οι παίκτες αρχίζουν να εμπεδώνουν τη φιλοσοφία του και να πιστεύουν σ’ αυτό που κάνουν πάνω στο χορτάρι. Εμπιστοσύνη, λέγεται.

ΗΡΘΑΝ: Λούκας Τέιλορ (αμυντικός), Γιάσμιν Κούρτιτς (μέσος), Παναγιώτης Τζίμας (μέσος), Νέλσον Ολιβέιρα (επιθετικός), Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (μέσος), Αντερσον Εσίτι (μέσος), Σίντκλεϊ Φερέιρα (αμυντικός), Αλεξάντρου Μιτρίτσα (επιθετικός), Τσούμπα Άκπομ (επιθετικός).

ΕΦΥΓΑΝ: Δημήτρης Γιαννούλης (αμυντικός), Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα(αμυντικός), Μίκαελ Κρμέντσικ (επιθετικός), Χρήστος Τζόλης (επιθετικός), Αντριαν Περέιρα (αμυντικός), Αμρ Ουάρντα (μέσος), Νίκα Ννούα (μέσος), Λάζαρος Λάμπρου (επιθετικός).

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Να, λοιπόν, που φτάσαμε στη (νέα) εποχή του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο 52χρονος τεχνικός από το Βουκουρέστι βγάζει μια αύρα επιτυχίας και μια αισιοδοξία πως όλα θα πάνε καλά. Επιδραστικός στους ποδοσφαιριστές του, με τεράστια αυτοπεποίθηση, άριστος γνώστης της επικοινωνίας, ο Ρουμάνος είναι ο σταρ και το απόλυτο αφεντικό των Κυπελλούχων Ελλάδας. Ο Ιβάν Σαββίδης, διορθώνοντας το προ διετίας λάθος του, φρόντισε να το καταστήσει σαφές, εξάλλου ξέρει σε ποιον εμπιστεύεται το τιμόνι της ομάδας. Στον κορυφαίο -βάσει τίτλων και αριθμών- προπονητή στην ιστορία του κλαμπ, κατά γενική ομολογία στον καλύτερο διαθέσιμο προπονητή, που θα μπορούσε να έχει αυτή την εποχή.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Για να πω την αλήθεια, συνεχίζω να πιστεύω ακράδαντα ότι το πραγματικό αστέρι της ομάδας, είναι ο αρχηγός της, ο Αντρέ Βιεϊρίνια, όμως αν κοιτάξουμε πίσω στην περσινή χρονιά, ο κόσμος ψήφισε: Τζόλης. Οι ποδοσφαιριστές ψήφισαν: Ζίβκοβιτς. Από την στιγμή που ο πρώτος έπαψε να είναι κάτοικος Τούμπας και έχει μετακομίσει στο Νόριτς, ο δεύτερος είναι εδώ για να επιβεβαιώσει πάνω στο χορτάρι, ότι ως σταρ ολκής, είναι ο ποδοσφαιριστής που με μια μόνο κίνηση του μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς βαδίζει στο δεύτερο χρόνο της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, μιας έντονης σχέσης αγάπης που πέρσι μας προέκυψε απ’ το πουθενά και τείνει να εξελιχθεί σε… έρωτα της πρώτης ματιάς, ενδεχομένως μάλιστα, να μακροημερεύσει εάν κι εφόσον ολοκληρωθούν θετικά οι κουβέντες περί ανανέωσης-επέκτασης του συμβόλαιού του. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά, όλοι όμως είναι σίγουροι ότι και πάλι θα παρουσιάσει την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του, σε πολλά παιχνίδια θα είναι εκεί για να πάρει την ομάδα στις πλάτες της.

LIKE ΑΝ: Ο ΠΑΟΚ του Αμπέλ Φερέιρα, κυρίως, ήταν ένα σύνολο, που εκτός από τον πρωταθλητισμό, είχε ως στόχο να δώσει υπεραξία στην ομάδα του, να βγάλει παίκτες από τα σπλάχνα του, βλέποντας την εξέλιξη (και τη μεταγραφή) του Τζόλη, αλλά και το γεγονός ότι στο τέλος της περσινής χρονιάς, με τον Πάμπλο Γκαρσία, να κατακτά το κύπελλο, δεν μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια πλήρως αποτυχημένη περίοδο. Όμως, φέτος ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά. Τον έθεσε εκεί από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο, ο «στρατηγός» του. «Το πιστεύω τόσο πολύ μέσα μου, ότι φέτος θα κατακτήσουμε το νταμπλ», είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου μιλώντας στο Gazzetta, όχι κάτι διαφορετικό απ΄ αυτό που προσπαθεί να κάνει μέρος της καθημερινότητας της ομάδας του. Ο «Δικέφαλος» με τον Ρουμάνο (ξανά) στον πάγκο του, θα παίξει για το αποτέλεσμα. Θα είναι μια ομάδα που θα επιδιώξει να κυριαρχεί στο γήπεδο, με στόχο να κόψει πρώτος το νήμα στο τέλος της χρονιάς.

UNLIKE AN: Ο ΠΑΟΚ δεν είναι 100% έτοιμος. Όπως και πολλές ακόμη ομάδες. Ο «Δικέφαλος» είχε πολλά ανοικτά μέτωπα, πολλά πράγματα που έπρεπε να λύσει και η καθυστέρηση, που παρατηρήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, ενδεχομένως να του στοιχήσει. Με την πρόσληψη-επιστροφή του Λουτσέσκου έδειξε, καταρχήν, μια αποφασιστικότητα να αλλάξει, ωστόσο σ’ ένα καλοκαίρι που υπήρχαν οι προϋποθέσεις να βάλει γερά τα θεμέλια του πρωταθλητισμού, καθυστέρησε σε σημαντικά (μεταγραφικά) ζητήματα κάτι που που μπορεί να το πληρώσει ακριβά, σε μια άκρως απαιτητική χρονιά με στόχους διάκρισης σε Ελλάδα και Ευρώπη. Διπλό και τριπλό ταμπλό, δηλαδή. Ο προπονητής του δεν κρύβεται, έχει φροντίσει να επικοινωνήσει το σκεπτικό του στον κόσμο, το θέμα είναι αν θα καταφέρει να μην «πληγωθεί» από τον χαμένο χρόνο. Αυτή τη φορά δε θα υπάρχουν δικαιολογίες. Κι ο πρώτος που το γνωρίζει είναι ο Λουτσέσκου…

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΗ GAZZETTA: Αυτό που έζησα, παρακολουθώντας όλο το βασικό στάδιο της καλοκαιρινής προετοιμασίας είναι μια διαρκείς προσπάθεια του Ραζβάν Λουτσέσκου να παρουσιάσει μια «άλλη» ομάδα, όχι απαραίτητα γρήγορη, αλλά αποτελεσματική, λειτουργική και «νικήτρια». Μια ομάδα με μέταλλο που θα έχει μάθει να μπαίνει στο γήπεδο και να μασάει σίδερα. Να παίζει για τον προπονητή της, για τον κάθε στόχο, μικρό ή μεγάλο, που είχε μπροστά της. Ο Ρουμάνος ξέρει τον τρόπο, φαίνεται πως έχει και την συνταγή. Το ζητούμενο είναι το κατά πόσο θα καταφέρει η ομάδα, το σύνολο, το γκρουπ, να ανταπεξέλθει και ανταποκριθεί στη δεδομένη έξτρα πίεση που της έχει βάλει ο «Στρατηγός».

Λέγεται πως την ιστορία, τη γράφουν μόνο οι παρόντες. Όποτε κάθε γκρίνια και αφορισμοί για τη μη ενίσχυση της ομάδας, για το που πήγαν τα λεφτά από τις πωλήσεις και την Ευρώπη, καλό θα είναι να μπουν στην άκρη. Υπάρχει μια μεγάλη μερίδα οπαδών που έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στη διοίκηση, όλοι όμως εύχονται στο τέλος της χρονιάς να έχουν κάνει λάθος. Δείχνουν τυφλή εμπιστοσύνη στον Λουτσέσκου, αδιαφορώντας την ίδια ώρα για το ποιος φρόντισε να διορθώσει το προ διετίας λάθος και να τον φέρει πίσω. Ο ίδιος άνθρωπος είναι…
Να το επαναλάβω, μπας και το κατανοήσουμε κάποια στιγμή: Την ιστορία, τη γράφουν μόνο οι παρόντες. Όχι, αυτοί που δεν ήρθαν ή αυτοί που αποφάσισαν να φύγουν…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα