Λεωνίδας Μίνα, το νέο wonderkid του ΠΑΣ Γιάννινα

Δημήτρης Βέργος
Λεωνίδας Μίνα, το νέο wonderkid του ΠΑΣ Γιάννινα

bet365

Το νέο αστεράκι του ΠΑΣ Γιάννινα ακούει στο όνομα Λεωνίδας Μίνα. Πρόκειται για τον 17χρονο επιθετικό, ο οποίος μόλις το καλοκαίρι υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του.

Ο Λεωνίδας Μίνα αποτελεί το νέο πρότζεκτ του ΠΑΣ Γιάννινα. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος δεν έχει συμπληρώσει ακόμα το 18ο έτος της ηλικίας του, γεννημένος στις 28 Μαρτίου του 2004. Ένας παίκτης, με πλούσιο ταλέντο, ο οποίος μπορεί να μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια, ξεκινώντας με τον πλέον ονειρικό τρόπο την επαγγελματική του καριέρα.

Στις αρχές του Οκτώβρη στο ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, ο ΠΑΣ Γιάννινα ψάχνει την ισοφάριση στα τελευταία λεπτά και ο Ηρακλής Μεταξάς ρίχνει τον Μίνα στο 82' στη θέση του Καραχάλιου. Ο μικρός έξι λεπτά αργότερα στο επαγγελματικό του ντεμπούτο ήταν εκείνος που με δική του ασίστ στο γκολ του Μορέιρα συνέβαλε στο να φύγει ο ΠΑΣ με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Μίνα θα θυμάται για πάντα το ντεμπούτο του στη Super League Interwetten και στον ΠΑΣ Γιάννινα φαίνονται διατεθειμένοι να του δώσουν χρόνο συμμετοχής και να αναδείξουν το ταλέντο του. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι μετά τα πρώτα λεπτά συμμετοχής που πήρε στο Περιστέρι, ο Μίνα μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά τόσο στην ήττα με 1-0 από τον Απόλλωνα Σμύρνης, όσο και στο ισόπαλο 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης την Κυριακή, ενώ στο Κύπελλο με την ΑΕΛ ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα.

Ο Μίνα στο ματς Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο μερικοί μήνες που ο Μίνα έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, υπογράφοντας μαζί με τους νεαρούς Ιάσονα Κύρκο και Γιάννη Ρίζο, το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του, προερχόμενος από την Κ19 του ΠΑΣ Γιάννινα. Ούτε ο ίδιος, ωστόσο, θα μπορούσε να φανταστεί ότι τα πράγματα θα εξελίσσονταν τόσο γρήγορα και θα έβρισκε τόσο άμεσα τον δρόμο στην πρώτη ομάδα, βγάζοντας και ασίστ στο ντεμπούτο του με την ομάδα των Ιωαννίνων.

Ο Μίνα δεν αποτελεί προϊόν των Ακαδημιών του ΠΑΣ, αλλά βρέθηκε εκεί πριν από ακριβώς δύο χρόνια. Έπειτα από μια δεκαετία στις ακαδημίες της Ένωσης Πάργας, ο Μίνα εντάχθηκε στην Κ17 του ΠΑΣ Γιάννινα και κατάφερε να πείσει με το ταλέντο του. Δεν ξεχωρίζει όμως μόνο για αυτό, αλλά και για τον εξαιρετικό χαρακτήρα του, όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν καλά. Ένα παιδί ταπεινό και με μεγάλη όρεξη για δουλειά και για εξέλιξη, η οποία είναι συνεχώς ανοδική και δεν έχει καν ενηλικιωθεί.

Αυτό που άρεσε στο ντεμπούτο του είναι η κίνηση που κάνει στη φάση της ασίστ στο γκολ του Μορέιρα. Στο σημείο που υποδέχθηκε την μπάλα, πλάγια μέσα στην περιοχή και απέναντι από τον τερματοφύλακα, ο Μίνα θα μπορούσε κάλλιστα λόγω και του νεαρού της ηλικίας του να προσπαθήσει να τελειώσει μόνος του τη φάση για να γίνει «ήρωας». Δεν το έκανε όμως, αλλά είχε το καθαρό μυαλό για να σιγουρέψει το γκολ, πασάροντας παράλληλα στον συμπαίκτη του. Ένα χαρακτηριστικό αλτρουισμού, από το οποίο κέρδισε πόντους με το «καλημέρα»...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα