Πειθαρχική έρευνα για το Πανθεσσαλικό από τον αθλητικό εισαγγελέα

Πειθαρχική έρευνα για το Πανθεσσαλικό από τον αθλητικό εισαγγελέα

bet365

Τον δρόμο της δικαιοσύνης πήρε η υπόθεση των επεισοδίων που έλαβαν χώρα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο καθώς ο αθλητικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, ζήτησε τις εκθέσεις όλων των αρμοδίων οργάνων.

Η υπόθεση ήδη έχει παραπεμφθεί στα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, αναμενόμενη ήταν επίσης και η εισαγγελική παρέμβαση από τον Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο ο οποίος ζήτησε όλα τα στοιχεία και τις εκθέσεις των αρμόδιων φορέων ούτως ώστε να επιληφθεί επί του ζητήματος. Ο αθλητικός εισαγγελέας δεν θα εξετάσει μόνο το θέμα των επεισοδίων στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου αλλά και το κατά πόσο τηρήθηκαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα όπου η εικόνα και το φωτογραφικό υλικό αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα της όλης κατάστασης και πιθανόν να προχωρήσει σε διώξεις και σε φυσικά πρόσωπα. Για την ακρίβεια, προβλέπεται να πάρει στα χέρια του τις εκθέσεις παρατηρητή και Αστυνομίας.

Ένα από τα σημεία-κλειδιά στην υπόθεση έχει να κάνει με τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος των εισιτηρίων από την ΠΑΕ Βόλος όπου πλέον δεν αμφισβητείται ότι τα εκδοτήρια ήταν ανοιχτά και διατέθηκαν εισιτήρια και σε φίλους του Άρη. Ήδη υπάρχουν μαρτυρίες από δεκάδες φίλους των «κίτρινων» οι οποίοι μάλιστα κατήγγειλαν ότι αφού προμηθεύτηκαν τα εισιτήριά τους από τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου και εν συνεχεία δεν τους επιτράπηκε η είσοδος στο γήπεδο! Στη συγκεκριμένη κατηγορία προχώρησε και ο σύνδεσμος οπαδών του Άρη SUPER 3 με ανακοίνωσή του, τονίζοντας ότι οι φίλοι της ομάδας έπεσαν θύμα εμπαιγμού από τη θεσσαλική ομάδα.

Ο Άρης περιμένει από τη δικαιοσύνη να επιληφθεί της υπόθεσης με το άρθρο 14 του ΚΑΠ

Μέχρι στιγμής, η ΠΑΕ Άρης δεν έχει προχωρήσει στην παραμικρή επίσημη αντίδραση για όσα έλαβαν χώρα στο Πανθεσσαλικό Σταδιο κι αυτή η στάση που κρατά, προφανώς, δεν είναι τυχαία. Για την ακρίβεια, δεν έλαβε εισιτήρια καθώς αυτό δεν προβλέπεται βάσει νομοθεσίας, διάβασε και η ίδια την ανακοίνωση της περασμένης Παρασκευής (5/11) της ΠΑΕ Βόλος βάσει της οποίας εισιτήρια επρόκειτο να διατεθούν στους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας της θεσσαλικής ομάδας και στα μέλη αυτής και φυσικά, δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στη διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα από τα εκδοτήρια του Πανθεσσαλικού Σταδίου την ημέρα του αγώνα.

Παράλληλα, η ΠΑΕ Άρης δεν είχε την παραμικρή συμμετοχή στο επιχειρησιακό σχέδιο (;) διαχείρισης των οπαδών της ομάδας που βρέθηκαν έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο έχοντας εισιτήριο του αγώνα στα χέρια της, γι’ αυτό ισχυρίζεται ότι δεν έχει εμπλοκή στην όλη ιστορία. Για τον ίδιο λόγο περιμένει ότι η αθλητική δικαιοσύνη θα επιληφθεί επί του θέματος βάσει του άρθρου 14 του ΚΑΠ βάσει του οποίου ισχύουν τα εξής:

«Η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας υπέχει ευθύνη για την απρεπή συμπεριφορά μεταξύ των δικών της φιλάθλων που βρίσκονται στο γήπεδο και ομοίως ενδέχεται να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο και με περαιτέρω κυρώσεις, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο επόμενο άρθρο. Οι οπαδοί που καταλαμβάνουν τμήμα του σταδίου για τους φιλοξενούμενους, θεωρούνται ως οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, εκτός εάν αποδειχθεί το αντίθετο.

Η απρεπής συμπεριφορά συμπεριλαμβάνει ενδεικτικά τη βία προς πρόσωπα ή αντικείμενα, την πυροδότηση εμπρηστικών συσκευών, την εκσφενδόνιση αντικειμένου, την ανάρτηση πανό ή την εκφώνηση συνθημάτων με προσβλητικό για πρόσωπα ή πολιτικό περιεχόμενο ή την εισβολή προσώπων στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τιμωρείται και τιμωρείται η γηπεδούχος αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταύτα η δεύτερη πούλησε εισιτήρια σε φιλάθλους της πρώτης».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα