Παναθηναϊκός: Οι... μοιραίοι έγιναν ωραίοι

Παναθηναϊκός: Οι... μοιραίοι έγιναν ωραίοι

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οι... μοιραίοι έγιναν ωραίοι

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το εύκολο και όμορφο απόγευμα του Παναθηναϊκού επί του Ατρομήτου, τους Παλάσιος και Αϊτόρ, τον καταπληκτικό Βιγιαφάνιες και την τιμιότητα των δύο αναπληρωματικών ακραίων μπακ.

Άνετα, εύκολα και ωραία. Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε το βροχερό απόγευμά του στη Λεωφόρο κόντρα στον Ατρόμητο. Με καλό ποδόσφαιρο από την στιγμή που άνοιξε το σκορ, με κυριαρχία, σοβαρότητα και χωρίς να απειληθεί ουσιαστικά ούτε σε μια φάση, νίκησε 2-0, επέστρεψε στα τρίποντα και το σημαντικότερο;

Από την επανέναρξη του πρωταθλήματος στις αρχές του Νοεμβρίου, εκτός από την βελτιωμένη του εικόνα πάνω στο χορτάρι, παρουσιάζει και μια συνέπεια που δεν είχε, στα αποτελέσματα. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια, έχει τέσσερις νίκες και έχασε μοναχά από την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι, σε ένα παιχνίδι όπου βάσει απόδοσης και ποιοτικών ευκαιριών άξιζε πολλά περισσότερο από το... τίποτα.

γεδ

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκτός από την πρόοδο πάνω στο χορτάρι που μόνο κάποιος άσχετος με το σπορ δεν μπορεί να κατανοήσει, αρχίζει έστω και αργά να φτάνει στο ζητούμενο και το αυτονόητο για να πετύχει τους φετινούς του στόχους. Την ουσία. Τους βαθμούς.

Οι 20 πόντοι, πάντως, σε 13 αναμετρήσεις στο τέλος του πρώτου γύρου φυσικά και δεν μπορούν να προκαλούν ικανοποίηση. Πόσω μάλλον από την στιγμή που το Τριφύλλι δεν είναι μια ομάδα ως εικόνα που να ανταποκρίνεται σε αυτή την ισχνή συγκομιδή. Δικαίως ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε πως η ομάδα του θα έπρεπε να τα έχει πάει πολύ καλύτερα. Πάντως, είναι πιθανότερο μια ομάδα που είναι καλή πάνω στο χορτάρι να γυρίσει την παρτίδα μέσα στην χρονιά παρά ένα συνονθύλευμα που έτυχε να κερδίσει μερικά ματς συνεχόμενα και στην συνέχεια απέτυχε παταγωδώς επειδή όλος ο οργανισμός... παραμυθιάστηκε.

Ανταπέδωσαν την εμπιστοσύνη του προπονητή Αϊτόρ και Παλάσιος

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ αμφότεροι πέταξαν στα σκουπίδια σπουδαίες ευκαιρίες. Από εκείνες που ποδοσφαιριστές της δικής τους αξίας, θα πρέπει να στέλνουν στο πλεκτό. Αϊτόρ και Σεμπάστιαν Παλάσιος ήταν οι μοιραίοι για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Σήμερα στην Λεωφόρο, όμως, ήταν ωραίο και καθοριστική στην νίκη της ομάδας του.

Ο Γιοβάνοβιτς τους εμπιστεύθηκε, τους έριξε ξανά βασικούς στο χορτάρι και εκείνοι ανταπέδωσαν. Σημαντική επιλογή από τον Σέρβο προπονητή. Μόλις άλλαξαν πτέρυγες, ο Αϊτόρ με την τέλεια σέντρα έφτιαξε το ένατο φετινό γκολ του killer Καρλίτος(του... χοντρού που δεν κάνει και είναι στη transfer list) και λίγα λεπτά αργότερα δημιούργησε και δεύτερη συνθήκη καθαρής ευκαιρίας με τον Παλάσιος να χάνει ξανά το άχαστο. Ο Αργεντινός εξτρέμ, όμως, στο 75᾽ συνδέθηκε επιτέλους με το πλεκτό με μια κίνηση που του αρέσει και κατά το παρελθόν χάρη σε αυτή... έβγαζε το ψωμάκι του. Από τα αριστερά έκλεισε προς τα μέσα, εκτέλεσε με το δεξί από τα όρια της περιοχής και 2-0.

Ο Ελ Τούκου σιγά σιγά ανεβαίνει, γίνεται πιο αποτελεσματικός(2 γκολ και 2 ασίστ μέχρι τώρα) και θα προκαλούσε προβληματισμό αν είχε την εικόνα των πρώτων παιχνιδιών, όπου ήταν εντελώς εκτός κλίματος. Τον τελευταίο μήνα είναι ξεκάθαρο πως ο βαθμός της προσαρμογής του έχει αυξηθεί και όπως γράφαμε και τον Αύγουστο, το γκολ ήταν πάντοτε θέμα ψυχολογίας για τον ίδιο και όχι ποιοτικής εκτέλεσης. Δεν ήταν ποτέ goleador, δεν θα γίνει στην Ελλάδα. Όταν, όμως, είναι καλά, φάσεις σαν εκείνη που χάνει στο πρώτο ημίχρονο ή κόντρα στην ΑΕΚ, θα τις στέλνει στο πλεκτό.

Τίμιες οι ρεζέρβες, mvp ο Βιγιαφάνιες

Για πρώτη φορά φέτος, ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με τους δύο αναπληρωματικούς του ακραίους αμυντικούς. Σάντσες δεξιά, Χατζηθεοδωρίδης αριστερά. Αμφότεροι ήταν τιμιότατοι. Εξαιρετικοί ανασταλτικά, έκαναν τα βασικά δημιουργικά, με τον Αργεντινό μπακ να δημιουργεί μια καθαρή ευκαιρία για τον Καρλίτος στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Έλληνας μπακ πήρε περισσότερες προσπάθειες, περισσότερα ανεβάσματα αλλά οι επιλογές του στη τελική πάσα δεν ήταν αυτές που θα έπρεπε. Ο βαθμός, όμως και για τους δύο ήταν καλός.

φσ

Σε ακόμη ένα παιχνίδι, πάντως, κορυφαίος ήταν ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Ο Αργεντινός εκτός από την σημαντική του συνεισφορά στo passing game, τα κάθετα περάσματα στο επιθετικό τρίτο και τις ποιοτικές του μεταβιβάσεις, έκανε σπουδαίο ματς ανασταλτικά με 4-5 πολύ σημαντικά τάκλιν στη μεσαία γραμμή, με κοψίματα, επανακτήσεις, σωστή τακτική συμπεριφορά. Ο Παναθηναϊκός εδώ και καιρό παίρνει πράγματα από το μεγαλύτερό συμβόλαιο και η βελτίωση οφείλεται και στην... ανάσταση του Αργεντινού μέσου στα χέρια του Ιβάν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.