Η «εύθραυστη» στήριξη στον Γιώργο Παράσχο
Ο Ατρόμητος μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έχασε και από τον Ολυμπιακό στο Περιστέρι και οι «μουρμούρες» που είχαν καταλαγιάσει ως ένα βαθμό, μετά την εμφατική του νίκη με 4-1 επί του Απόλλωνα έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους, αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Γιώργος Παράσχος αποδοκιμάστηκε έντονα μετά το σφύριγμα της λήξης, με την πλειοψηφία του κόσμου να επιθυμεί μια νέα αλλαγή στον πάγκο, στάση που το τελευταίο διάστημα μεταφέρεται ξεκάθαρα μέσα από τα social media από τους φίλους της ομάδας.
Ασφαλώς και η επιθυμία-απαίτηση δεν έχει να κάνει με τα αποτελέσματα στα δύο τελευταία ματς (με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό). Διότι κακά τα ψέματα δύο ήττες απέναντι σε αυτές τις ομάδες είναι μέσα στο πρόγραμμα. Εκείνο όμως που έχει δυσαρεστήσει άπαντες στο Περιστέρι είναι η εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα. Και κυρίως η βελτίωση και η αφύπνιση που βλέπει να μην έρχεται. Ένα βήμα μπροστά, δύο πίσω. Ομάδα δίχως αρχή, μέση, τέλος. Ο Ατρόμητος χάνει από όλους, εντός, εκτός και το χειρότερο είναι ότι παίζει αντιποδόσφαιρο.
Ο Παράσχος δεν κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας μετά την απομάκρυνση του Λόπεθ. Ανέλαβε τον Ατρόμητο την 4η αγωνιστική, στο εντός έδρας ματς με τον Άρη και σε έντεκα αγώνες πρωταθλήματος, ο απολογισμός για τους Περιστεριώτες είναι μόλις 8 βαθμοί, ενώ στις απώλειες συγκαταλέγονται η εντός έδρας ήττα με Ιωνικό, η ισοπαλία με Γιάννενα, αλλά και οι εκτός έδρας ήττες με κάτω τα χέρια από ΟΦΗ και Αστέρα. Τα παραπάνω αποτελέσματα δεν θα έπαιζαν τόσο σημαντικό ρόλο αν η ομάδα εμφάνιζε σημάδια βελτίωσης και αποκτούσε ταυτότητα, αγωνιστική με αγωνιστική.
Αντιθέτως, οι ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου δεν έχουν εμπνευστεί από την έλευση του 69χρονου τεχνικού, σε αρκετές περιπτώσεις φαίνονται μπερδεμένοι στον αγωνιστικό χώρο και το 3-5-2 στο οποίο επιμένει, δεν δείχνει να λειτουργεί και να βοηθάει την ομάδα, βάσει του υλικού που διαθέτει. Παρά τα τρία στόπερ και τα τρία αμυντικά χάφ, ο Ατρόμητος δέχεται γκολ κατά ριπάς και παράλληλα αδυνατεί να δημιουργήσει φάσεις στην αντίπαλη εστία. Το σημαντικότερο δε, είναι ότι αυτή η κατάσταση φαντάζει μη αναστρέψιμη. Γι αυτό αρκετοί θεωρούν ότι είναι επιβεβλημένες κάποιες αλλαγές τον Ιανουάριο. Όχι μόνο σε ότι αφορά τον πάγκο, αλλά και στο ρόστερ.
Αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος. Διότι υπάρχει και αυτή, η οποία λέει ότι «δεν γίνεται να αλλάζουμε συνεχώς προπονητές». Ο Γιώργος Σπανός άλλωστε, σε όλη του την διαδρομή έχει δείξει ότι δεν είναι «προπονητοφάγος», δίνει πίστωση χρόνου και έχει την τάση να βοηθάει με άλλους τρόπους την ομάδα πριν αποφασίσει να αλλάξει την τεχνική ηγεσία. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ατρόμητος παρόλο που βλέπει ότι η ομάδα αυτή τη στιγμή είναι «άρρωστη», θεωρεί ότι εκτός από το προπονητικό τιμ, μεγάλο μερίδιο ευθύνης ανήκει και στους ποδοσφαιριστές. Ίσως το μεγαλύτερο, διότι αυτοί παίζουν και κρίνονται στον αγωνιστικό χώρο.
Για παράδειγμα δεν γίνεται με την ποιότητα που υπάρχει στα στόπερ να γίνονται κάθε αγωνιστική τόσο παιδικά και αστεία λάθη και η ομάδα από το πουθενά να κυνηγάει διαρκώς το σκορ. Ούτε μπορεί να απαξιωθεί τόσο εύκολα το ρόστερ και οι παίκτες που αποθεώνονταν το καλοκαίρι, να ξέχασαν την μπάλα που ήξεραν. Επομένως, αυτόματα τίθεται και ζήτημα κακής νοοτροπίας, η οποία πρέπει πάση θυσία να αλλάξει άμεσα, διότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν. Από εκεί και πέρα θα γίνουν και κάποιες προσθήκες (3-4) σε θέσεις που η ομάδα «πονάει». Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι η (για την ώρα) στήριξη στον Παράσχο θα είναι εσαεί.
Το ματς με τον Παναιτωλικό δεν αποκλείεται να σημάνει την απαρχή εξελίξεων. Τόσο στο θέμα του προπονητή, όσο και σε αυτό του μεταγραφικού σχεδιασμού. Το αποτέλεσμα και η εικόνα της ομάδας στον «τελικό» του Αγρινίου θα κρίνουν το μέλλον αρκετών. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα είναι πολύ πιθανό να φέρει αλλαγή στον πάγκο του Ατρομήτου και παράλληλα, να σηματοδοτήσει τις εξελίξεις σε ότι αφορά τις προσθήκες και τις αποχωρήσεις.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- Λανουά: «Κάθε διαιτητής παίρνει κατά μέσο όρο 200 αποφάσεις σ' ένα ματς»
- H παραδοχή του Βαλέρι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου: «Ο VAR έπρεπε να παρέμβει σε 69 φάσεις, το έκανε στις 46»
- Συνεδρίαση Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου: Η συζήτηση για ξένους VARίστες στα ματς των μικρότερων ομάδων