Ολυμπιακός: Το χρονοδιάγραμμα του deal για Ντιμπί Κεϊτά και η μεταγραφή Καρβάλιο

Δημήτρης Σαμόλης
Ολυμπιακός: Το χρονοδιάγραμμα του deal για Ντιμπί Κεϊτά και η μεταγραφή Καρβάλιο

bet365

Το Gazzetta αναλύει το χρονοδιάγραμμα για το διαφαινόμενο deal του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τον Ντιμπί Κεϊτά. Θέμα χρόνου και η άφιξη του Ζοάο Καρβάλιο στο Λιμάνι.

Ο Ολυμπιακός έκανε την αρχή με τον Κώστα Μανωλά, συνέχισε με τον Μπαντιουνγκά Φαντιγκά και η επόμενη προσθήκη που θα επιδιώξει να κλείσει σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο, δίχως όπως προκύπτει να είναι η τελευταία, είναι αυτή του Ντιμπί Κεϊτά. Ο 19χρονος εξτρέμ ανήκει στη Ρεάλ Μαδρίτης, με την οποία διαπραγματεύονται οι «ερυθρόλευκοι» για να ολοκληρώσουν το deal. Για την ακρίβεια, μόνο αυτό απομένει για να αφήσει τους «Μερένγκες» και να φορέσει τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας ο Ισπανός ακραίος επιθετικός με καταγωγή από το Μάλι. Άλλωστε με τον ποδοσφαιριστή φέρεται να υπάρχει συμφωνία σε όλα. Δηλαδή στο χρόνο του συμβολαίου, στα χρήματα, στην προοπτική που υπάρχει γι' αυτόν στον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, αυτό που προκύπτει από τη Μαδρίτη είναι πως μέχρι την Τετάρτη (19/1) ή Πέμπτη (20/1) θα έχει κλειδώσει η συμφωνία των δύο ομάδων και πως ο Κεϊτά θα ταξιδέψει στην Ελλάδα μέχρι το Σαββατοκύριακο (22-23/1), ή και νωρίτερα, για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό.

Το who is who του Κεϊτά

Ο Ντιμπί Κεϊτά είναι γεννημένος στις 8 Ιουλίου 2003 και έχει ύψος 1.81. Γεννήθηκε στο Τολέδο της Ισπανίας και αγωνίζεται ως αριστερός εξτρέμ. Από τη Ράγιο Βαγιεκάνο μεταπήδησε στα τμήματα υποδομής της Ρεάλ Μαδρίτης, το 2016. Εκεί ανήκε μέχρι και σήμερα, έχοντας φτάσει στην U19. Διαθέτει χαρακτηριστικά που λείπουν από την Ελλάδα. Είναι γρήγορος, έχει έκρηξη στα πρώτα μέτρα, ικανός στο ένας εναντίον ενός, αριστεροπόδαρος. Αυτοί που τον έχουν ζήσει κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα. «Χρειάζεται να τον αγκαλιάσει η ομάδα, θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση και σίγουρα θέλει χρόνο προσαρμογής. Στην καλή του μέρα μπορεί να πάρει μόνος του ένα παιχνίδι» μας είπαν. Το 2018 τα ισπανικά media μιλούσαν για το νέο μεγάλο αστέρι της Ρεάλ και για έναν από τους πιο υποσχόμενους παίκτες της γενιάς του. Ένα γκολ που σημείωσε τον Νοέμβριο του 2018 με τους «Μερένγκες» είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και όλοι μιλούσαν γ' αυτόν. Ο Ολυμπιακός εδώ και μέρες βρισκόταν σε επαφή με τους εκπροσώπους του νεαρού ποδοσφαιριστή και η υπόθεση της μεταγραφής του έχει μπει στην τελική ευθεία.

Προχωρά του Ζοάο Καρβάλιο

Τα τελευταία χρόνια το όνομα του Ζοάο Καρβάλιο έχει συνδεθεί με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτή τη φορά το νερό έχει μπει στο αυλάκι και είναι θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα ο Πορτογάλος για να υπογράψει στους «ερυθρόλευκους». Ο 24χρονος επιτελικός μέσος αποκτήθηκε από τη Νότιγχαμ Φόρεστ το καλοκαίρι του 2018 αντί 15.000.000 ευρώ από τη Μπενφίκα, αλλά επί της ουσίας ποτέ δεν κατάφερε να «πιάσει» στους Ρεντς. Εφέτος έχει παίξει σε οκτώ ματς, με απολογισμό δύο γκολ σε 327 λεπτά. Ο Πορτογάλος έχει παίξει σε δέκα παιχνίδια με τη Μπενφίκα, σε 15 με τη Σετούμπαλ, σε 36 με την Αλμερία και σε 75 με τη Φόρεστ. Και κάτι τελευταίο, αλλά σημαντικό. Ο Καρβάλιο δεν θα έρθει από το Νότιγχαμ με τη μορφή δανεισμού. Θα έρθει για να υπογράψει για τα επόμενα χρόνια. Θα ανήκει στον Ολυμπιακό και η θητεία του στην αγγλική ομάδα θα λάβει τέλος.

 

Photo Credits: Getty

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα