ΑΕΚ: Τζαβέλλας - Μήτογλου, το πιο αποτελεσματικό δίδυμο στην άμυνα

ΑΕΚ: Τζαβέλλας - Μήτογλου, το πιο αποτελεσματικό δίδυμο στην άμυνα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Τζαβέλλας - Μήτογλου, το πιο αποτελεσματικό δίδυμο στην άμυνα

bet365

Βάσει εικόνας και στατιστικής η ΑΕΚ βρίσκει ηρεμία με τους δύο Έλληνες στόπερ στο κέντρο της άμυνάς της, ενώ συνολικά η ανασταλτική λειτουργία της δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Η ΑΕΚ στα παιχνίδια που δεν... σκότωσε, τιμωρήθηκε από την ευάλωτη ανασταλτική της λειτουργία και έχασε δύο εντός έδρας ματς από ΟΦΗ και Παναιτωλικό. Δύο οδυνηρές ήττες για την Ένωση. Αντίθετα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο η ΑΕΚ φρόντισε να βρει το δεύτερο γκολ και να τελειώσει ουσιαστικά το ματς, ενώ η ανασταλτική της λειτουργία ήταν φανερά βελτιωμένη. Το αποτέλεσμα ήtαν η ΑΕΚ να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης, δείχνοντας ότι αν αποφεύγει τις παθογένειές της, τότε δεν αδικεί τον εαυτό της.

Η συνολική αμυντική συμπεριφορά της ΑΕΚ στο ματς με τον Ατρόμητο ήταν αλάνθαστη. Τόσο η αμυντική γραμμή που έβγαζε σταθερότητα, όσο και η μεσαία γραμμή με το κλείσιμο των χώρων αλλά και τα άκρα και η επίθεση με την πίεση και το γεγονός ότι δεν επέτρεπαν στον Ατρόμητο να βρει διαδρόμους. Συνολικά οι κιτρινόμαυροι ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αμυντικό πλάνο από την αρχή ως το τέλος και αυτό μέτρησε.

Αξίζει πάντως μια ειδική αναφορά στο κέντρο της αμυντικής γραμμής καθώς όπως αποδεικνύεται από τα τελευταία παιχνίδια το δίδυμο του Τζαβέλλα με τον Μήτογλου βάσει εικόνας, αλλά και στατιστικών, είναι το πιο αποτελεσματικό. Τζαβέλλας και Μήτογλου έχουν συνθέσει τρεις φορές το δίδυμο του κέντρου άμυνας της ΑΕΚ και τις τρεις φορές η Ένωση έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Ο Τζαβέλλας πανηγυρίζει το γκολ με Ατρόμητο

Είναι ένα δίδυμο που έχει εμφανιστεί μέσα στο 2022 με Λαμία, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, σε ματς που η ΑΕΚ όχι μόνο κράτησε το μηδέν, αλλά δεν απειλήθηκε ουσιαστικά. Προφανώς και η συνολική ανασταλτική λειτουργία, ειδικά στα δύο τελευταία ματς με ΠΑΟΚ και Ατρόμητο ήταν αυτή που μέτρησε, ωστόσο οι δύο Έλληνες στόπερ παίρνουν τα credits. Οι δυο τους δείχνουν να έχουν χημεία μέσα στο ματς και να επικοινωνούν σωστά. Κάτι πολύ σημαντικό για τους κεντρικούς αμυντικούς μιας ομάδας. Άλλωστε ο Τζαβέλλας από την αρχή είχε πάρει από κοντά τον νεαρό στόπερ και το δέσιμό τους βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο.

Ρίχνοντας και μια ματιά στα στατιστικά της πλατφόρμας του Wyscout, ο Τζαβέλλας στις αμυντικές μονομαχίες είχε απόλυτη επιτυχία με 7/7 κόντρα στη Λαμία και 6/6 κόντρα στον ΠΑΟΚ και απέναντι στον Ατρόμητο 3/5. Ο Μήτογλου είχε 5/7 επιτυχημένες αμυντικές μονομαχίες με τη Λαμία, 8/12 με τον ΠΑΟΚ και 3/5 απέναντι στον Ατρόμητο. Οι Τζαβέλλας και Μήτογλου σταμάτησαν πολλές φορές τους αντιπάλους τους με τον πρώτο να έχει τέσσερα κοψίματα με τη Λαμία, έξι με τον ΠΑΟΚ και άλλα τέσσερα με τον Ατρόμητο, και τον Μήτογλου να καταγράφει ακόμα καλύτερα ποσοστά με πέντε κοψίματα κόντρα στη Λαμία, 11 με τον ΠΑΟΚ και επτά στο ματς με τον Ατρόμητο.

Τα αμυντικά δίδυμα της ΑΕΚ:

Τζαβέλλας - Βράνιες: 10 παιχνίδια, 4 φορές το μηδέν

Βράνιες - Μήτογλου: 6 παιχνίδια, 2 φορές το μηδέν

Τζαβέλλας - Μήτογλου: 3 παιχνίδια, 3 φορές το μηδέν

Τζαβέλλας - Σβάρνας: 1 παιχνίδι, 1 φορά το μηδέν

Σβάρνας - Μήτογλου: 1 παιχνίδι, 0 φορές το μηδέν

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα