Ολυμπιακός: Ο Γκάρι Ροντρίγκες δείχνει σε Λόπες και Ονιεκούρου πως αρπάζει κανείς τις ευκαιρίες

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Ο Γκάρι Ροντρίγκες δείχνει σε Λόπες και Ονιεκούρου πως αρπάζει κανείς τις ευκαιρίες

bet365

Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι έδειξε τον... δρόμο σε Λόπες και Ονιεκούρου, αρπάζοντας από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Είναι γεγονός πως τον έμπειρο μεσοεπιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι αλλά μεγαλωμένο ποδοσφαιρικά στην Ολλανδία και την Ευρώπη δεν τον έχουμε δει πολύ φέτος με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Κάτι ορισμένα θέματα ετοιμότητας, κάτι το γεγονός ότι δεν ήρθε νωρίς και φυσικά και το Κόπα Άφρικα που δεν άφησε και πολλά περιθώρια.

Να όμως που ήρθε η χρονική συγκυρία για να επιστρέψει στο βασικό σχήμα και μάλιστα παίζοντας μαζί με Βαλμπουενά, Αγκιμπού Καμαρά και Ελ Αραμπί μπροστά. Ο Γκάρι Ροντρίγκες δεν ήταν μόνο ότι σκόραρε και μάλιστα δύο φορές (μία από κάθε ημίχρονο). Ήταν η συνολική του μεσοεπιθετική παρουσία που έβγαλε θετικό πρόσημο. Η προσπάθειά του και τα τρεξίματά του.

Ειδικά στο α' μέρος παρουσίασε μία ενθαρρυντική εικόνα ενόψει της συνέχειας. Και σίγουρα έδειξε και στον Ονιεκούρου και στον Λόπες το πως αξιοποιείται μία ευκαιρία, διότι πολύ απλά έχει αγωνιστεί σαφώς λιγότερο και από τους δυο τους.

Και στο β' μέρος όμως κυνήγησε το γκολ. Και τα κατάφερε με το κλέψιμο πάνω στον Βργκοτς και το πολύ καλό τελείωμά του. Να θυμίσουμε πως ο 31χρονος Ροντρίγκες έχει 11 ματς φέτος με 2 γκολ και 1 ασίστ (τα 2 γκολ τα έχει στον Ολυμπιακό). Η στατιστική δε στο τέλος του αγώνα έβγαλε πως είχε 2 γκολ σε 3 τελικές.

Εξαιρετικό ματς να το βλέπεις αλλά ξανά επιπόλαιος επιθετικά Ολυμπιακός

Ότι ο Παναιτωλικός είναι μια καλή και ανεβασμένη ομάδα που φέτος κάνει... ζημιές στους μεγάλους το ξέρουμε και το έχουμε δει. Όπως ότι φυσικά έχει δυσκολέψει και τον Ολυμπιακό. Εάν δει κανείς συνολικά τον αγώνα ήταν ωραίος και... χορταστικός με δοκάρια και από τις 2 ομάδες, γκολ και φάσεις. Τα είχε όλα. Ανοιχτό ποδόσφαιρο και γενικά μία αναμέτρηση που είναι ευχάριστη για τον θεατή ή τον φίλαθλο.

Και πάλι ο Ολυμπιακός ήταν επιπόλαιος μεσοεπιθετικά. Κυρίως επιπόλαιος στην τελική του προσπάθεια. Έκανε ένα φοβερό ξεκίνημά του που όμοιό του δύσκολα θα θυμηθούμε σε τουλάχιστον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος με ένα 2-0 έως το 4ο λεπτό, πλην όμως στη συνέχεια αφού δεν έβαλε και τρίτο γκολ με το 2-1 ήταν κάπως στο... όριο. Χρειάστηκε το 2ο τέρμα του Ροντρίγκες για να τελειώσει το ματς και ενώ ο Καρέλης είχε μεγάλη φάση για να έκανε το 2-2.

Και φυσικά θα πρέπει να αναλογιστούμε πως τα δύο πρώτα γκολ των Πειραιωτών προήλθαν από χαμένες ευκαιρίες. Στο 1-0 έχει αποκρουστεί η κεφαλιά του Ελ Αραμπί για να σκοράρει ο Βαλμπουενά και στο 2ο υπάρχει το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά και μετά το δοκάρι του Ελ Αραμπί για να βγει το γκολ του Ροντρίγκες.

Τέλος καλό όλα καλά για τον Ολυμπιακό που για μένα αυτό που θα πρέπει να βελτιώσει εκτός από τα τελειώματά του και το πως λειτουργεί από τη μέση και μπροστά κυρίως στο κομμάτι των επιστροφών του μετά από χαμένες μπάλες. Τώρα σε επίπεδο πρωταγωνιστών πλην του Βαλμπουενά που... πλήγωσε σε έναν ακόμα αγώνα τον Παναιτωλικό ο Βατσλίκ ξεχώρισε για ακόμα ένα παιχνίδι και σίγουρα δεν έχει ευθύνη για το τέρμα του Μόρσεϊ, ο οποίος εξέθεσε αμυντικά τον Ρέαμπτσιουκ για να σκοράρει μετά.

Υ.Γ. Η δολοφονία του 19χρονου Άλκη έχει σοκάρει όλο το πανελλήνιο. Ένα νέο παιδί που είχε τόσα όνειρα να φεύγει έτσι από τη ζωή. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για έναν γονιό από το να χάνει έτσι το παιδί του. Τόσο απότομα, τόσο άσχημα και με τέτοια βία. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Σε τέτοιες στιγμές απαιτείται εκτός από σοβαρότητα να είναι μετρημένα τα λόγια αλλά και να υπάρξει τέτοια ενεργοποίηση όλων των απαιτούμενων μηχανισμών (της Πολιτείας) για να μην θρηνήσουμε άλλο θύμα ή άλλα θύματα στο μέλλον.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.