Ολυμπιακός: Η σταθερότητα του Βατσλίκ, το άστρο του Αγκιμπού και η επιστροφή του Μασούρα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η σταθερότητα του Βατσλίκ, το άστρο του Αγκιμπού και η επιστροφή του Μασούρα

bet365

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ιωνικού, έχοντας και συν και πλην στην εμφάνισή του. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο αντίπαλο όπως ο Ιωνικός και με επικίνδυνους παίκτες από τη μέση και μπροστά σίγουρα ο Ολυμπιακός θα είχε δυσκολίες. Και από τη στιγμή που το παιχνίδι ήταν και στη Νίκαια αποκτούσε και άλλη δυναμική για την ομάδα του Σπανού.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε περιθώριο γκέλας ή απώλειας βαθμών ανεξάρτητα από το γεγονός ότι συνεχίζει να μην είναι καλά αγωνιστικά. Το πρόβλημά του μάλιστα στο α' μέρος εστιάστηκε κυρίως από τον Εμβιλά και πίσω. Με εξαίρεση τον Λαλά και τον εξαιρετικό ξανά Βατσλίκ όλη η άλλη άμυνα ήταν στα κάτω της. Ειδικά ο Ρέαμπτσιουκ από την πλευρά του ήταν τόσο χάλια αγωνιστικά που χρειάστηκε η συνδρομή του Λαλά και του Ροντρίγκες για να πάρει βοήθειες. Ο Τσέχος διεθνής τερματοφύλακας ωστόσο για έναν ακόμα αγώνα έδειξε την κλάση του με μεγάλες επεμβάσεις και έδωσε για ακόμα μία φορά τις αγωνιστικές του απαντήσεις. Στο δε κέντρο της άμυνας συνεχίζει να φαίνεται η απουσία του Παπέ Σισέ.

ΒΑΤΣΛΙΚ1

Χάρις στο άστρο και το ποδοσφαιρικό θράσος του Αγκιμπού Καμαρά ο Ολυμπιακός βρήκε γκολ στο 24' μετά το ακυρωθέν τέρμα του Τικίνιο. Ο Αγκιμπού εξακολουθεί να δείχνει πως έχει πράγματα στο παιχνίδι του που δεν τα βλέπεις εύκολα από άλλους επιθετικογενείς παίκτες και στον Ολυμπιακό αλλά και γενικότερα. Έβαλε γκολάρα με μία σουτάρα που θύμισε αρκετά το γκολ του με ΑΕΚ.

 

Ο 20χρονος Καμαρά που έχει αισίως σε 28 αγώνες 6 γκολ και 5 ασίστ (είχε γκολ και ασίστ στη Νίκαια). Από την άλλη ήταν και η ευπάθεια του Ροντρίγκες. Για ένα ακόμα παιχνίδι - όπως είχε συμβεί με τον ΠΑΟΚ - τραυματίζεται και αυτό σίγουρα δεν βοηθάει ούτε τον ίδιο ούτε τον Ολυμπιακό.

Στο β' μέρος το... καθάρισε ο Μασούρας

Στην επανάληψη είχαμε το come back του Μασούρα που πήρε το... όπλο του. Ο διεθνής εξτρέμ είχε κερδισμένο πέναλτι για να κάνει το 0-2 ο Τικίνιο και έκανε το 0-3 μετά από την ασίστ του Α. Καμαρά με ένα πολύ καλό τελείωμα. Μάλιστα ο Ολυμπιακός έβαλε 2 γκολ από το 56' έως το 58' για να... κλειδώσει το ματς. Και παράλληλα για 2η διαδοχική αγωνιστική μετά το 3-1 με τον Παναιτωλικό βάζει 3 γκολ σε αντίπαλο στο πρωτάθλημα.

Ο δε Γιώργος Μασούρας κράτησε και την παράδοσή του που τον θέλει όταν σκοράρει με τη φανέλα των Πειραιωτών να νικά ο Ολυμπιακός (για την ακρίβεια σε όλα τα ματς που το έχει κάνει και είναι 31 τον αριθμό από το 2018-2019 που είναι στους Ερυθρόλευκους). Ένας Μασούρας που έφτασε στα 29 ματς με 8 γκολ, 4 ασίστ και 1 κερδισμένο πέναλτι. Προφανώς και καθοριστικός ως προς την επίτευξη του πέναλτι ήταν και ο Τικίνιο (των 11 γκολ σε 30 ματς φέτος).

Αποστολή εξετελέσθη λοιπόν στη Νίκαια και σε μία δύσκολη έδρα. Ο Ολυμπιακός όμως έχει μπροστά του στη συνέχεια τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό, το ντέρμπι με την ΑΕΚ και μετά στις 17 Φλεβάρη την Αταλάντα εκτός έδρας.

Υ.Γ. Στις θέσεις των ακραίων μπακ είμαστε σε μία περίοδο όπου ο Λαλά είναι διαρκώς ανεβασμένος και ο Ρέαμπτσιουκ συνεχώς αρνητικός το τελευταίο διάστημα. Αυτό φάνηκε και στη Νίκαια.

Υ.Γ. 2 Ο Μαντί Καμαρά εξακολουθεί να έχει χαμηλές πτήσεις. Μπορεί να δείχνει πιο καλή διάθεση όμως οι απαιτήσεις παραμένουν υψηλές από εκείνον και χρίζει πολύ πιο μεγάλης βελτίωσης.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.