Οι 16 (!) επεμβάσεις του Βατσλίκ, ο χειρότερος αντίπαλος του Ολυμπιακού και το +12 που έγινε πάλι +9

Οι 16 (!) επεμβάσεις του Βατσλίκ, ο χειρότερος αντίπαλος του Ολυμπιακού και το +12 που έγινε πάλι +9

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta περί Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, αλλά και Βατσλίκ, Ίνγκασον, Γιοβάνοβιτς!

Κατ΄ αρχάς, νομίζω ότι η χθεσινή ήταν μία πολύ σημαντική αγωνιστική για τη μάχη του τίτλου. Διότι από εκεί που ο Ολυμπιακός θα ήταν στο +12 από τον ΠΑΟΚ, έτσι όπως εξελίσσονταν (0-1) το παιχνίδι της Τούμπας μέχρι 15 λεπτά πριν τη λήξη του, παρέμεινε το +9 και έδωσε άλλη ώθηση και ψυχολογία στον ΠΑΟΚ για να συνεχίσει να κυνηγάει, έστω από…λίγο μακριά, τον πρωταθλητή.

Εξακολουθώ να επιμένω ότι το πρωτάθλημα θα κριθεί στην κανονική διάρκεια του κι όχι στα πλέι οφς, οπότε θεωρώ ότι αυτές οι τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας είναι όλα τα λεφτά. Το +9 όντως είναι μία καλή διαφορά, ωστόσο το πρόγραμμα είναι πλέον ακόμη καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, που έχει μέσα Ατρόμητο, Ιωνικό κι έξω ΑΕΚ, Άρη, Λαμία, σε σχέση με του Ολυμπιακού, που έχει μέσα ΑΕΚ, ΟΦΗ, Αστέρα κι έξω Βόλο, Άρη. Ο ΠΑΟΚ από τα δικά του πέντε παιχνίδια, τα τρία τα έχει στο τσεπάκι, ο Ολυμπιακός από τα πέντε δικά του δεν έχει κανένα κι αυτό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά.

Για τον Ολυμπιακό ο χειρότερος αντίπαλος αποδεικνύεται ο Παναθηναϊκός! Οι «πράσινοι» μόνο από αυτόν έκοψαν βαθμούς-και δη τέσσερις, με τις λευκές ισοπαλίες σε Καραϊσκάκη και Λεωφόρο. Έχασαν από τον ΠΑΟΚ μέσα (1-3) κι έξω (1-2), αλλά κι από την ΑΕΚ (έξω 0-1), με την οποία έχουν να παίξουν ακόμη στη Λεωφόρο, χωρίς όμως πλέον να ενδιαφέρει αυτό το ματς τον Ολυμπιακό.

Την στιγμή που ο ΠΑΟΚ έδειχνε χθες με την ενδεκάδα (στον πάγκο Άκπομ και Μπίσεσβαρ) που κατέβασε ο Λουτσέσκου να μην πίστευε στο πρωτάθλημα και να είχε το μυαλό του στη ρεβάνς Κυπέλλου της Τετάρτης με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός ο ίδιος ήταν που τον έκανε να αναθαρρήσει, παίρνοντας το πρώτο ντέρμπι του 2022, μετά τις ισοπαλίες στα «κλειστά» παιχνίδια ΠΑΟ-Ολυμπιακός (0-0), ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (0-0) και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (1-1).

 

Φαινόταν ότι ο ΠΑΟΚ για τρίτο στη σειρά ντέρμπι στην Τούμπα, με τρίτο στη σειρά διαφορετικό αντίπαλο, δεν θα κέρδιζε. Αντί να μπει στα κόκκινα για να ανοίξει το σκορ, όπως είχε κάνει με τον Ολυμπιακό, άσχετα αν λόγω Βατσλίκ δεν τα είχε καταφέρει, άφησε τον ΠΑΟ, παρότι φιλοξενούμενος, να μπει αυτός δυνατά και να προηγηθεί, με τον Πασχαλάκη να το τρώει ακίνητος το γκολ από τον Παλάσιος, αλλά και να παίρνει ρεβάνς λίγο αργότερα με την σωτήρια επέμβαση του στην κεφαλιά του Σάντσες, σε ένα α΄ ημίχρονο στο οποίο υπήρχαν εκατέρωθεν μόνο στατικές φάσεις κι ένα ψαλιδάκι του Τσόλακ.

Ο Γιοβάνοβιτς έδειχνε να είχε διαβάσει καλά το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός κι έκανε ό,τι κι ο Μαρτίνς: κτύπησε στην πλευρά του Βιεϊρίνια, ακόμη και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο-όπως ο Παπασταθόπουλος είχε βγάλει με 50άρα πάσα τον Ανδρούτσο σε θέση βολής με τον Πασχαλάκη, το ίδιο έκανε κι ο ΠΑΟ, με 50άρα πάσα από την άμυνα, βγάζοντας τον Παλάσιος στην πλάτη του Βιεϊρίνια, με τον Αργεντίνο ωστόσο να μην τολμάει να πάει για δεύτερο γκολ, αλλά να βγάζει πάσα που πήγε στράφι.

Λουτσέσκου

Το β΄ημίχρονο, όμως, ήταν ένα παράδειγμα προς αποφυγή για το βιογραφικό του Γιοβάνοβιτς, που γενικά δεν μου φαίνεται να το έχει με τις αλλαγές. Ήταν άτυχος με τους τραυματισμούς στη μεσαία γραμμή, αλλά η ιδέα Αγιούμπ ήταν ένα δώρο στον Λουτσέσκου. Θα μπορούσε να περάσει τρίτο στόπερ, τον Πούγγουρα, μετά και τις αλλαγές του ΠΑΟΚ, που πέρασε πολλά φρέσκα πόδια (Μπίσεσβαρ, Μίτριτα, Άκπομ, Σίντκλει, Σβαμπ) σε όλες τις γραμμές. Ακατανόητη παντελώς η αλλαγή του Ιωαννίδη, που πάλευε και κρατούσε πίσω τους στόπερ του ΠΑΟΚ. Κινήσεις από τον πάγκο που έδειξαν μεγαλύτερη έλλειψη καθαρού μυαλού στον πάγκο κι από τον αγωνιστικό χώρο. Κι επειδή το ποδόσφαιρο σε τιμωρεί, το κρίσιμο γκολ, της ισοφάρισης, ήρθε από αδράνεια του Κατσίνοβιτς που πέρασε αλλαγή αντί του Ιωαννίδη, την στιγμή που ήταν φανερά ανέτοιμος.

Ένας ΠΑΟ που όπως και στο Καραϊσκάκη γύρισε όλος πίσω, με μοναδικό στόχο να κρατήσει το μηδέν. Το είχε αποφύγει το γκολ εκ τύχης τότε από τον Ολυμπιακό, δεν θα ήταν όμως εύκολο να συνέβαινε και χθες το ίδιο-ας σκεφθούμε σε ότι και στο ΟΑΚΑ δεν έγραψε τριάρα από την ΑΕΚ απλά και μόνο δύο γκολ του Τσούμπερ ακυρώθηκαν από το Var ως οφσάιντ για μία τρίχα…Ένας Παναθηναϊκός που έπαιζε όπως πέρυσι με τον Μπόλονι, όλοι πίσω κι όσο κρατήσουμε. Την γλίτωσε από τις δύο φάσεις του Μπίσεσβαρ, αλλά όχι κι από τον Ίνγκασον, που μπορεί να μην σκόραρε στον Ολυμπιακό ελέω Βατσλίκ, όμως σκόραρε χθες, δείχνοντας ότι έχει και κότσια-κι αυτά πληρώνονται, οπότε αν ο Σαββίδης θέλει να τον κρατήσει, πρέπει να του τα σκάσει χοντρά, με τον Ισλανδό να αποτελεί απίστευτη ευκαιρία της ΑΕΚ για μεταγραφή που θα σοκάρει…

Με το που μπήκε το πρώτο γκολ, νομίζω ότι ήταν θέμα χρόνου το δεύτερο, με την ψυχολογία που άλλαξε-άλλωστε είχαμε δει και τον Μπρινιόλι με τον Βέλεθ να βγάζουν πολλά νεύρα μεταξύ τους, κάτι που κι αυτό κάτι σήμαινε. Η ουσία είναι ότι ο μεν ΠΑΟΚ απέδειξε πάλι γιατί είναι η ομάδα η καλύτερη πίσω από τον Ολυμπιακό, γυρίζοντας τρίτο παιχνίδι μέσα στην Τούμπα εσχάτως (μετά κι εκείνα με Αστέρα 3-2 και Λαμία 2-1, και τα δύο από 0-1), σε αυτό το εντυπωσιακό του σερί με τις οκτώ νίκες και την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό τις εννιά τελευταίες αγωνιστικές. Ο δε ΠΑΟ απέδειξε ότι δεν είναι τυχαίο ότι χάνει συνεχώς παιχνίδια στα τελευταία λεπτά, ούτε ότι μακριά από τη Λεωφόρο κερδίζει μόνο εκ τύχης (βλέπε 1-0 τον Ιωνικό).

Βατσλίκ

Τώρα, για τον Ολυμπιακό: υπερπολύτιμο το διπλό στη Νεάπολη, μετά τις τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας ισοπαλίες. Σημαίνει άλλο ένα σταθερό βήμα για την υπεράσπιση του τίτλου. Με τη διαφορά ότι όσο κερδίζει κι ο ΠΑΟΚ, η ομάδα του Μαρτίνς είναι υποχρεωμένη να κερδίζει κι αυτή, καθότι ακόμη έχουν να παιχτούν πάρα πολλοί, 45 βαθμοί.

Καλό για τον Ολυμπιακό ότι έριξε πάλι τριάρα, μετά τον Παναιτωλικό αυτή τη φορά κι εκτός έδρας, δείχνοντας ότι έχει βρει πάλι τον δρόμο προς τα δίκτυα, τουλάχιστον στα πιο συμβατά για νίκη προς τον τίτλο παιχνίδια. Όχι απλά κακό, αλλά μη αποδεκτό, ο αριθμός των επεμβάσεων που υποχρεώνεται να κάνει ο Βατσλίκ στα τελευταία παιχνίδια και γενικά ο αριθμός καθαρών ευκαιριών που δίνει πλέον ο Ολυμπιακός.

Μπράβο στον Τσέχο, όμως έξι αποκρούσεις με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, τέσσερις με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη και άλλες έξι με τον Ιωνικό στη Νεάπολη, μας κάνουν το νούμερο 16!!! Σε όλο το υπόλοιπο πρωτάθλημα, δηλαδή στις 18 προηγούμενες αγωνιστικές, ο Βατσλίκ είχε κάνει 23. Η σύγκριση είναι τραγική.

Η δε διαπίστωση παίρνει άλλες διαστάσεις αν σκεφθούμε ότι ο Βατσλίκ είχε και σύμμαχο τα δοκάρια με τον ΠΑΟΚ (σουτ Τσιγγάρα στο οριζόντιο) και με τον Παναιτωλικό (κεφαλιά Βέργου στο αριστερό)! Όπως κι ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήταν ένα άλλο, άστοχο, σουτ του Τσιγγάρα. Όπως κι ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία του Παναιτωλικού ήταν του Καρέλη, μία αδράνεια ολομόναχος προ του Βατσλίκ. Εδώ μιλάμε δηλαδή για 20 φάσεις για γκολ σε τρία παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα!!!

Κάτι πρέπει να κάνει ο Μαρτίνς. Αν δεν κοπεί μαχαίρι αυτό το πράγμα, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι κατ΄ αρχάς ο Ολυμπιακός θα αποκλειστεί από το Κύπελλο και φυσικά από την Αταλάντα, αλλά και θα κινδυνεύσει ακόμη και για το πρωτάθλημα!!!

Άσχετο: Ο Σισέ δείχνει ότι έχει χαρακτήρα και ότι σέβεται.

Ο Τύπος στο Βελιγράδι ασχολείται περί Ολυμπιακού και Μάρκοβιτς, περισσότερο όμως με την εξωτικής ομορφιάς σύντροφό του.

Κι ο Ντέταρι βάζει για βουλευτής με τον βασιλιά του πορνό στην Ουγγαρία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.