Άρης: Οι «βιονικοί» και η διαχείριση που δεν έφερε αποτελέσματα
Από σπάνιο έως ασυνήθιστο είναι για κάθε ελληνική ομάδα να δίνει έξι αγώνες σε διάστημα 17 ημερών ή για να το διατυπώσουμε καλύτερα, παιχνίδι ανά τρεις ημέρες. Σε αυτή τη διαδικασία υποβλήθηκε ο Άρης με αφετηρία τις 20 Ιανουαρίου και τον εντός έδρας αγώνα Πρωταθλήματος με τη Λαμία έως και την 5η του Φλεβάρη. Στη διάρκεια αυτού του διαστήματος, αναλόγως και της διαχείρισης του υλικού, ουσιαστικά αναδείχθηκαν συμπεράσματα περί της πληρότητας του ρόστερ του Άρη. Αριθμητικά, προφανώς είναι μεγάλο, στην πράξη όμως αποδείχθηκε ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ αυτών που παίζουν και όλους όσοι είτε έχουν υποστηρικτικό ρόλο είτε δεν βρίσκουν χρόνο συμμετοχής.
Αυτό ισχύει κυρίως για την άμυνα όπου τρεις παίκτες εξάντλησαν τον χρόνο που θα μπορούσαν να πάρουν συνυπολογίζοντας τιμωρίες και τραυματισμούς. Δίχως να υπολογίζονται οι καθυστερήσεις των αγώνων, ο Γιάκουμπ Μπράμπετς δεν έχασε δευτερόλεπτα με τα 570 λεπτά που μέτρησε στο χορτάρι. Ο Ντάνιελ Σούντγκρεν από το μάξιμουμ αυτών των 570 λεπτών, μέτρησε επτά λιγότερα. Ο Φαμπιάνο χρησιμοποιήθηκε 480 λεπτά διότι δεν αγωνίστηκε λόγω τιμωρίας στο τελευταίο παιχνίδι με τον Βόλο και αντικαταστάθηκε από τον νεαρό Κυριάκο Ασλανίδη. Αντιθέτως, στην αριστερή πλευρά της άμυνας του Άρη υπήρξε διαχείριση καθώς ο χρόνος μοιράστηκε μεταξύ των Γκάνεα (318') και Λούμορ (252').
Ο Λούκας Σάσα δεν βγήκε ποτέ
Ο τέταρτος της συνομοταξίας αυτών που δεν έχασαν δευτερόλεπτο είναι ο Λούκας Σάσα. Η απαίτηση των αγώνων σε συνδυασμό με την αρχική απουσία και στη συνέχεια παραχώρηση του Τζέιμς Τζέγκο στην Εουπέν, κράτησαν τον Βραζιλιάνο στο γήπεδο σε όλη τη διάρκεια αυτών των έξι αγώνων. Ο Άκης Μάντζιος θα προχωρούσε σε διαχείριση αν – πέραν της αποχώρησης του Τζέγκο – είχε τον Φακούντο Μπερτόγλιο στη διάθεσή του. Ο Αργεντίνος έχασε δύο παιχνίδια, στο τρίτο αγωνίστηκε με ενοχλήσεις και στο σύνολο ήταν στο γήπεδο 218 λεπτά.
Το συγκεκριμένο γεγονός υποχρέωσε στην ενεργοποίηση του Χαβιέρ Ματίγια ο οποίος από τα 296 λεπτά συμμετοχής του στα τελευταία έξι παιχνίδια, τα 245' ήταν απέναντι σε Παναιτωλικό, ΑΕΚ και Βόλο. Κάτι αντίστοιχο ισχύει για τον Μπαντού Ντιαγέ ο οποίος αναγκάστηκε να διαδραματίσει τον ρόλο του αντι-Μπερτόγλιο. Τα χιλιόμετρα που έτρεξε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια συνδυάστηκαν με τα 339 λεπτά συμμετοχής από το σύνολο των 392'.
Η διαχείριση δεν έφερε αποτέλεσμα
Αυτό ισχύει για τη μεσοεπιθετική γραμμή όπου με εξαίρεση τον Ντάνιελ Μαντσίνι, ουδείς άλλος μπορεί να επικαλεστεί την κούραση. Ο Αργεντίνος αγωνίστηκε στα πέντε από τα τελευταία έξι παιχνίδια, παρόλ’ αυτά έπαιξε συνολικά 414 λεπτά, παρότι επίσης αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού. Απαίτηση για πολλά περισσότερα υπήρχε από τους Μπρούνο Γκάμα και Χουάν Ιτούρμπε. Ο πρώτος, σε πέντε αγώνες, έπαιξε 276 λεπτά και ο δεύτερος 195' σε έξι παιχνίδια εκ των οποίων στα δύο είχε φανέλα βασικού. Τρεις συμμετοχές στο αρχικό σχήμα μέτρησε και ο Ματέο Γκαρσία (267') αλλά η προσφορά του ήταν… υπό του μηδενός. Αν και ο ίδιος αρνήθηκε να εντάξει την κόπωση στη λίστα των αιτιολογιών, ο Αμπουμπακάρ Καμαρά μέτρησε 390 λεπτά με αφετηρία τον δεύτερο αγώνα Κυπέλλου (26/1) με τη Λαμία έως και τον πρόσφατο με το Βόλο (5/2).
Εν τέλει, στη θεωρητικά γραμμή κρούσης της ομάδας υπήρξε διαχείριση υλικού, μοιράστηκε ο χρόνος συμμετοχής με την προσδοκία διατήρησης της φρεσκάδας των ποδοσφαιριστών, αλλά αποτέλεσμα δεν ήρθε. Οι «κίτρινοι» σκόραραν μόλις στα δύο από τα έξι παιχνίδια κι αυτό είναι το άλυτο πρόβλημά τους.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.