Παναθηναϊκός: Οι δύο αρχηγοί, ο Γκατσίνοβιτς και μια νίκη ψυχολογίας

Παναθηναϊκός: Οι δύο αρχηγοί, ο Γκατσίνοβιτς και μια νίκη ψυχολογίας

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Οι δύο αρχηγοί, ο Γκατσίνοβιτς και μια νίκη ψυχολογίας

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την μεγάλη επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη, τον Σωκράτη Διούδη, τον Σεμπάστιαν Παλάσιος και το ενδεκαδάτο ντεμπούτο του Γκατσίνοβιτς στο... σφράγισμα της πρόκρισης του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Παναθηναϊκός είναι από σήμερα και τυπικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος εκεί όπου τον περιμένει η Λαμία, με το πέρασμα στον τελικό της διοργάνωσης να αποτελεί υποχρέωση για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και τους ποδοσφαιριστές του. Η διαδικασία της πρόκρισης ολοκληρώθηκε με το 1-0 στην Καρδίτσα επί της Αναγέννησης, έπειτα από μια κακή εμφάνιση στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, στα όρια της αγγαρείας από το σύνολο του Σέρβου τεχνικού, το οποίο βελτιώθηκε στο τελευταίο εικοσάλεπτο από τις αλλαγές.

Με το γκολ του Παλάσιος στο 81' το Τριφύλλι πήρε την νίκη, ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας και μόνο, το οποίο το είχε ανάγκη η ομάδα για να αφήσει πίσω τις τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα και να κάνει μια νέα αρχή ενόψει των παιχνιδιών δίχως αύριο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Από κει και πέρα, το παιχνίδι δημιούργησε μερικά επιμέρους στοιχεία, στα οποία αξίζει να αναφερθούμε. Αυτά είναι τα εξής:

  • Η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη 425 ημέρες μετά την τελευταία του συμμετοχή, στις 12 Δεκεμβρίου του 2020 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού έσβησε έναν απίστευτο Γολγοθά 14 μηνών και από τις κινήσεις του πάνω στο χορτάρι έδειξε έτοιμος να αφήσει μια και καλή πίσω του οποιοδήποτε ψυχολογικό βαρίδι δεν του επέτρεπε να ξαναπατήσει χορτάρι. Δεν θα πρέπει να συζητάμε καν, το πόσο σημαντική προσθήκη θα είναι για το Τριφύλλι, αν καταφέρει να επανέλθει στα αγωνιστικά πρότυπα πριν από την περιπέτεια με την υγεία του.
  • Συνέχεια με τον Σωκράτη Διούδη. Πρώτα από όλα ένα μεγάλο respect για την κίνησή του να φύγει από τα δοκάρια και να πάει μέχρι την σέντρα για να δώσει το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον Κουρμπέλη. Δεν ήταν υποχρεωμένος να το πράξει, ήταν μια κίνηση αυθόρμητη, πάνω από όλα ανθρώπινη απέναντι στον συμπαίκτη, τον φίλο που πέρασε τόσο δύσκολες στιγμές όλο αυτό το διάστημα. Από κει και πέρα, οι δύο εξαιρετικές επεμβάσεις του στο πρώτο ημίχρονο σε φάσεις τετ α τετ, έδειξαν πως είναι σε ετοιμότητα, υπενθύμισε σε όλους πως είναι ένας εξαιρετικός γκολκίπερ και ίσως ήρθε η ώρα να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, καθώς όπως και να το κάνουμε, μέχρι στιγμής ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι δεν βγάζει και μάτια με την απόδοσή του.
  • Στο γήπεδο της Καρδίτσας έκανε το ντεμπούτο στην ενδεκάδα, ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Σέρβος μέσος έδειξε την διάθεσή του να παίξει γρήγορα και κάθετα και να μην ταλαιπωρεί την μπάλα, φανέρωσε την καλή του τεχνική και την ταχύτητά του αλλά είναι ξεκάθαρο πως του λείπει ρυθμός και παιχνίδια. Πράγματα που θα τα βρει μόνο μέσα από τις συμμετοχές με την νέα του ομάδα. Όσο πιο γρήγορα τον εντάξουν οι πράσινοι, τόσο περισσότερα πράγματα θα πάρουν.
  • Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος, όπως για ένα διάστημα στην Τούμπα, έτσι και σήμερα αγωνίστηκε ως σέντερ φορ και αυτό ίσως να δείχνει τις σκέψεις του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να αποκτήσει περισσότερες επιλογές στο 9, σε περίπτωση που ο Φεντερίκο Μακέντα οδηγηθεί στο χειρουργείο. Ο Αργεντινός εξτρέμ σκόραρε το γκολ της νίκης και έφτασε τα 7 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις. Πέντε σε ροή αγώνα και δύο με πέναλτι. Χάνεται στο βάθος του χρόνου, το πότε ήταν η τελευταία φορά που ένας ακραίος του συλλόγου, είχε τόσα γκολ Φεβρουάριο μήνα. Την σεζόν 2019/2020 ο Τάσος Χατζηγιοβάνης είχε σκοράρει συνολικά 8 γκολ, τα μισά από την άσπρη βούλα. Ο Ελ Τούκου είναι σε πολύ καλή κατάσταση και έχει αποκτήσει αυτό που του έλειπε τους προηγούμενους μήνες. Διάρκεια στις καλές εμφανίσεις.

Υ.Γ1: Ο Παναθηναϊκός πήγε στην Καρδίτσα με το 4-0 της Λεωφόρου να έχει τελειώσει την υπόθεση-πρόκριση. Δεν μπορεί να μην υπήρχε ένα παιδί, ένας μέσος από την δεύτερη ομάδα(για παράδειγμα ο Αθανασακόπουλος) ή από την Κ19 να μπει να παίξει, να πάρει την ευκαιρία του, να ανταμειφθεί και να γλιτώσει από την... ταλαιπωρία τον Γιασίν Αγιούμπ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.