Παναθηναϊκός: Με Παλάσιος και Αϊτόρ στα φτερά «πετάει» για Ευρώπη (pics & vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός: Με Παλάσιος και Αϊτόρ στα φτερά «πετάει» για Ευρώπη (pics & vids)

bet365

Γκολ και για τους δυο κόντρα στην ΑΕΚ και ένας δεύτερος γύρος με αμφότερους να έχουν καθοριστική παρουσία. Αϊτόρ και Παλάσιος τραβούν κουπί και ο Παναθηναϊκός καλοβλέπει πλέον την Ευρώπη...

Το ντέρμπι με την «Ένωση» στη Λεωφόρο είναι ακόμα ένα παιχνίδι που χρειαζόταν και που είχε την βοήθεια των Αϊτόρ και Παλάσιος. Πήραν ξανά φανέλα βασικού, έκαναν ξανά αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο για το καλό των «πράσινων», σκόραραν, ο Ισπανός είχε και ασίστ και... όλα καλά για τον σύλλογο.

Παρά τα σημαντικά και οδυνηρά πισωγυρίσματα που έχει κάνει το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο δεύτερο μισό της φετινής Super League Interwetten, παρά την απουσία του Μακέντα και τον «άσφαιρο» Καρλίτος, ο Παναθηναϊκός χαίρεται που έχει δει τους Αϊτόρ και Παλάσιος να το παίρνουν πάνω τους.

Και οι δυο τους αναδεικνύονται στους παίκτες που έβαλαν την πλάτη τους για να πέσει βάρος μέχρι να επιτευχθεί ο τερματισμός στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη...

  • Παλάσιος: Προσαρμόστηκε και πάτησε το γκάζι

Δεν θα ήταν εύκολη η μετάβαση στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σε πρώτο στάδιο φάνηκε αυτό. Ωστόσο, ο Σεμπάστιαν Παλάσιος πλέον προσφέρει στον Παναθηναϊκό. Από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην επίθεση και τις θέσεις των εξτρέμ, είναι εκείνος που κάθε φορά θα συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για τη φανέλα του βασικού συγκριτικά με όλους τους υπόλοιπους.

Πλέον έχει σκοράρει στα 5 από τα 7 πιο πρόσφατα παιχνίδια του με τον Παναθηναϊκό! Ο Παλάσιος δεν χρειάζεται καν να κάνει πολλές τελικές για να βρει το στόχο στην αντίπαλη εστία και να στείλει τη μπάλα να ταρακουνήσουν τα δίχτυα. Το έκανε με 3/1 απέναντι στην ΑΕΚ, σκόραρε με 2/2 απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης και χρίστηκε σκόρερ με 1/1 τελικές κόντρα σε Αναγέννηση Καρδίτσας, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ!

Οι τελικές του Παλάσιος με την ΑΕΚ από το Wyscout

Οι τελικές του Παλάσιος με την ΑΕΚ από το Wyscout

Είτε αριστερά, είτε δεξιά, είτε και ως κεντρικός επιθετικός – όπως έχει χρησιμοποιηθεί από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς – ο Αργεντινός κάνει πολλή δουλειά στον αγωνιστικό χώρο για να προωθήσει τις επιθέσεις των «πράσινων».

Έχει προσαρμοστεί και στο κομμάτι της τακτικής για την τοποθέτησή του, τους χώρους στους οποίους θα πρέπει να βρίσκεται στο γήπεδο, ενώ, είναι και ποδοσφαιριστής που δεν θ' αφήσει το κομμάτι του μαρκαρίσματος του αντιπάλου.

Το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο επιχείρησε υψηλό αριθμό μονομαχιών με τους παίκτες της «Ένωσης» φτάνοντας στο 27/12 (44% επιτυχία), δίχως να πέσει και από τον γενικό μέσο όρο του (43,5%). Η νίκη επί του Βόλου στο Κύπελλο τον Ιανουάριο ίσως και να μπορεί να θεωρηθεί σημείο – κλειδί για την συνεισφορά του Παλάσιος στο δεύτερο γύρο για το «τριφύλλι», έχοντας συνολικά 8 γκολ με την πράσινη φανέλα και 3 ασίστ μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Οι μονομαχίες του Παλάσιος με την ΑΕΚ από το Wyscout

Οι μονομαχίες του Παλάσιος με την ΑΕΚ από το Wyscout

Ο χάρτης του Παλάσιος στον Παναθηναϊκό από το Wyscout

Ο χάρτης του Παλάσιος στον Παναθηναϊκό από το Wyscout

  • Αϊτόρ: Η πλήρης μετάλλαξη

Ο Ισπανός έχει σημειώσει πραγματική μεταμόρφωση. Από την πόρτα της εξόδου το καλοκαίρι, η ποδοσφαιρική του τύχη τον οδήγησε σε συνεργασία με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και ο παίκτης έχει καταφέρει να ξαναβρεί ψυχολογία, χαρά και αποτελεσματικότητα ώστε να είναι σημαντικός για τον Παναθηναϊκό και να υπολογίζεται στο 100%.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ είχε το γκολ με πέναλτι αλλά και την σέντρα – ξυραφιά προς τον Ιωαννίδη για το 3-0, ωστόσο, ο δεύτερος γύρος που πραγματοποιεί τον έχει «ανεβάσει». Μαζί και τον Παναθηναϊκό στην προσπάθεια εξόδου στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Απέναντι στην «Ένωση» φρόντισε ώστε η πλειοψηφία των ενεργειών του – πατώντας μάλιστα σε πάρα πολλά σημεία του γηπέδου – να έχουν θετικό πρόσημο φτάνοντας στις 32 ολοκληρωμένες με 64% επιτυχία.

Οι θετικές ενέργειες του Αϊτόρ με την ΑΕΚ από το Wyscout

Οι θετικές ενέργειες του Αϊτόρ με την ΑΕΚ από το Wyscout

Αγωνίστηκε και στις δύο πλευρές του αγωνιστικού χώρου. Γκολ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, ασίστ σε διαδοχικά παιχνίδια με Αναγέννηση Καρδίτσας (επαναληπτικός προημιτελικός) και Λαμία, ενώ, είχε ξεκινήσει και το έτος με γκολ σε απανωτές αναμετρήσεις. Προτού σκοράρει στο ζόρικο «διπλό» στη Νίκαια, είχε βρει δίχτυα και έκανε δυο ασίστ στο 4-0 επί της Αναγέννησης στη Λεωφόρο για το Κύπελλο.

Αυτά που είχε να θυμάται από το πρώτο μισό της σεζόν ήταν απλά ένα «σερβίρισμα» στο 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο στις 11 του Δεκέμβρη, στο τελευταίο ματς του πρώτου γύρου της φετινής Super League Interwetten. Ωστόσο, το δεύτερο μισό της αγωνιστικής περιόδου, ο Ισπανός παρουσίασε κάτι πολύ πιο ουσιαστικό στο γήπεδο.

Με μέσο όρο 2,3 τελικές ανά ματς έχει καταφέρει να φτάσει την συγκομιδή των τερμάτων του στα 5 σε πρωτάθλημα και Κύπελλο μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον εμπιστεύεται τρομερά και του εμπνέει αυτό το συναίσθημα όπως φάνηκε και από τη στιγμή των δυο τους πριν από την έναρξη του ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» το βράδυ της Κυριακής.

Ο χάρτης του Αϊτόρ από το Wyscout

Ο χάρτης του Αϊτόρ από το Wyscout

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα