Ολυμπιακός: Οταν μπήκε ο Βαλμπουενά έκανε το καλύτερο ημίχρονο της σεζόν

Ολυμπιακός: Οταν μπήκε ο Βαλμπουενά έκανε το καλύτερο ημίχρονο της σεζόν

bet365

Ο Ματιέ Βαλμπουενά έχει τέτοια επιδραστικότητα στον Ολυμπιακό που μετέτρεψε το στείρο 0-0 του α' μέρους σε ένα εμφατικό 5-1 με τον Αστέρα. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ούτε επιθετικά σχέδια, ούτε συστήματα ούτε τίποτα. Ο Ματιέ Βαλμπουενά είτε παίζει ένα ημίχρονο είτε παίζει 15 με 20 λεπτά εξακολουθεί και κάνει τέτοια διαφορά που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητη.

Τέτοιος game changer είναι για τον Ολυμπιακό. Τι και εάν έχει φτάσει σχεδόν 38 ετών; Πολύ δύσκολα θα βρούμε άλλον τέτοιον παίκτη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Βαλμπουενά χρειάστηκε λιγότερα από δέκα λεπτά για να οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε γκολ απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και σε μία τόσο ευρεία νίκη με 5-1. Μπήκε στο 46' και στο 52' είχε το κόρνερ για το τέρμα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με κεφαλιά.

Στο 54' ο Γάλλος μεσοεπιθετικός ξεκίνησε την επίθεση στέλνοντας τη μπάλα στα πόδια του Βρουσάι και από εκεί στον Καρβάλιο για να βγει το 2-0 του Μασούρα. Στο 66' από δική του στατική φάση βγήκε το 4-0 του Μπουχαλάκη. Ουσιαστικά είχε συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα γκολ του Ολυμπιακού. Είναι όμως και αυτή η έξτρα δύναμη που δίνει. Αυτή η σιγουριά που μεταφέρεται προς τους συμπαίκτες του ότι μπαίνει και αλλάζει τα δεδομένα των αγώνων. Είναι αυτή η ικανότητά του να... φθείρει τις αντίπαλες άμυνες και να δημιουργεί φάσεις και γκολ.

Όσο για το εάν θα μείνει και του χρόνου; Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου να... κλειδώσει η παραμονή του και τη νέα σεζόν είτε για να κλείσει την ποδοσφαιρική του πορεία (λιγότερο πιθανό) είτε για να πάρει πόστο στην ομάδα.

 

Το καλύτερο ημίχρονο του Ολυμπιακού με εξαιρετικές κινήσεις του Βρουσάι και ασίστ σε τρίτο σερί ματς από τον Ελ Αραμπί

Γίνεται το τελευταίο διάστημα η συζήτηση για το πόσα περισσότερα πράγματα στο δημιουργικό και επιθετικό σκέλος θα ήθελε από τους ακραίους μπακ του ο Ολυμπιακός. Και φυσικά αυτή η κουβέντα εστιάζεται στον Λαλά και τον Ρέαμπτσιουκ.

Ε λοιπόν βλέπεις στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης την εικόνα του Ρέαμπτσιουκ - και ας είχε πάσα - ασίστ ο Μολδαβός στον Ροντρίγκες - και βλέπεις και τον Βρουσάι και παρατηρείς διαφορά. Ο Βρουσάι μπορεί να είναι εξτρέμ, όμως παίζοντας ως δεξιός μπακ έχει τις κινήσεις, τις προωθητικές μπαλιές αλλά και την τεχνική κατάρτιση που στη χειρότερη των περιπτώσεων βάζει έναν ευχάριστο προβληματισμό για τις ευκαιρίες που πρέπει να πάρει στο μέλλον.

Στο 2-0 ο Βρουσάι είναι ο παίκτης που παίζει γρήγορα τη μπάλα για να σκοράρει ο Μασούρας. Στο 3-0 έκανε τη ντρίμπλα και... άδειασε τον αντίπαλό του για να βγάλει το 3-0 πάλι από τον Μασούρα. Τέτοια κίνηση όπως αυτή του Βρουσάι με τη ντρίπλα και το γύρισμα αυτό δεν έχουμε δει ούτε από τον Λαλά ούτε από τον Ρέαμπτσιουκ. Υπάρχει βέβαια σε επίπεδο προσώπων και ο Ελ Αραμπί. Ο Γαλλομαροκινός για πρώτη φορά στην καριέρα του στον Ολυμπιακό δίνει ασίστ σε 3ο διαδοχικό αγώνα! Ναι δεν έχει σκοράρει μέσα στο 2022 στο πρωτάθλημα όμως τον βλέπεις και καταλαβαίνεις την ποιότητά του. Μπήκε στον αγώνα ως αλλαγή και ήταν πάλι μέσα σε φάσεις. Έφτιαξε ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του όπως με τον Εμβιλά και είχε και πάλι ασίστ.

Με αυτά και με αυτά ο Ολυμπιακός έκανε κατ' εμέ το κορυφαίο του φετινό ημίχρονο στο πρωτάθλημα και σίγουρα ένα από τα κορυφαία του ημίχρονα. Έκανε... πάρτι στην άμυνα του Αστέρα Τρίπολης βάζοντας από το 52' μέχρι το 66' τέσσερα γκολ! Ένα ημίχρονο κυριαρχίας για τον Ολυμπιακό και... τρόμου για τον αντίπαλό του.

Ο Ροντρίγκες ήταν εκ νέου πιστός με το ραντεβού του με τα δίχτυα

Ο Γκάρι Ροντρίγκες από την πλευρά του έφτιαξε το δικό του σερί σκοραρίσματος. Για δεύτερο σερί αγώνα ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι σκόραρε, έφτασε τα τέσσερα τέρματα στη Super League Interwetten και έδειξε πως είναι μία περίπτωση παίκτη που πραγματικά αξίζει να επενδύσει πάνω του και του χρόνου ο Ολυμπιακός.

Ένας Ολυμπιακός που μετά τον αγώνα με τον ΟΦΗ στο πρωτάθλημα έκανε μία δεύτερη στη σειρά τόσο πειστική και καλή εμφάνιση. Μία εμφάνιση που του δίνει ώθηση για τη συνέχεια και για το πρωτάθλημα με στόχο την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη μαθηματική κατάκτησή του και ενώ φυσικά έχει και το Κύπελλο.

Υ.Γ. Την εκτελεστική δεινότητα του Μασούρα δεν θα την μάθουμε προφανώς τώρα. Ένας Μασούρας που φέτος έχει 12 γκολ και 6 ασίστ σε 36 αναμετρήσεις. Την ποιότητα του Ζοάο Καρβάλιο ωστόσο τώρα αρχίζουμε να τη βλέπουμε από κοντά. Και σίγουρα ο Πορτογάλος θα δώσει παραπάνω πράγματα στη συνέχεια δημιουργικά και επιθετικά.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.