Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Εκτός εξάδας και περιμένει την απόφαση για το «-5»

Βόλος - ΠΑΣ Γιάννινα 0-0: Εκτός εξάδας και περιμένει την απόφαση για το «-5»

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο κρίσιμο ματς με το Βόλο, έμεινε στο 0-0 και εκτός εξάδας, περιμένοντας πλέον την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το «-5».

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν κατάφερε να βρει το γκολ που θα το χάριζε τη νίκη και έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία (0-0) κόντρα στον ανώτερο Βόλο, ο οποίος θα έχει το πλεονέκτημα στα Play Out. Οι Ηπειρώτες τερμάτισαν στην 8η θέση της βαθμολογίας με 35 βαθμούς, όσους έχει και ο Αστέρας και πλέον ελπίζει την ανατροπή της ποινής του στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, για να φτάσει τους 40 βαθμούς και να αφήσει τον ΟΦΗ εκτός Play Off. Η απόφαση για την έφεση αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη (8/3).

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Κώστας Μπράτσος κατέβασε τους γηπεδούχους με σύστημα 4-2-3-1. Ο Κλέιμαν ήταν στην εστία, Άλχο-Ρίνερ-Γκιουλέν-Μπαρτόλο στην άμυνα, Τσοκάνης-Μπαριέντος δίδυμο αμυντικών χαφ, ενώ ο Ορός είχε ελεύθερο ρόλο μπροστά τους. Ο Φερνάντες και ο Ρεγκατέν ήταν στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμής, ενώ ο δεύτερος σκόρερ της κανονικής διάρκειας Τομ Φαν Βέερτ ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Από την πλευρά του ο Ηρακλής Μεταξάς παρέταξε την ομάδα τους Ηπειρώτες σε σχηματισμό 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Λοντίγκιν, στα άκρα τη άμυνας οι Σάλιακας-Πίρσμαν και οι Κάργας-Εραμούσπε στην «καρδιά» αυτής. Δίδυμο στα αμυντικά χαφ ήταν ο και ο Στάνκο, δεξί εξτρέμ ο Λιάσος, αριστερό ο Γκαρντάφσκι και ο Σνάιντερ κινούταν περιφερειακά του Περέα.

Καλύτερος ο Βόλος - Δοκάρι ο ΠΑΣ

Ο Βόλος δοκίμασε για πρώτη φορά τα αντανακλαστικά του Λοντίγκιν στο 8' όταν ο Ρεγκατέν εκτέλεσε με δύναμη απευθείας ένα φάουλ μερικά μέτρα έξω από την περιοχή, όμως ο τερματοφύλακας των Ηπειρωτών μπλόκαρε με δυσκολία. Στο 13' ο Μπαρτόλο έβγαλε τη σέντρα, ο Τσοκάνης πήρε την κεφαλιά όμως ο Λοντίγκιν απέκρουσε, ενώ πέντε λεπτά αργότερα (18') ο Μπαριέντος έκανε γέμισμα, ο Φαν Βέερτ πήρε την κεφαλιά και ο κίπερ των Ηπειρωτών μπλόκαρε.

Οι Θεσσαλοί μπορεί να είχαν την υπεροχή στο πρώτο μέρος, όμως ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τη μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους. Στο 32' Μπαρτόλο έκανε εύκολο λάθος έξω
από την περιοχή, ο Λιάσος έκλεψε τη μπάλα έβγαλε τον Σνάιντερ σε θέση τετ α τετ, πλάσαρε, όμως ο Κλέιμαν έκανε την επέμβαση και έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

«Πνίγηκε» από το άγχος και πλέον «ποντάρει» στην Επιτροπή

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε το μεγάλο κίνητρο για να κυνηγήσει το γκολ, ώστε να μπει στα Play Off χωρίς να βασίζεται στην Επιτροπή Εφέσεων της Ομοσπονδίας, όμως το άγχος φαίνεται πως κατέβαλε τους παίκτες του Ηρακλή Μεταξά, οι οποίοι και στο δεύτερο μέρος έμειναν σε παθητικό ρόλο.

Οι Θεσσαλοί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 57', όταν ο Μπαριέντος έβγαλε καλή σέντρα από τα αριστερά, ο Φαν Βέερτ πήρε την κεφαλιά ολομόναχος στην μικρή περιοχή, όμως έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 63' ο Τσαμούρης έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα στον Όρος για ανατροπή στον Σνάιντερ πριν πατήσει περιοχή, όμως μετά από παρέμβαση του VAR η φάση δεν μέτρηση για οφσάιντ στον Γερμανό μεσοεπιθετικό.

Ο ΠΑΣ είχε μόλις μια μεγάλη φάση στο δεύτερο μέρος, στο 76', όταν ο Μπρένερ έβγαλε τον Περέα στην αντεπίθεση, ο Κορέα δεν πρόλαβε να σταματήσει τον ταχύτατο Κολομβιανό επιθετικό, ο οποίος πάτησε περιοχή, όμως ο Κλέιμαν του είπε «όχι» και έβγαλε τη μπάλα κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου ο Κάργας πήρε την κεφαλιά, όμως αστόχησε. Οι Ηπειρώτες έβγαλαν πάθος στην τελική ευθεία του ματς, όμως αν κάποιος άξιζε το γκολ ήταν ο Βόλος.

MVP: Ο Κλέιμαν μπορεί να μην πιέστηκε ιδιαίτερα στο παιχνίδι, όμως χρειάστηκε να επέμβει σε δύο δύσκολες φάσεις στα τετ α τετ με Σνάιντερ (33')-Περέα (76') και ήταν εκεί για την ομάδα του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Κέιλεμπ Στάνκο δεν τα πήγε αρκετά καλά στη «μάχη» της μεσαίας γραμμής, κόντρα σε Τσοκάνη και Μποριέντος ενώ δεν μπόρεσε να βοηθήσει και στην ανάπτυξη των Ηπειρωτών. Δικαίως έγινε πρώτη αλλαγή στο 58'

Στο ύψος του: Για ακόμα ένα ματς η άμυνα του ΠΑΣ και ο Λοντίγκιν έκαναν τη διαφορά στο σύνολο του Ηρακλή Μεταξά, στάθηκαν τουλάχιστον στο ύψος τους κόντρα στον αρκετά απειλητικό Βόλο και κράτησαν το μηδέν παθητικό.

Η γκάφα: Ο Μπαρτόλο θα μπορούσε να ήταν ο μοιραίος για τον Βόλο με το φθηνό λάθος που έκανε έξω από την περιοχή του στο 32', ο Λιάσος του πήρε την μπάλα, όμως Κλέιμαν και δοκάρι έσωσαν την ομάδα του.

Το στραγάλι: Ο Αλέξανδρος Τσακαλίδης ήταν σωστός στα σφυρίγματα του και στον πειθαρχικό έλεγχο, ενώ στην φάση που δείχνει κόκκινη στο Όρος είχε δίκιο από τη στιγμή που ο βοηθός του δεν υπέδειξε το οφσάιντ, το οποίο ήταν αρκετά οριακό.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίστησε στο Πανθεσσαλικό κατώτερο των προσδοκιών και από ότι φαίνεται το άγχος πως χρειαζόταν μόνο νίκη για να αφήσει πίσω τους ανταγωνιστές Αστέρα και ΟΦΗ βάρυνε τα πόδια των παικτών του Ηρακλή Μεταξά. Από την πλευρά του ο αδιάφορος Βόλος ήταν ανώτερος χωρίς να έχει στόχο και θα μπορούσε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Γκιουλέν, Ρινέρ, Μπαρτόλο, Άλχο, Όρος (72΄ Νίνης), Ρεγκατέν, Φερνάντες (82' Πουρίτα), Τσοκάνης, Μπαριέντος (72' Κορέα), Φαν Βέερτ.

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Παντελάκης, Κάργας, Λιάσος (72΄ Μπρένερ), Στάνκο (58' Καραχάλιος), Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ (85' Mίνα), Ντομίνγκεθ, Περέα.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα